Jotkut Turun tai Hangon teekutsut jossa heitellään tuontijuustot mereen ehkä?

Jos Valion markkinaa jakaa niin löytyy kotimarkkina, Venäjä ja muu vientimarkkina. Venäjä ei välttämttä ole edes se kannattavin, mutta sinne vienti vetää. Lähimarkkinoista se on ainoa jolla kotimaista (tai ruotsin tapauksessa Tanskalaista) tuotantoa ei ole kattamaan kysyntää.
Tarpeeksi hyvät tuotteet kelpaa minne vaan, mutta max 1-2kk säilyvissä tuoretuotteissa markkina-alue ei ole yhtä laaja kuin voilla ja juustolla, ja lähinaapureissa on omaa tuotantoa vaikka kuinka.
En tarkkaan tiedä tuotantokapasiteeteista eri suunnilla mutta silti lähtisin siitä että valittu vähemmän maitoa/kg tuotteisiin keskittyminen on järkevää. Osä näistäkin tuotteista on myös pidempään säilyviä. Jos suomeen vaikka tehtäisiin about euroopan modernein ja kustannustehokkain hapanmaitotuoteyksikkö joka puskisi tarvittaessa smetanaa, ranskankermaa, maitorahkaa, kermaviiliä tms. parisataa miljoonaa kiloa hintaan raaka-aineet + 20% niin toki kaikki yritettäsiin myydä premiumina, mutta siedettävään maitotuottoon pääsisi vaikka osan dumppaisi tarvittaessa 1-2 euron kilohintaan ulkomaille.