Kyllä noita rikkakasveja on jo niin kauan glyfosaatilla "jalostettu", että aina vaan enemmän jää vihreää ruiskutuksen jäljiltä, eipä siinä kai muusta ole kyse
Voisko asia ollakin niin, että kasvit on totutettu liian suuriin annoksiin ? Jos ajatellaan vaikka kasvitautien torjunnsta saatuja hyviä tuloksia, 1/4 annoksilla paljon jo ajetaan, monella kalliimmalla rikkaruohoaineella kertovat tuolla puolittaneensa annokset, silti toimii. Niin sama olisi glyfosaatilla; puolittaa vaan rohkeasti annokset, niin taas muutaman vuoden päästä alkaa tehota ?
-SS-
Tuo ei kyllä sitten voi toimia.
Tätä en viljelyn puolelta sano, vaan farmasian...
Kyllä se niin että 'liian suurta' annosta ei ole olemassa, iso annos tappaa kaiken mikä siihen yleensä voi kuolla.
Liian pieni annos taas voi säilyttää juuri ne kasvit joilla on edes osittainen vastustus kyky jalostumaan edelleen.
Jos vastustus kykyä muodostuu niin pitää vaihtaa ainetta suoraan ja tappaa kaikki vastustus kykyinen jollakin muulla aineella ja toivoa että se aikaisemman myrkyn vastustuskyky rikka kannalta katoaa samalla.