Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
  • Tavallinen aihe

Aihe Pihlaja  (Luettu 1229 kertaa)

Poropoliisi Hurskainen

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Aktiivi
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 898
Pihlaja
Tyrni ei ole näköjään mittään, pirun hankalaa oli poimiakin muutama pensas. Nyt olisi puolestaan paljon pihlajissa marjoja, onko kukaan ikinä tehnyt niistä mitään syötävää/juotavaa? ...Viiniä voisin kokeilla, tulisi ehkä sorbusta, katkeroa tms. "riittoisan makuista". :D


"Pihlajan marjoista saa mehua, nektaria, hilloa, marmeladia, siirappia, viiniä. Niitä voi lisätä pannukakku- tai sämpylätaikinaan punaisten viinimarjojen tapaan. Marjoja voi myös kuivata. Marjoissa on runsaasti C-vitamiinia (49–200 mg) sadassa grammassa, eli joko saman verran tai vähemmän kuin tyrnissä, tyrnin ja pihlajan kannasta riippuen. Pihlajan etu on se, että se kestää hyvin kuumentamista.

Fenoleja ja niihin kuuluvia antosyaaneja marjoissa on myös vaihtelevia määriä kannasta ja mahdollisesta risteymästä riippuen. Karotenoideja ja K-vitamiinia on runsaasti. Karotenoidit suojelevat niin ihon kuin silmien kuntoa. Marjoissa on erittäin paljon kuituja ja niillä ummetus helpottuu ripeästi. Pihlajanmarjat ja niistä tehty mehu auttaa vilustumiseen ja raihnaisuuteen ja sitä kannattaa käyttää kuumana flunssajuomana vaihteeksi mustikan ja mustaherukan ohella.

Marjoja pidetään myös veren rasva-arvoja parantavina ja maksaa ja sapen toimintaa kuntouttavina."

http://www.huippukuntoon.fi/ravitsemus/syyskuun-terveysmarjat