Säälittää minua nuo voita hamstranneet ihmiset. Kauhee urakka syödä ne nyt pois, että saa lihaa tilalle pakkasarkun täyteen
Lainaus käyttäjältä: SKN - 23.08.12 - klo:12:10Mites se liha sitten muka loppus? Ihan sitä tuodaan danskepankkenista suomeen paatilla kuten saksanmaalta viljaakin. Tää on tätä globaalia kaupankäyntiä ja markkinataloutta. Sihen nyt tarvis vaan totuttautua. Pitää siirtää ajatukset kuokasta ja jussista sekä kaskeamisesta kohti 2000-luvun maataloutta. Yli-investoineet taitaa tässä eniten ottaa pleksiin. Eiköhän se ollut tiedossa ettei jauholakin hintakurimus ja nälkärajalla eläminen 90euron rehuohralla voi enempää 20-vuotta jatkua??Tehokkuus ja keskittäminen, globaalius- siinähän se valhe tiivistettynä on. Vallasta on kysymys, sitä ei tavisihminen halua nähdä, eikä ymmärtää. Ruoantuottajalla on maailmassa kaikkein suurin valta, sitä he eivät tajua, eivätkä osaa käyttää, sillä jos ei tuotantoa ei elämää. Kaikki on riippuvaista ruoasta...kaikki, niin danskessa kuin norskessa, laplandissa, onko danskelainen onnellisemmassa asemassa? Ei ne sielläkään kehu, kato paikallinen SKN kehuu brassia, katos pojat ette osaa markkinataloutta, brassi on hyvää ja sitä tulee laivalla niinpaljon kuin halutaan, halvalla. Entäs Brasiliassa, ihan on maisemat per***stä, monokulttuurin tuhoamat, Monsanton hallitsemat.Ei voi mitään, että tuottajat ovat menneet siihen kehitykseen, pakosta, kilpailumielessä, neuvonnan ohjaamana, kuka mitenkin... siellä se valo pilkottaa 10vuoden päässä. Aina on onnistujia se 10%, he ovat hiljaa tai keskittyvät halveksimaan muita. Paradoksi, se jolla on valta, käyttää sitä vähiten, kärsii eniten. Eipä taida tarvita kuin sen 10% "omista" niin he ovat nykykehityksen "hiljaisia yhtiömiehiä" , menneet globaaliuden mukaan, on hienoa olla kehityksen kärjessä, he luulevat saavansa tai pitävänsä valtaa ripauksen. Omat asiat on hyvin. Todellisuudessa koko maaseutu kupataan ja on jo kupattu varallisuudesta, se ei ole kenenkään etu, ei sen 10% vähemmistönkään. Sikäli itkettää katsoa mitä tapahtuu ja on jo tapahtunut.Aamulla oli ohjelmaa Toscanasta, pienistä kylistä, erikoiskaupoista, viehättävää kulttuuria, sitä jonne suomaliset kilvan rynnivät ihailemaan lomillaan. Käy toki SKN sinäkin välillä lomalla ulkomailla ja sitten vaikka Lapissa. Hienossa Pohjoisessa-Suomessa, jossa elämän ja kulttuurin halutaan säilyvän, kehittyvän ja kasvavan, ollaan valmiita siitä maksamaan, veroina tai muina maksuina, aivan mielellään!Maatalous on kaiken kulttuurin ehto, jopa vihaisten lintujen.
Mites se liha sitten muka loppus? Ihan sitä tuodaan danskepankkenista suomeen paatilla kuten saksanmaalta viljaakin. Tää on tätä globaalia kaupankäyntiä ja markkinataloutta. Sihen nyt tarvis vaan totuttautua. Pitää siirtää ajatukset kuokasta ja jussista sekä kaskeamisesta kohti 2000-luvun maataloutta. Yli-investoineet taitaa tässä eniten ottaa pleksiin. Eiköhän se ollut tiedossa ettei jauholakin hintakurimus ja nälkärajalla eläminen 90euron rehuohralla voi enempää 20-vuotta jatkua??
