Toisaalta... tuollainen märkäkin papu ole helppo puida eikä se vanhaa Deereä tahmannut. Paitsi silppuri tietysti hajosi  

 Noita papuja olisi voinut syöttää suoraan lehmille, joukossa ei ollut yhtään kovia, tiedän että kaikki olisivat sulaneet.
Eli. Pavut olisi voinut varastoida ehkä ilman murskausta laakasiiloon 
jollakin hapolla. Polkeminen olisi hoitanut murskauksen  

Tosi pro olisi tietysti purkanut pavut suoraan apevaunuun... Papujen puintiaika (jos ne pui tuolleen pehmeinä) on aika pitkä, sanoisin että jopa 6 viikkoa ja tällaisena vuotena 3 kuukautta  
 Teoriassa 100 lehmän apekarja saisi kulutettua hehtaarin härkäpapua viikossa vain puimalla sitä tarvittavan määrän päivässä ja sekoittamalla sen suoraan appeeseen. Puimuriksi joku rousku, jonka hävittäisi sitten Kuusakoskelle joulukuussa. Olisi kohtuullisen edullista valkuaisrehua  

Eikä tuo läjä lähtenyt edes lämpiämään  

 Sitä voisi syöttää varmaan viikon peittämättömästä kasasta. Ja propionihappohan on keksitty.