Niiin, tässä kysymyksessä tiivistyy tavallisen kuluttajan ja maanviljelijän tietämättömyys hintojen muodostumisesta markkinoilla, sekä tämän tietämättömyyden johdosta syntyvät väärät johtopäätökset.
Ruuan kuten muidenkin tuotteiden hinnat muodostuu markkinoilla tarjonnan ja kysynnän mukaan, kysymys on oikeastaan siitä, pystyykö tuottaja tuottamaan raaka-ainetta niillä hinnoilla, mitä markkinoilta jalostajilta saa.
Ei kauppa laske mitään hintoja sen takia, että itse saa tuotetta halvemmalla, se kasvattaa voittoaan silloin.
Kuluttaja on tottunut maksamaan tuotteista tiettyä hintaa, jonka se maksaa vaikka kauppa saisikin itse ostettua tuotetta halvemmalla.
Kilpailu laskee hintaa kaupassa, mutta Suomessa kauppa on aika keskittynyttä, eikä kilpailu ehkä laske hintoja "tarpeeksi", jos laskee ollenkaan ....
Sillä kauppa kilpailee nykyään enempi myyntipaikoilla, myyntipaikkoja ja Sukarin kaltaisia rakentajia pitäisi saada huomattavasti enempi maahamme, jos haluamme todellista kilpailua kaupan alalle.