Lieneekö kaupalla tieto, että parin vuoden takaa on Euroopankin hinnat nousseet... Ettei käy kuin Portille, eli homma perustetaan puoli-ilmaiseen (pakaste) lihaan, joka marinoidaan Suomessa. Vai aikooko kauppa marinoida nekin, jotta maku virheet saadaan peittoon. Sitten kun ylijäämä varastot onkin Euroopasta tyhjät, niin ihmetellään miten siten saadaan homma pyörimään. Heinäkuussa Suomen tuottajahinta on ollut ennätyskorkealla (45c/kg) ja Euroopassa noin 34c/kg (
http://www.milkprices.nl/ ) Taatusti hinnannousu paineita on kummassakin päässä, ainakin Saksalaiset tuottajat vaativat vajaa kuukausi sitten lisähintaa maidolle. Lisäksi maito on pikkasta hankalampaa kuljettaa Suomeen, jos vertaa lihaan. Tämän jälkeen maidontuottajahinnan korottaminen tulee entistä vaikeammaksi. Jossain vilahtanut kaksi hinta järjestelmä on ainakin tuomittu. Periaatteessa kaupan on pakko tuoda maitoa vähän aikaa, jotta pelote vaikutus saadaan aikaan. Vaikka sitten samaan tapaan, kuin viljelijä ystävällinen Kesko, joka toi Virosta UHT maitoa ja sai siitä poistoja verotukseen.