Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
  • Tavallinen aihe

Aihe Agrosil Liquid  (Luettu 7382 kertaa)

Mikkis

  • Tulokas
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 78
Agrosil Liquid
Onko kellään kokemusta Agrosil Liquid säilöntäaineesta ?
Kiinnostaa, koska ei ole happo, eikä biologinen.

RaisioAgron mainoslehtisessäkin oli jotain kemiallista säilöntainetta kaupan.

Onko kukaan kokeillu Agrosil Liquidia ?

JoHaRa

  • Vieras
Vs: Agrosil Liquid
On sitä varmaan joku kokeillut, koska tuo aine on ollut maailmalla käytössä ainakin 10 vuotta.

Keski-Euroopassa ainakin siis.

Teutsi

  • Aktiivi
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 243
Vs: Agrosil Liquid
vannoutunut haponkäyttäjä käänsi kelkkansa, ensikesänä kaikki rehut Agrosil liquidilla. Rehu säilynyt hyvin ei lämpeämis ongelmia. muovin päältä painot(turve/hieta) pois aina viikon syötön verran. rehu tehty noukkarilla
alla raaka-aine näyte ja näyte aumasta joka on ollu kuukauden syötössä, liquidia 2L/T

agrosil liquid 1600€ sis alv 1000 litran kontti pihaan toimitettuna
raision Safesil 1590€ + alv+rahti  1000L käyttömäärä 3L/T

Näytteenottopvm: 30.06.2012   Rehu: Sr:n raaka-aine  Neuvonta >
Säilöntäaine:   Säilötyyppi:   
Näytetunniste:   Näytenumero: 8341212793   
Sato: Kevät 
 
 
Analyysi Tulos Yksikkö Tavoite/normaali
 
Koostumus   SJ > 
Kuiva-aine > 465  g/kg   
Raakavalkuainen > 133  g/kg ka  130 - 160 
Kuitu (NDF) > 585  g/kg ka  500 - 600 
Sokeri > 138  g/kg ka   
D-arvo > 657  g/kg ka  680 - 700 
Rehuarvot   SJ > 
ME (energia-arvo) > 10,5  MJ/kg ka   
OIV > 78  g/kg ka   
PVT > 16  g/kg ka 
 


Näytteenottopvm: 30.10.2012   Rehu: Nurmisäilörehu  Neuvonta >
Säilöntäaine: Agrosil liquid  Säilötyyppi: Auma  Tulkinta >
Näytetunniste:   Näytenumero: 8341232723   
Sato: Kevät 
 
 
Analyysi Tulos Yksikkö Tavoite/normaali
 
Säilönnällinen laatu   SJ > 
pH > 4,35   alle 4,96 (ka 459 g/kg) 
Ammoniakkityppi > 43  g/kg N  alle 70 
Maito- ja muurahaishappo > 28  g/kg ka  35 - 80 
Haihtuvat rasvahapot > 12  g/kg ka  alle 20 
Liukoinen typpi > 393  g/kg N  alle 500 
Sokeri > 125  g/kg ka  50 - 150 
Koostumus   SJ > 
Kuiva-aine > 459  g/kg   
Raakavalkuainen > 94  g/kg ka  130 - 160 
Kuitu (NDF) > 587  g/kg ka  500 - 600 
D-arvo > 695  g/kg ka  680 - 700 
Rehuarvot   SJ > 
ME (energia-arvo) > 11,1  MJ/kg ka   
OIV > 78  g/kg ka  71 - 88 
PVT > -23  g/kg ka  14 - 46 
Syönti-indeksi > 113   90 - 120 
ME-indeksi > 112   85 - 130 
 
 

lypsikki

  • Vieras
Vs: Agrosil Liquid
Vaikuttaa erittäiin mielenkiintoiselta. Mikä firma myy? Mihin säiöntä perustuu jos ei ole happo eikä biologinen?

