Voi olla emotiloilla aika harvinaista
Ja tyhmääkin.
Ensin tehdään Visu, sitten aletaan täytää tukihakemusta, ja samalla sitten katsotaan onko Visu sen hakemuksen kannalta optimaalinen. Jos keksitään kohtia jotka eivät ole, mietitään onko keinoa optimoida ilman että viljely (ainakaan merkittävästi) kärsii.
Teillä ei esim. varmaan nykyäänkään ole jotain ympäristötukisopimusta kun on kuitenkin lohkoja joille halutaan pistää enemmän lantaa (pussilta tai vaunusta) kuin mitä nykyisetkään säännöt antaa myöden? Eli voitko kirkkain silmin sanoa että et mitään viljelypäätöksiä (lannoitus mukaan lukien)tee tukilähtökohdista vaan vasta lainsäädäntö on aina raja jos tarvetta on?
Mä oletin, että me keskustellaan lypsykarjan lähtökohdista. Emot erikseen.
Mulla on muutama lohko pohjavesialueella ja sopimuskumppaneilla satakunta hehtaaria luomussa. Säätämistä on monenlaista. Visu tehdään ruokinnan tarpeiden perusteella huomioiden luomuhehtaarit. Toistaiseksi ei ole ollut tarvetta laittaa lannoitteita enemmän kuin ymppi antaa, hehtaareita on lannalle ja typensitojat auttaa. Jos lannoiterajat kiristyy, täytyy koko ymppi miettiä uudelleen, nykyiset ylärajat on valkuaisen muodostumista ajatellen siinä ja siinä.
Yksi hyvä esimerkki tuen ja rehuntuotannon ristiriidasta on hernevehnäkokoviljan kanssa. Siihen saa valkuaiskasvipalkkiota, jos hernettä on siemenseoksessa yli puolet. Harmi vaan, että lopputulos on kolmen tonnin ka-sato ja sekin on vesimärkää. 20 hehtaarilta saa tonnin enemmän tukea, jos tyytyy heikkolaatuiseen satoon, jota lisäksi on vain kolmannes oikean seoksen tuottopotentiaalista......