Kyllä ainakin Saksalainen sianlihantuottaja saa oikeudenmukaisen osuuden lopputuotteen hinnasta kun tuottajahinta on 1,7€7kg ja Suomessa K-kaupassa näky olevan ulkofile 2,99€/kg. Saatto kylläkin olla sitä vanhaa pakastettua jota Saksalainen laatutietoinen kuluttaja ei suostu syömään.
Maaseudun tulevaisuudessakin joku sikafarmari vertaili hintoja eri maissa, mutta unohti kokonaan sen tosiasian että ainoana maana EU:ssa suomalainen tuottaja saa sialle tukea, hintavertailu pitäisi siis tehdä sen pohjalla, tuetun hinnan vertaamisella, se olisi paljon rehellisempää vertailua.
Esimerkki:
Tuottajahinta Suomessa 1,45 kg, siihen lisätään sikakohtainen tuki 15 €, joka tekee keskimääräiselle 85 kg teuraspainoiselle sialle kilohintaan lisää 0,1765 €, eli tuettu tuottajahinta Suomessa ~1,63 €/ kg.