Teutsi

  • Aktiivi
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 243
Vs: Agrosil Liquid
Vaikuttaa erittäiin mielenkiintoiselta. Mikä firma myy? Mihin säiöntä perustuu jos ei ole happo eikä biologinen?
säilöntäaineena toimii elintarvikkeista tuttu Natriumnitriitti
myyjä W* A*** OY eihän täällä saanut mainita nimiä mut googleta toi agrosil liquid niin löytyy ;)

andie

  • Harjaantunut
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 151
Vs: Agrosil Liquid
Onkos tullut uusia kokemuksia tästä säilöntäaineesta?

Nautamagneetti

  • Tulokas
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 23
Vs: Agrosil Liquid
Onkos Optimize + käyttäjiä tällä foorumilla? Ei pitäisi myöskään olla happo eikä maitohappobakteeripohjainen, vaan perustuu uuteen entsyymiteknologiaan. Mainosdokumentissa puhuttiin lehmän kuiva-aineen syöntikyvystä. Siinä tarjottiin uudenlaista teoriaa, että maitohappokäymisessä luotu suuri maitohappojen määrä varmistaa säilönnällisen laadun, mutta huonontaa syöntikykyä. Optimizen entsyymit ilmeisesti onnistuivat laskemaan rehun pH:ta siten, että energiapitoinen sokeri saadaan säilytettyä rehussa sekä maitohappojen määrä pysyy kohtuullisena. Lisäksi aineen pitäisi hajottaa raakakuitua sulavampaan muotoon. Hmm.. pioneereja tarttis.

arzyboy

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 4314
  • Autetaan miestä mäessä...
Vs: Agrosil Liquid
Kysyin optimizesta suoraan maahantuojalta ja kertoi tulevan myyntiin meijereiden kautta... Vielä odottelen mielenkiinnolla postia ::) Meijerit kyllä myy mieluummin happoa tutkimustuloksiin perustuen mutta mulla hapot ei ole edes vaihtoehtona.

Adam Smith

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 10972
  • Gee!!
Vs: Agrosil Liquid
Onkos Optimize + käyttäjiä tällä foorumilla? Ei pitäisi myöskään olla happo eikä maitohappobakteeripohjainen, vaan perustuu uuteen entsyymiteknologiaan. Mainosdokumentissa puhuttiin lehmän kuiva-aineen syöntikyvystä. Siinä tarjottiin uudenlaista teoriaa, että maitohappokäymisessä luotu suuri maitohappojen määrä varmistaa säilönnällisen laadun, mutta huonontaa syöntikykyä. Optimizen entsyymit ilmeisesti onnistuivat laskemaan rehun pH:ta siten, että energiapitoinen sokeri saadaan säilytettyä rehussa sekä maitohappojen määrä pysyy kohtuullisena. Lisäksi aineen pitäisi hajottaa raakakuitua sulavampaan muotoon. Hmm.. pioneereja tarttis.
Tuo ei ole uusi teoria, artturin maittavuusarvo perustuu muunmuassa käymistuotteiden määrään. Merkittävä vaikutus on vasta yli 100g/kgka arvoilla. Ongelma on tietysti maittavuuden ja hyötysuhteen välillä: mitä enemmän sokeria, sen maittavampaa. Lehmä ei kuitenkaan kykene sokeria kunnolla hyödyntämään, se vain kiihdyttää pötsitoimintaa lisäten läpivirtausta. Syönti kyllä lisääntyy, mutta hyötysuhde heikkenee eli ruokinta kallistuu. Näkyy erityisen hyvin vähän liian kuivaksipäässeessä sokeripitoisessa happorehussa. Ei kestä paljoa tärkkelyksen lisäämistä ja rehua kuluu 1:1 suhteella maitoon.

