Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
  • Tavallinen aihe

Aihe Kiusantekoa  (Luettu 29646 kertaa)

yammis

  • Vieras
Kiusantekoa
http://www.kauppalehti.fi/4/i/uutiset/etusivu/uutinen.jsp?oid=7660

Porsaantuottajat aikovat siis teurastaa emakkonsa joulukuun alussa.

Tässä vaan kyselen että, missä aiotte emakkonne teurastaa?
Kotitilallanne ilmeisesti joudutte näin tekemään, sillä teurastamot  eivät varmasti kiirehdi emakoitanne noutamaan, sillä kun itselläni on juuri joulukuun aluksi  ilmoitettu lihasikoja teurastukseen, niin huolestuin tuosta uutisesta sen verran, että soitin hankintaedustajalleni, ja hän sanoi, ettei tarvitse huolestua, lihasikojen teurastukset ovat marras-joulukuussa ilman muuta etusijalle, ja emakoita noudetaan teurastettavaksi sitten kun lihasikaruuhka on helpottanut, ja hän totesi, että voi jäädä tammikuulle monien emakoiden teurastukset.

Ymmärrän kyllä porsaantuottajien ahdistuksen, mutta tuollaisella meiningillä ette  kyllä saa  minkään tahon sympatioita puolellenne, tuskin sympatiaa haettekaan, mutta silti lopulta tuollaisella kiusanteolla ammutte vain itseänne jalkaan.

Viimeksi muokattu: 15.11.07 - klo:11:55 kirjoittanut yammis

DDT

  • Vieras
Vs: Kiusantekoa
http://www.kauppalehti.fi/4/i/uutiset/etusivu/uutinen.jsp?oid=7660

Porsaantuottajat aikovat siis teurastaa emakkonsa joulukuun alussa.

Tässä vaan kyselen että, missä aiotte emakkonne teurastaa?
Kotitilallanne ilmeisesti joudutte näin tekemään, sillä teurastamot  eivät varmasti kiirehdi emakoitanne noutamaan, sillä kun itselläni on juuri joulukuun aluksi  ilmoitettu lihasikoja teurastukseen, niin huolestuin tuosta uutisesta sen verran, että soitin hankintaedustajalleni, ja hän sanoi, ettei tarvitse huolestua, lihasikojen teurastukset ovat marras-joulukuussa ilman muuta etusijalle, ja emakoita noudetaan teurastettavaksi sitten kun lihasikaruuhka on helpottanut, ja hän totesi, että voi jäädä tammikuulle monien emakoiden teurastukset.

Ymmärrän kyllä porsaantuottajien ahdistuksen, mutta tuollaisella meiningillä ette  kyllä saa  minkään tahon sympatioita puolellenne, tuskin sympatiaa haettekaan, mutta silti lopulta tuollaisella kiusanteolla ammutte vain itseänne jalkaan.

Kyllä emakoita teurastetaan entistä kiihtyvämmällä tahdilla menekki on taattu ainakin minkin ja ketun ruuaksi, ellei muualle mene niin raatoautoon kelpaa aina pientä korvausta vastaan.
Melkei sama kumpi teurasauto vai raatoauto ne hakee ei teurastamo emakosta paljoa maksa.

Juu ota vaan emakoita kasvamaan jos aiot myöhemmin porsaita sikalaas saada.

riina

  • Tulokas
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 3
Vs: Kiusantekoa
yammiksen kirjoitus kuvaa hyvin kunnon vanhan kansan lihasikamiehen asennetta. Kunhan vain minun, minun, minun lihasikani menevät lihoiksi juuri oikeaan aikaan, se on tärkeää. Ja äkkiä soittamaan turhanpäiväiselle hankintamiehelle, jotta ne siat varmasti kanssa menevät oikeana paivänä. Muun sikaketjun toiminta kuten porsaiden tasainen kulkeminen, uudistuseläinkauppa yms. on ilmeisesti näille veijareille aivan yksi lysti.

Kunnioitan niitä lihasikamiehiä, jotka täyttävät sikalansa säännöllisesti. He kantavat vastuunsa sikaketjun toimivuudesta kuten ovat tehneet emakkosikalatkin tähän saakka. Lihanhintaa (ja sitä kautta myös porsaan hintaa) on saatava lisää, jotta saadaan kohonneet rehukustannukset kompensoitua ! Miksi porsaantuottajia "kyykytetään" laskemalla porsaan hintaa ? Eikö rehukustannusten nousu muka siellä tunnu, täällähän se juuri tuntuu kun oman seoksen käyttäminen on esim. porsaille hyvinkin hankalaa...
 
