Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
  • Tavallinen aihe

Aihe Maitoalan laitoksen hyväksyminen  (Luettu 1674 kertaa)

miemsl

  • Harjaantunut
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 128
Maitoalan laitoksen hyväksyminen
Tarkoitus olisi pienimuotoisesti valmistaa raakamaidosta juustoja myyntiin.

Millainen olisi yksinkertaisin ja edullisin tapa saada navetan yhteydessä olevaan tilaan maitoalan laitoshyväksyntä? Onko käytännön kokemuksia jakaa?

Minimissään lienee
- tilan elintarvikehygienia asetuksen mukaisuus
- kuvaus tuotantovaiheista ja valmistuksen kulusta
- samaa tilaa voidaan käyttää valmistukseen ja pakkaukseen kunhan ajallisesti erotettu
- omavalvontasuunnitelma ja sen mukainen dokumentointi

Eli olenko ihan väärässä jos tuo olisi noinkin helppoa, vai tuleeko ongelmia jostakin knopista esim. että ko. navetta on määritelty alkutuotantopaikaksi eikä siitä voida määrittää osaa maitoalan laitokseksi?

luomuviljelijä

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Aktiivi
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 599
Vs: Maitoalan laitoksen hyväksyminen
Siinä ne tärkeimmät tais olla. Tosin toi omavalvonta ja sen vaatima dokumentointi ei välttämättä ole kaikkien mielestä ihan helppoa.. Pitäis onnistua juustolan rakentaminen saman katon alle kuin navetta, kunhan navetan ja juustolan kulkureitit ei risteä ja juustolassa oma ylipaineinen ilmanvaihto. Suosittelen ottamaan ensimmäiseksi yhteyttä terveystarkastajaan ja rakennussuunnittelijaksi joku joka ymmärtää edes vähän elintarvikelaitoksista. Tällä hetkellä noihin saa 20% avustusta mutta seuraavalla rahotuskaudella saattaapi nousta 30 prosenttiin. Ja yrityspuolella käytettyihinkin laitteisiin saa avustuksen joten kannattaa kattella esim. http://www.kyronhovi.com/?ad=google&gclid=CMafnJrJmrkCFcp7cAodD1EAUQ