 Maitohapot ovat lehmälle suoraan hyödynnettävää energiaa sokeriin verrattuna. Mutta iso määrä maitohappoa ilman riittävää etikkahapon osuutta tekee rehusta epästabiilia. Missä kohdalla aleneva maittavuus kohtaa parantuneen energiatason, on mulle arvoitus. Taatusti se on kuitenkin ylempänä kuin 45g/kgka, koskapa muualla tavoitetaso on yli 80 mutta alle 100. Etikkahapot pitäisi jatkossa saada määriteltyä erikseen muista rasvahapoista.
                   
*****ilu on jokamiehenoikeus ja syytteen saa vasta se joka lyö.

arzyboy

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 4314
  • Autetaan miestä mäessä...
Vs: Agrosil Liquid
No näinpä... Etikkahappoa tulee monilla biologisilla säilöntäaineilla ja sitä ei eritellä muista rasvahapoista joka heikentää rehun säilönnällistä arvosanaa. Eikös se buchner bakteeri ollut just se bakteerikanta josta muodostuu etikkahappoa? Adami muistaa paremmin ;D

Koeman

  • Harjaantunut
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 196
Vs: Agrosil Liquid
Onkos Optimize + käyttäjiä tällä foorumilla? Ei pitäisi myöskään olla happo eikä maitohappobakteeripohjainen, vaan perustuu uuteen entsyymiteknologiaan. Mainosdokumentissa puhuttiin lehmän kuiva-aineen syöntikyvystä. Siinä tarjottiin uudenlaista teoriaa, että maitohappokäymisessä luotu suuri maitohappojen määrä varmistaa säilönnällisen laadun, mutta huonontaa syöntikykyä. Optimizen entsyymit ilmeisesti onnistuivat laskemaan rehun pH:ta siten, että energiapitoinen sokeri saadaan säilytettyä rehussa sekä maitohappojen määrä pysyy kohtuullisena. Lisäksi aineen pitäisi hajottaa raakakuitua sulavampaan muotoon. Hmm.. pioneereja tarttis.
Tuo ei ole uusi teoria, artturin maittavuusarvo perustuu muunmuassa käymistuotteiden määrään. Merkittävä vaikutus on vasta yli 100g/kgka arvoilla. Ongelma on tietysti maittavuuden ja hyötysuhteen välillä: mitä enemmän sokeria, sen maittavampaa. Lehmä ei kuitenkaan kykene sokeria kunnolla hyödyntämään, se vain kiihdyttää pötsitoimintaa lisäten läpivirtausta. Syönti kyllä lisääntyy, mutta hyötysuhde heikkenee eli ruokinta kallistuu. Näkyy erityisen hyvin vähän liian kuivaksipäässeessä sokeripitoisessa happorehussa. Ei kestä paljoa tärkkelyksen lisäämistä ja rehua kuluu 1:1 suhteella maitoon.

 Maitohapot ovat lehmälle suoraan hyödynnettävää energiaa sokeriin verrattuna. Mutta iso määrä maitohappoa ilman riittävää etikkahapon osuutta tekee rehusta epästabiilia. Missä kohdalla aleneva maittavuus kohtaa parantuneen energiatason, on mulle arvoitus. Taatusti se on kuitenkin ylempänä kuin 45g/kgka, koskapa muualla tavoitetaso on yli 80 mutta alle 100. Etikkahapot pitäisi jatkossa saada määriteltyä erikseen muista rasvahapoista.

Aika hyvin pitää onnistua, jos nurmisäilörehuun saa liikaa sokeria. Yleensä ongelmana on juuri biologisten kanssa, että sokeria ei ole niille tarpeeksi. Sokeripitoisuus kuitenkjn laskee niitosta alkaen siihen hetkeen kun käyminen muovin alla pysähtyy.

