Eli olet sitä mieltä, että ketjut ostaisivat edelleen kotimaista raaka-ainetta vaikka sen hinta nousisikin vaikka 10% jos kansallinen tuki lopetettaisiin
Nyt kotimaisuuden esilletuomiseen on kulutettu paljon rahaa, joten siitä luopuminen on myös kallista. Okei, siinä vaiheessa kun kotimaisuus vs. tuotot suhde menee perseelleen, niin siitä aletaan luopua. Kotimaisuudellakin on joustorajansa jonka puitteissa sitä hinnoitellaan/tarjotaan. Jos raaka-aineen hinta nousee 10%, niin sillä on vaikutus kysyntään, mutta en usko sen olevan kovin suuri, koska raaka-aineen hinta ei suoraan kumuloidu tuotteen hintaan.
Tässä tukileikkauksessa on ennemmin kysymys maajussin selkänahasta ja tuotannon kustannustehokkuudesta, siinä on niin paljon höylättävää että se ei heti ruoan hinnassa näy. Muutama 936 fendti vain myytäisiin vähemmän...
Puintien aikana on ollu ilo kattella ku muutaman tonnin/kymppitonnin arvoset paskat parturoi kasvustoa kyläpahasen aukeella. Jokanen säiliöön tipahtanu jyvä tulee suoraan kukkaroon eikä tarvi pankille tai rahoitusyhtiölle kiikuttaa jyvästäkään.
Kohta vedotaan päiväsaavutukseen ja pinta-aloihin, jokainen tavallaan, sovitaan niin.
Yks nuukapussi ajaa 160hehtaaria 70-luvun puolivälin puimakoneella. Ei kertaakaan jääny puimatta aariakaan.
Ehkä tää on kateellisen panettelua.
Ite kun en tiedä noista puimakoneista mitään, en ole koskaan semmosessa käynykkään, niin onko noissa vanhoissa koneissa suurempi hävikki kuin uusissa, miten se toi tekniikka on noissa menny eteenpäin
Suomeen tuotiin 70-luvun alkupuolella 100 heppaisia ja 12-jalkaisia puimureita, jotka tekevät edelleen sen saman työn mitä uudet yhtä leveät tekevät.
Voisi verrata vaikka äkeeseen. Jos 40 vuotta sitten oltaisiin tehty 10-metrinen S-piikkiäes, niin se toimisi tarkoituksessaan edelleen terälappuja vaihtamalla
Puintitekniikka on pikkuisen muuttunut ja etenemiskyky on parantunut. Teoriassa viljaa saa nykyään puitua vähän nopeammin, koska puintikoneistot ovat tehokkaampia. Mut hinnasta viimeiset 60-100 tonnia ovat just ajomukavuutta