Emakkojen teuraaksi ilmoittaminen on ihan oikea teko, koska porsaille ei ole kotia. Kiitos siitä tässä tilanteessa "kyttääjälihasikaloille", joilla on varaa pitää sikala tyhjänä. Valitettavasti emakkosikalan pito on pitkäjänteistä työtä, joten sitä ei voi "jättää tyhjilleen" kun porsas ei kulje. Tosin sitten niitä porsaita ei myöskään saa napista painamalla tulemaan kun niitä taas kaivattaisiin ! 

varmari

  • Tulokas
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 9
Vs: Kiusantekoa
on häpeällistä huomata että sika alalla on näin huono yhteishenki........ja toisekseen kukahan siitä hyötyy kun kaikki tyrkyttävät possujansa pakokauhun vallassa teurastukseen ei itse tuottaja ainakaan ::)

DDT

  • Vieras
Vs: Kiusantekoa
on häpeällistä huomata että sika alalla on näin huono yhteishenki........ja toisekseen kukahan siitä hyötyy kun kaikki tyrkyttävät possujansa pakokauhun vallassa teurastukseen ei itse tuottaja ainakaan ::)

Yhteishenkeäkin on olemassa ainakin ajoittain mutta niiku tuosta avauksesta voi päätellä teurastamon politrukki osaa työnsä.

Ristiriitoja rakentamalla meitä viedään kuin pässiä sarvista.

Terminator

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 7310
  • Demokratian ja ihmisoikeuksien puolesta! YTK:FI
Vs: Kiusantekoa
Vaikka maidontuottaja olenkin niin minun mielestä ainoa oikea ratkaisu olisi nostaa tuottajahintaa koko ketjun läpi eikä alentaa esim. porsaan hintaa että lihotussikalan kustannuksia saadaan kuriin. Tällä toiminnalla saadaan vain tuotanto vääristymiä aikaan. Kuten nyt huomataan niin emakoita ruvetaan vähentämään, mistäs niitä porsaita kohta sitten revitään? Nostamallako porsaan hintaa sitten yks kaks 12€ ja huomenna pitäisi olla jo läjäpäin lisää possuja? Eikös ne lihotussikalan kustannukset ole silloin nousseet taas huomattavasti enemmän? Kukahan valopää tämänkin idean on keksinyt(porsaan hinnan alentaminen)
"Jos kannatat ihmisen oikeuteen valita vapaasti ja haluat kasvattaa yhteistä hyvinvointiamme, niin klikkaa www.ytk.fi"

"*****ilu on luonnon lahja ja sitä pitää käyttää  hyväksi!"

"Kun ay-politrukilta argumentit loppuu, alkaa kepu roistoksi huutelu."

DDT

  • Vieras
Vs: Kiusantekoa
Vaikka maidontuottaja olenkin niin minun mielestä ainoa oikea ratkaisu olisi nostaa tuottajahintaa koko ketjun läpi eikä alentaa esim. porsaan hintaa että lihotussikalan kustannuksia saadaan kuriin. Tällä toiminnalla saadaan vain tuotanto vääristymiä aikaan. Kuten nyt huomataan niin emakoita ruvetaan vähentämään, mistäs niitä porsaita kohta sitten revitään? Nostamallako porsaan hintaa sitten yks kaks 12€ ja huomenna pitäisi olla jo läjäpäin lisää possuja? Eikös ne lihotussikalan kustannukset ole silloin nousseet taas huomattavasti enemmän? Kukahan valopää tämänkin idean on keksinyt(porsaan hinnan alentaminen)

Taitaa olla menossa "rakennekehityksen" loppurutistus?

Eiköhän tässä ole kysymyksessä vääränlaisten ja kokoisten sikaloitten teurastus. Vai onko näin?

Kalle Kehveli

  • Tulokas
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 8
Vs: Kiusantekoa
Lihasikatuottajana olen miettinyt miten parantaisin omaa tuotantoani. Vertailuksi olen käyttänyt Hollantia ja Tanskaa.
Kun nyt kuitenkin kiertonopeus, päiväkasvu ja rehunhyötysuhde
on meille parempi kuin ko. maissa niin missä tämä homma mättää.
Lihan hinta on parempi kuin euroopassa ja tukeakin saan ainakin toistaiseksi. Viljan hinta on halvempi kuin euroopassa ja yhä vain
homma on kannattamatonta.

Riinalta kysyisin, että ketä tässä kyykytetään ??

cosmic_cowboy

  • Vieras
Vs: Kiusantekoa
parempi kuin ko. maissa niin missä tämä homma mättää.

