Kiitoksia edelleen hyvistä ehdotuksista - ja ennen kaikkea ajatusten herättämisestä.
Mansikka on pois laskuista. Se on alueella liian kilpailtua ja toisekseen en halua lähteä siihen poiminnan aikaiseen työllistämispiikkiin.
Maa-artisokka, luomuporkkana ja juurikas - näihin aion perehtyä enemmän. Osaako Ketku tai joku muu sanoa, kuinka vaikea porkkana on tuottaa luomuna. Asiaa tuntematta on vain ensimmäisenä fiiliksenä, että mahtaako taudit olla kuinka iso ongelma?
Kyllähän tuo vuokraaminen varmasti helpoin ja ehkä jopa tuottavin tapa olisi, mutta toisaalta oma työkin kiinnostaisi tällaista maatilan poikaa. Tuntipalkkaa ei varmastikaan kannata laskea, eikä verrata nykyisen päivätyön palkkaan. Mutta palkkatyössä ei ole sillä tavalla oman onnensa seppä kuin tuossa voisi olla.
Lammastalouteen olen tässä vähän tutustunut, luultavasti tarpeeksi. Sinänsä näen siinä mahdollisuuksia esimerkiksi suoramyynnin kautta. Ilmeisesti Suomessa myytävästä lihasta noin 10 prosenttia on tuotettu kotimaassa. Kysyntää olisi paljon enemmän. Mutta tuo pinta-ala ei taida riittää täysipäiväiseen lampurointiin. Eli tarjoaisi 24/7-vastuun, mutta ei riittävää tuloa itsensä elättämiseen