Niin siis meinaakko, että sokeria ei kovin sais olla, mutta valkuaista kyllä.
No mitäs eroa siinä sitten on lypsävän rehuun?
No sulavuus. Karkeaa mahantäytettä. Useinmiten siihen on pantava rypsiä joukkoon.
Vanhan heinän ongelma on yleensä korkea sokeri, siitähän ehkä pääsee eroon jos käyttää kunnolla.
Tommosilla rv 8-12 käymättömilä tai vähän käyneillä olen syötellyt tiineitä ja siemennettäviä , rypsiä on mennyt 0,2 -1kg per turpa ja ohraa/kauraa lisiksi. Kuntoluokat on ok, mutta (käytännössä) rajoitetussa karkearehu ruokinnassa vanhimmat aina lopulta hieman lihoo.
Automaattikaan ei varsinaisesti auta, kun ne päivystää siinä kuitenkin.
Viime talvena ei näyttäneet kunnolla kiimoja, poikeeus aikaisempaan oli valkuaispitoisempi nurmirehu. Ehkä se sokeri kuitenkin painelee paremmin kiimanappuloita.