Sikalan lämmitys? Korot? Kalliimmat rakennusket? Pieni yksikkökoko=työkustannus? Kalliimmat rehut? Ympäristösäädökset? Oheiskustannukset (tarkkailu, neuvonta, valvonta, eläinlääkintä)? Kalliit sukupolvenvaihdokset/verotus?

nestori2

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 2079
Vs: Kiusantekoa
Entisenä siklanomistajana aina ala ja sen kehitys kiinnostaa. Sikalakoko on ainakin täälläpäin moninkertaistunut varsinkin emkkosilaloiden kohdalla.
Niiden tehokkuus ja tulokset Vs. Tanska kyllä hieman ihmetyttävät. Tanskassa keskimääräinen emakkoluku  moninkertainen, mutta porsastutos kait lähempänä 25/emo/vuosi. Suomessa tuo on alle 20:n. Jos tuotos olisi Tanskan luokkaa, niin täysin turhaa olisi kyllä 141-tuki.
Emakkokuolleisuus hieman ainakin minua hämmentää, näyttää siltä, etä isommissa emakkoyksiköissä vainajia tulee useita viikossa, emakkoja kylläkin on aiankin yli 500. Että misä tuo homma tökkii, onko jalostus tehnyt sikakannasta terveyden suhteen surkeaa vai onko esim. porsimisten valvonta täysin laiminlyöty. Itselläni oli emakoita yli kaksikymmentä vuotta, eikä sinä aikana tullut ensimmästäkään vainajaa, joskin emoja oli nykyaikaan verrattuna vähän.

kurtee

  • Vieras
Vs: Kiusantekoa
Oikein tai väärin tuo sikayrittäjien emakoiden vähentämishanke, toteutuessaan se saa ainakin muutosta aikaan. Jos joku uskoo hintojen nousuun ilman tuotannon (tarjonnan) vähenemistä markkinoilla, niin uskokoon, minä en siihen usko. Toivottavasti väheneminen tapahtuu ensisijaisesti muualla kuin Suomessa. :-\

Kalle Kehveli

  • Tulokas
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 8
Vs: Kiusantekoa
Jos vertaan tanskalaisiin, sikalansa he joutuvat rakentamaan ihan yhtä kalliilla kuin mekin. Villaa menee seiniin jne.. Taitaa korotkin olla samat ellei korkeammat.Lämmittämään joutuu sikalaa sielläkin.
Ja vielä kaiken kukkuraksi viljan hinta euroopassa on 30-40 eur/tn
kalliimpaa kuin täällä, ainakin ohra.

Sanoisin ettei lihasikamiehellä ole kovin paljoa tekemistä suomessa
kustannusjahdin suhteen. Miten voisin tehostaa?? Kiertonopeus
jo nyt 3,5 luokkaa. Päiväkasvut 900gr paremmalla puolella jne..

Reginan vanki

  • Aktiivi
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 489
Vs: Kiusantekoa
Oikein tai väärin tuo sikayrittäjien emakoiden vähentämishanke, toteutuessaan se saa ainakin muutosta aikaan. Jos joku uskoo hintojen nousuun ilman tuotannon (tarjonnan) vähenemistä markkinoilla, niin uskokoon, minä en siihen usko. Toivottavasti väheneminen tapahtuu ensisijaisesti muualla kuin Suomessa. :-\
Nyt kun vähennetään, saavat tanskalaiset lisää markkinaosuutta kaupantiskistä ja tätähän ne toivovat prkl. >:(
Köyhän kans on niin raskas jutella.

KJL

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 4084
  • "Aja millä ajat ja Flieglillä loput"
Vs: Kiusantekoa
Kaikki muut maat ajaa sikaa alas paitsi tanskalaiset. Siellä ymmärretään sikasykli ja keväällä nähdään mistä sika pissii.  8)

Alkaa näyttää siltä, kun sanoin -93 maatalouspolitiikan professorille, että Suomen maatalouden pelastus olisi järjettömän suuri ylituotanto. Olisi ollut varaa, mistä vähentää, kun nykyisestä ei ole.

Tanskalaisakka on tanskalaisen sikatalouden lobbari, joka ajaa Suomen 141-asiassakin vain tanskalaisen sianlihantuotannon etua.

On todella lyhytnäköistä jättää sikaloita tyhjäksi toivoen, että hinta lihavajeen takia lähtisi nousuun. Alasajettua tuotantoa ei kovin nopeasti polkaista uudelleen käyntiin/ylös. Sianlihan tuonti vajeen takia on se, minkä varaan kauppa, lihanjalostusteollisuus ja tanskalaisakka laskevat.
tethering holes to their concave windings

gonemies

  • Vieras
Vs: Kiusantekoa
"On todella lyhytnäköistä jättää sikaloita tyhjäksi toivoen, että hinta lihavajeen takia lähtisi nousuun."

Lisäksi on hyvin vaarallista senkin suhteen ,että isäntä(:) ) väki saattaa huomata,että pysyy hengissä ilman tuottamatonta sikojen pitämistä.

Nimim.Ehkä otan porsaita,ehkä en.