• Tavallinen aihe

Aihe "Halpa liha tekee meidät sairaaksi"  (Luettu 8222 kertaa)

pig24

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 7212
6 Ruotsin maatalousyliopiston tutkijaa ovat kirjoittaneet artikkelin Svenska Dagbladetiin.
Olki tekee porsaan iloiseksi ja terveeksi. Terve sika tarvitsee vähemmän antibioottia. Kauppa tuo lihaa maista, joissa on alempi eläinsuojelun taso kuin Ruotsissa. Huonoja oloja peitellään antibioottia antamalla. Lihan mukana saattaa levitä antibioottiresistenssi. Tätä vasten tarkasteltuna ruotsalaiset eläinsuojelunormit eivät tule kalliiksi, vaan päinvastoin ne tulevat kansantaloudellisesti kannattaviksi.

Yksi kirjoittajista on eläinetiikan lehtori ja pari on eläinlääkäreitä. Päättelyketjua olisi voinut jatkaa kehottamalla hankkimaan sianliha paikalliselta (luomu?)tuottajalta eikä marketista.

http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/billigt-kott-kan-gora-oss-sjuka-pa-sikt_3480850.svd

Viimeksi muokattu: 24.04.14 - klo:14:17 kirjoittanut pig24

jeep

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 15310

pig24

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 7212

pig24

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 7212
Vs: "Halpa liha tekee meidät sairaaksi"
Brittidokkarista vielä: Kaveri halusi saada vastauksen sellaiseen asiaan, joka ei erityisen ratkaisevasti palvele hänen omaa elinkeinoaan. Kieltä ja sydäntä on vain pieni osa tuotannosta. Myönnetään toki, että supermarkettien pyörittäjät eivät ole jutun syyllisiä, vaan ennakkoluuloiset kuluttajat itse.