Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
  • Tavallinen aihe

Aihe Siemenviljan itävyys  (Luettu 18115 kertaa)

simppali

  • Tulokas
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 13
Vs: Siemenviljan itävyys
Kylvösiemenitävyyteen lasketaan vain kunnolla kehittyneet idut, mallasitävyyteen heikomminkin kehittyneet.

No onhan tuo ollut tiedossa, mutta eron suuruus yllätti.

Juu vuos sitten mallastamolla iti 99% ja MTT:llä 52%. Tuli sitten sertiä varmuuden vuoksi. Toi idätysprosessikin on ilmeisesti erilainen mallastamolla ja MTT:llä pitää löytyä idun lisäksi juuretkin siemenestä?

Niin mallastamolla laitetaan tietääkseni jyvät itämään vetyperoksidiin ja jos jotakin elämää on jyvässä, niin se lasketaan itäväksi. MTT.llä jyvät idätetään kosteiden imupapereiden välissä. Ensin viikko viileässä ja sitten kolme-neljä päivää huoneen lämmössä. Jyvät joissa on itu ja juuret lasketaan.
Kertauksena vielä itämislevon murtaminen: pari kolme viikkoa jyvät lämpimässä +25-30. Ei missään nimessä pakkasessa. Jos jotakin kiinnostaa niin tuolta löytyy MTT idätysten keskiarvoja.  https://portal.mtt.fi/portal/page/portal/mtt/mtt/esittely/toimipaikat/ylistaro/tilasto%202012.pdf

Ei näytä olevan Viking Maltilla niin suurta väliä itävyydellä yleensäkään jos lukee tuota blogia
http://www.vikingmalt.com/en/viking_malt_lyhyesti/asian_vierteesta_-mallasohrablogi/?id=257&entityId=12