Eilinen TV 2 ohjelma pilatusta maidosta.
Aika raskaita väitöksiä.
Nyt pitäisi valion laaksosen ulostautua ja sanoa suorat sanat; potaskaa.
Aika tarkoitushakuinen ohjelma, vaikka totuus lieneekin se, että ihmiset kestävät eri lailla erityyppisiä maitoja.
Kuun / kuukautiskierron vaihe, mahdollisten sähkölaitteiden läheisyys tai piilevä homepilkku kylppärin kaakelisaumassa jätettiin täysin huomiotta.
Pastörointi ehkäisee ongelmat ehecin ja listerian suhteen. Myös salmonellan osalta maitoa voi juoda turvallisesti.
Homogenisoinnilla kukaan ei pääse/joudu juomaan kermoja maidosta.
Jos tilamaitoa myydään suoraan alvin kanssa eurolla litra, niin kyseessä on osin suhdetoiminta. Mielestäni siitä pitäisi saada reippaasti yli ja yhdellä myyntikerralla pitäisi saada myytyä väh. 40 - 50 litraa tunnissa, jotta myynti olisi kannattavaa. Jokin kyytön maito olisi sitten myytävä vielä kalliimmalla, jotta katetta jäisi enemmän kuin meijeriin toimitettuna.
Eri maitotyypeistä (oliko se A1 ja A2?) annettiin ymmärtää, että Suomessa olisi tätä huonompaa ja Keski-Euroopassa vain parempaa. Höh. Samoja rotuja käytössä kaikkialla.