Mukana ollaan kuitenkin poteroissa, jos toiminta alkaa MTK:ssakin tosissaan.
Tässä muutamia kuultuja kriittisiä arvioita pelkästään kolleegoilta :
1) MTK:n mediakeskeisyys: Ei kiinnostava, pientä kansanosaa edustava järjestö, jolle ei lasketa juurikaan painoarvoa. Seuraavia seikkoja voinee pitää syypäänä osittain....
2) Johtajien julkisuuskuva: Jos johtohenkilöillä olisi enemmän otetta asioihin, EIKÄ TARVITSE miellyttää kaikkia, olla kaikkien ystäviä. Nykyään enemmän surunvalitteluja, miten meille näin kävi, mutta toimeen tullaan. Poliitikkojen jatkuva lobbaus ja kiristys sekä Suomessa että EU-tasolla.Osin maatalouden lait hyväksytetään Suomessa, eli poliitikoilla päätäntävaltaa löytyy, tämä olisi syytä muistaa. Miksi meidän täytyy juuri näitä äänestää, tehkää jotakin meidän puolesta tai seuraavalla kerralla porukka vaihtoon.
3) Jäsenistön ääni ei kuulu. Minkä takia MTK ei voi järjestää kyselyjä/ galluppeja meitä koskettavissa asioissa ? Ei paljon hetkauta, jos jossain syys-/ tai liittokokouksessa asioita puidaan tai otetaan yhteyttä paikalliseen toimistoväkeen.Ja kokouksista olemattomat esitykset lähinnä paikallisessa lehdistössä tai MaasTullissa. Eli yksittäisen viljelijän ääntä kuunneltava. Kukaan rivijäsen tai johtokunnassa vaikuttava ei voi vaikuttaa asioihin kuin korkeintaan minimaalisessa määrin paikallisesti, joku lomitusjärjestelmä tai vastaava. Lähinnä alueensa mielipiteiden sanansaattajana. Moni kokee järjestön todella etäiseksi, vaikka on mukana. Olen kuullut paljonkin kommentteja. Rakenteellisesti järjestö luonee etäisyyttä tavalliseen rivijäseneen.
4) Pois byrokratian ruokkimisesta. Kun asiat lausuntokierroksella, kovempi kanta, joskus ei asioiden hyväksyntää. Halu seurata onko muualla EU:ssa tällaista ( eli tiedotusta muiden maiden käytännöistä ) ? Eipä ole....Vanhemmissa ikäluokissa juuri tämä suurin syy eräillä tuotannonaloilla lopettamiseen.
5) Oman edun tavoittelu pois, alueensa oikeudenmukainen etujen tavoittelu.
Viimeksi muokattu: 03.09.08 - klo:14:58 kirjoittanut Loordi Fordson