Onko aikaisemman keskustelun pohjalta näköpiirissä, että raakamaidon käyttö kielletään tuottajaperheissä? Luulisi raakamaitoa juovia ihmisiä olevan Suomessa useita tuhansia? Eikö siitä tule jonkinlainen sakki kun me/he sairastumme/vat?
Montakos kertaa jääkapissasi on ollut viikon vanhaa tankkimaitoa?
Viiden litran kannu riittää päiväksi, no nyt ehkä kahdeksi, kun koulut alkoi eikä kaikki syö kotona.
Miksi kenelläkään pitäisi olla noin vanhaa maitoa jäaakaapissa? Toki sitä on hyvä hakea kerralla vähän enempi, meillä ainakaan ei sitä saa tankista muuta kuin täysikäiset
Ja monikos tinkimaidon hakija käy tiloilla päivän tai kahden päivän välein sitä tinkimaitoa hakemassa? Vai sittenkin pikemminkin kerran viikossa? Ja jos joka 20 tila on listeria niin viikon säilytysaikana alkaa sitten jo riskirajat sairastumiselle paukkua. Mutta että tilakäyttö ja tinkimaidon hakijan käyttö ovat riskeiltään täysin erilaisia.
Ei kehtais uskoa tätä saivartelun tahtoa
Jospa jokainen ottaisi ihan itse vastuulleen sen mitä syö, missä ja miksi! Mialen vikasta tämä holhous ja holhouksen tahto ja perustelut. Elintarvikkeet ovat bakteerittomampia kuin koskaan ennen historiassa ja sekään ei kyllä kansanterveydessä näy, ollaan menty jo liian pitkälle. Puhtaus tällä tasolla on enemmän kuin riittävää. Maitohuone on elintarvikehuone ja maidonmyyjiä ei tule rasittaa millään lisäsäädöksillä, vaatimus lisänäytteistä myös aivan turha. Jos maito kelpaa meijeriin, se kelpaa myös kuluttajalle. Ketju on lyhyin mahdollinen ja vastuuhenkilönkin saattaa nähdä face to face, jos tarvitsee informaatiota
toisin kuin missään elintarviketeollisuuden kansallisessa tai globaalissa toiminnassa.
Katsokaa omia jääkaappejanne, miettikää mitä riskejä se sisältää, voi sitä bakteerien kirjoa jos sieltä näytteitä otettaisiin. Käsi ylös joka pesee jääkaapin joka päivä, entä joka toinen päivä!?
Sana raakamaito on väärä, oikeampi termi on aitomaito tai täysmaito. Raaka salaatti, raaka mustikka, raaka porkkana voi itku näitä riskejä
elekkee kehatko