Kannattaa tuottaa hyvää lypsy- ja risteytysrotuista lihaa ympäri vuoden
Siitä saa sitä hyvää jauhelihaa ja palapaistia hauduttaa. Mutta sitten tarvitaan näitä oikeita liharotuisia eläimiä kun halutaan hyvää lihaa, herefordia taikka angnusta
Mutta myönnät sinäkin että jauheliha ei liharoduista otettuna ole sen kummoisempaa kuin lypsyrotuisissakaan?
Oli muuten ihan kohtuullisesti marmoroitunut sisäfile vuoden ja kuukauden ikäisessä agnusristeytyshiehossa joka teurastettiin reilu viikko sitten. Pakkasessa odottaa muiden arvo-osien kanssa grillikautta.
Lihaa tuollaisesta reilun vuoden puoliagnuksesta tuli about samat tai vähän enemmän kuin 2,5 vuotiaasta hiukan keskiarvoa pienemmästä Holsteinista. (vaikka ay-agnus oli jo vähän rasvainen ja rasvat poistettiin aika tarkasti). Arvo-osia joku 40kg ja jauhelihaa ehkä 80kg.