Tuntuu oudolta, että maatilan koko voisi kuulua slowfood-ajattelun kulmakiviin.
Saksalaiselta slowfood-sivulta: Juoksevatko verovaramme edelleen maatalousteollisuudelle vai edistetäänkö eu-tuilla vihdoin kestävää talonpoikaista ja globaalisti vastuullista maataloutta ?
tai: Rahoittavatko verovaramme suurimuotoista eläintenpitoa (massentierhaltung), maissi-monokulttuuria ja torjunta-aineita ?
Liikkeen perustaja Carlo Petrini sanoo, että uuden gastronomian peruskäsitteet ovat: Hyvää, puhdasta ja reilua. Jos yksi elementti puuttuu, kyseessä ei ole Slow Food.
Mein-Italien.info-sivustolla selitetään, että liikkeen kantava ajatus on tuoda nautinto, ymmärrys ja hitaus uudelleen etualalle. Asiaa ei pidä sekoittaa luomuun. Olennaista on ravintoaineiden monipuolisuus ja ruokakulttuurit. Tärkeää on mahdollisimman alkuperäinen nautinto, joka voi tulla luomutuotteista, muttei välttämättä niistä. Luomuviini, joka ei maistu, ei täytä Slow Foodin vaatimuksia.
Kovin on mm. saksalainen sivusto politiikkapainotteinen.
http://www.yle.fi/elavaarkisto/artikkelit/slow_food_-_hidasta_nautiskelua_48815.html#media=48826http://www.slowfoodhelsinki.fi/http://slowfood.com/http://www.slowfood.de/http://www.mein-italien.info/essen-und-trinken/slow-food.htm