Itse olen vankka Geenimuuntelun kannattaja. Tässä uusimman Tiede-lehden pääkirjoituksessa asiasta on puhuttu juuri kuin minun suullani:
http://www.tiede.fi/image/magazine/140/TD09_sisRuukki.pdfGeenimuuntelusta on tullut Euroopassa synonyymi
luonnottomuudelle. Asia on päinvastoin.Kamala gemoKaksi hopeakylkistä pötköttää
jääpedillä, enkä osa päättää,
kumman ottaisin.
Osta toi luomukala, se
säilyy pidempään ja on terveellistä
toisin kuin tavallinen
geenimuunneltu kassilohi,
mainostaa kalatiskin
myyjä silmät kirkkaina.
En saa ällistykseltäni sanotuksi
mitään. En edes sitä,
ettei geenimuunneltua lohta ole kaupan
missään maailmassa, saati tässä marketissa.
Kalatiskin myyjä ei ole yksin uskomustensa
kanssa. Geenimuuntelusta on tullut
Euroopassa synonyymi luonnottomuudelle.
GMO – kammoajien suussa gemo – on
pahasta ja vaarallista niin ihmiselle kuin
luonnolle. Piste. Punkt.
Vastikään yhdysvaltalainen agrojätti
Monsanto ilmoitti lopettavansa kaikki
muuntogeenisten kasvien kokeet Euroopassa.
Saman päätöksen on tehnyt saksalainen
BASF. Syynä on kuluttajien epäily.
Päätösten myötä Eurooppa on taantumassa
kasvinjalostuksen takapajulaksi.
Tieteen näkökulmasta väite vaarallisuudesta
ja luonnottomuudesta ovat outoja.
Ihminen on syönyt tuhansia vuosia
geneettisesti muokattua ruokaa. Jokainen
viljelykasvimme ja kotieläimemme on
geenimuunnosten seurasta. Korvapuustin
vehnä on kolmen heinäkasvin risteytymisen
synnyttämä epäsikiö.
Ruokakaupasta tuskin löytää viljatuotetta
tai vihannesta, jonka geenejä ei oli
si jalostushistorian aikana näpelöity solumyrkyillä
tai säteilyttämällä – perinteisen
kasvinviljelyn menetelmillä. Uudet geenikasvitko
muka luonnottomia?
Uudessa maailmassa, Kanadassa, Yhdysvalloissa
ja Etelä-Amerikassa, geenimuunteluun
suhtaudutaan paljon ymmärtäväisemmin.
Euroopasta tuttua vastakkainasettelua
ei esiinny siellä samassa mitassa.
Geenipeltoja on puitu paikoin kohta
20 vuotta ja viljelyala kasvaa, koska sadot
ovat suurempia ja rikkakasvi- ja hyönteistuhot
pienempiä. Sadat miljoonat amerikkalaiset
ovat nauttineet vuosikausia geeniruokaa
ilman mitään näyttöä terveysriskeistä.
Ei kai koko muu maailma voi syödä
väärin?
Geenitekniikkaa kohtaan tunnettu pelko
ja tieteenvastaisuus ovat vaarallinen
yhdistelmä, luonnon ja ihmisen suurimpia
uhkia ja ekologisesti tuhoisaa. Ruokaa
huutavien suiden määrä kasvaa ennusteiden
mukaan pian yhdeksään miljardiin,
joka on liikaa nykyiselle peltomäärälle. On
fiksumpaa hyödyntää tiedettä ja viljellä tehokkaasti
kuin raivata lisää peltoa. Muuten
maailman sademetsille ja alkuperäisluonnolle
ei jää mitään toivoa.
Viihtyisiä lukuhetkiä, Tieteen ystävät!