Vaihdettiin vuodenvaihteessa teknosta maituri 20 prohon. Maito piisaa, rasvat vähän alakantissa. Jotenkin musta tuntuu, että arastelisivat aikaisempaa enemmän jalkojaan. Miten paljo rehun muutos voi vaikuttaa?
Tuon vaihdoksen ei pitäisi vaikuttaa oikein mitenkään..
Mut jos rasva on laskenut, niin kertoohan tuo sen että säilörehun kuitumäärä on myös alentunut.
*** niin tuohan kertoo sen, että Teknolla pötsi pelasi paremmin. Rehuissa on eroja varsinkin tänä aikana, jossa kuitujakeet kalliita suhteessa viljaan
Siinä on vissiin hiivaa mutta tuossa Raision kamassa ei. Tekno toimii kyl hyvin.
Kyllä tuossa Raision höysteessä ilmeisimmin hiivaakin on, mutta veikkaan, että syy löytyy tuosta apemiehen veikkauksesta, kuitujakeista, viljan määrästä....?
Kuidusta on kyse, se on varmaa.. Ja 80% todennäköisyydellä karkearehun kuidun muutoksista.
Se että tuo jalkojen aristelu johtuisi pelkästään tuosta täysrehun vaihdosta on hyvin epätodennäköistä. Ruokinnan muutoksethan saattavat aikaansaada noita jalkavikoja. Mutta se johtuu siis MUUTOKSESTA, eikä siitä että uusi täysrehu olisi jotenkin huonompi. Ihan samoja ongelmia olisi voinut tulla jollakin toisellakin muutoksella.
Ja se on faktaa, että tietyt täysrehut alentavat pitoisuuksia, mutta en ole sentään niin hullu että laittaisin listan niistä tänne näkyville
Ei huvita saada sontaa niskaan.