Adam Smith

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 10972
  • Gee!!
Vs: Agrosil Liquid
Aika hyvin pitää onnistua, jos nurmisäilörehuun saa liikaa sokeria. Yleensä ongelmana on juuri biologisten kanssa, että sokeria ei ole niille tarpeeksi. Sokeripitoisuus kuitenkjn laskee niitosta alkaen siihen hetkeen kun käyminen muovin alla pysähtyy.
Ei kun useimmilla maitohappovalmisteilla sokeri käy kaikki maitohapoiksi. Pienen osan kun saa suoraa etikkahapoksi aikaisessa vaiheessa, pysähtyy fermentaatio hiukan aikaisemmin. Hapot ja muut säilöntäaineethan keskeyttää käymisen alkuvaiheeseen ja happorehulla saa aikaan juuri liikasokerisia rehuja.
                   
*****ilu on jokamiehenoikeus ja syytteen saa vasta se joka lyö.

mah

  • Vieras
Vs: Agrosil Liquid
Aika hyvin pitää onnistua, jos nurmisäilörehuun saa liikaa sokeria. Yleensä ongelmana on juuri biologisten kanssa, että sokeria ei ole niille tarpeeksi. Sokeripitoisuus kuitenkjn laskee niitosta alkaen siihen hetkeen kun käyminen muovin alla pysähtyy.
Ei kun useimmilla maitohappovalmisteilla sokeri käy kaikki maitohapoiksi. Pienen osan kun saa suoraa etikkahapoksi aikaisessa vaiheessa, pysähtyy fermentaatio hiukan aikaisemmin. Hapot ja muut säilöntäaineethan keskeyttää käymisen alkuvaiheeseen ja happorehulla saa aikaan juuri liikasokerisia rehuja.
Juuri näin. Kokemukseni juurikin samoja Adamin kanssa. Meillä ainakin oli yleisesti sokeriarvo melkoisen korkealla "onnistuneessa" happosäilönnässä, mikäli rehu oli vielä erittäin sulavaa, oli ruokkimisessa haastetta kerrakseen. Ruokinta on nyttemmin ollut helpompaa suunnitellakin bakteerimömmöjen kanssa.... :-X

Nautamagneetti

  • Tulokas
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 23
Vs: Agrosil Liquid
Täällä nyt on esitetty termi, että syönti lisääntyy sokerien myötä ja laskee maitohappojen myötä. Energiatasapaino maitohappojen määrällä tietenkin on parempi. Kun kuitenkin pelaa hiuppasta alle 40 prosentin väkirehutasoilla, niin lisääntynyt karkearehun syönti kiittää kyllä monen muunkin kuin maitotuotoksen kautta. Alle 6 kuukauden ikäiset vasikatkin kun ovat 3 viikon jälkeen lehmien apetta napsimassa, niin kyllä se maittavuus on mielestäni ehkä tärkein tekijä säilörehussa.

Ja jos käy ulkomailla katsomassa, niin se Artturin täydellisen säilörehuanalyysin metsästäminen on kyllä turhaa yöunien menettämistä. Kaikenlaista karkearehua tarvitaan. Kyllähän maississakin on korkea sokeripitoisuus, jonka vuoksi säilyy helposti ilman säilöntäaineita. Apereseptin energiaväkevyyden ja raakavalkuaisen kun saa kohdilleen alhaisella väkirehun osuudella, niin kyllä maittavuuteen tulee pyrkiä. Tuota en Adamilta ihan ymmärtänyt, kun sanoit, että sokeripitoinen rehu ei salli tärkkelyksen lisäämistä, kun rehua menee 1:1 suhteessa maitoon?

Carlosi

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Aktiivi
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 325
Vs: Agrosil Liquid
Niin no ainakin robottilypsyssä ongelmaksi tulee tärkkelys+sokeri. Eli jos on paljon sokeria rehussa ei kestä paljon tärkkelystä. Voisi kuvitella että tätät pitää ottaa huomioon myös asemalypsäjien? Eli voiko tästä vetää sen johtopäätöksen että robottilypsyssä pitäis olla rehut tehty biologisella että voi laittaa viljaakin appeeseen ja maitoo tulee  :P