Lainaus käyttäjältä: Agrimatik - 23.08.12 - klo:13:04Lainaus käyttäjältä: SKN - 23.08.12 - klo:12:19Lainaus käyttäjältä: Terminator II - 23.08.12 - klo:12:16Lainaus käyttäjältä: SKN - 23.08.12 - klo:12:10Mites se liha sitten muka loppus? Ihan sitä tuodaan danskepankkenista suomeen paatilla kuten saksanmaalta viljaakin. Tää on tätä globaalia kaupankäyntiä ja markkinataloutta. Sihen nyt tarvis vaan totuttautua. Pitää siirtää ajatukset kuokasta ja jussista sekä kaskeamisesta kohti 2000-luvun maataloutta. Yli-investoineet taitaa tässä eniten ottaa pleksiin. Eiköhän se ollut tiedossa ettei jauholakin hintakurimus ja nälkärajalla eläminen 90euron rehuohralla voi enempää 20-vuotta jatkua??Taitaa se lihan tuottaja hinta olla myös alle eu:n keskiarvon. Jauholakin on turha huudella kun oma navetta on poltettu ja maksatettu vakuutusyhtiöllä. Lihan hinnan käppyrät näyttää ylöspäin ainakin KM:n takasivuilla, taitaa olla korkeimmillaan vuosiin.Eipä muuten ole sitten lähelläkään kustannuksia tämän hetkiset hinnat. Olleet moneen vuoteen.Edes niin että kaikki rehut ja ohrat tulisi itseltä omista tukikelpoisista pelloista. Saa panna kaikki, eläin- ja peltotuet peliin niin miinukselle jää monta kymmentä senttiä, naudassa.Tää on yleinen kehitys, ei vain yksittäisen, yli-investoineen ja homma-hakusessa olevan jussin tilanne. Sellasilla menee sitten vielä heikommin, tai ovat jo lopettaneet ja kasvattavat jotakin muuta, esim viljaa tai hömppäheinää.Sen enempää tilannetta väheksymättä, mutta naudanlihassa on menty kirkaasti alle eu:n keskiarvon, sikatiloillehan ei riitä ilmeisesti se keskihintakaan, ainakaan niille äänekkäimmille.Sellainen on tilanne nyt.Jos oikeesti nautapuolella menis noin surkeesti, olis muun kuin oleellisen ostaminen huomattavasti hillitympää, ainakin A-alueella. Nyt on ihan turha syöttää pajun köyttä.
Lainaus käyttäjältä: SKN - 23.08.12 - klo:12:19Lainaus käyttäjältä: Terminator II - 23.08.12 - klo:12:16Lainaus käyttäjältä: SKN - 23.08.12 - klo:12:10Mites se liha sitten muka loppus? Ihan sitä tuodaan danskepankkenista suomeen paatilla kuten saksanmaalta viljaakin. Tää on tätä globaalia kaupankäyntiä ja markkinataloutta. Sihen nyt tarvis vaan totuttautua. Pitää siirtää ajatukset kuokasta ja jussista sekä kaskeamisesta kohti 2000-luvun maataloutta. Yli-investoineet taitaa tässä eniten ottaa pleksiin. Eiköhän se ollut tiedossa ettei jauholakin hintakurimus ja nälkärajalla eläminen 90euron rehuohralla voi enempää 20-vuotta jatkua??Taitaa se lihan tuottaja hinta olla myös alle eu:n keskiarvon. Jauholakin on turha huudella kun oma navetta on poltettu ja maksatettu vakuutusyhtiöllä. Lihan hinnan käppyrät näyttää ylöspäin ainakin KM:n takasivuilla, taitaa olla korkeimmillaan vuosiin.Eipä muuten ole sitten lähelläkään kustannuksia tämän hetkiset hinnat. Olleet moneen vuoteen.Edes niin että kaikki rehut ja ohrat tulisi itseltä omista tukikelpoisista pelloista. Saa panna kaikki, eläin- ja peltotuet peliin niin miinukselle jää monta kymmentä senttiä, naudassa.Tää on yleinen kehitys, ei vain yksittäisen, yli-investoineen ja homma-hakusessa olevan jussin tilanne. Sellasilla menee sitten vielä heikommin, tai ovat jo lopettaneet ja kasvattavat jotakin muuta, esim viljaa tai hömppäheinää.Sen enempää tilannetta väheksymättä, mutta naudanlihassa on menty kirkaasti alle eu:n keskiarvon, sikatiloillehan ei riitä ilmeisesti se keskihintakaan, ainakaan niille äänekkäimmille.Sellainen on tilanne nyt.
Lainaus käyttäjältä: Terminator II - 23.08.12 - klo:12:16Lainaus käyttäjältä: SKN - 23.08.12 - klo:12:10Mites se liha sitten muka loppus? Ihan sitä tuodaan danskepankkenista suomeen paatilla kuten saksanmaalta viljaakin. Tää on tätä globaalia kaupankäyntiä ja markkinataloutta. Sihen nyt tarvis vaan totuttautua. Pitää siirtää ajatukset kuokasta ja jussista sekä kaskeamisesta kohti 2000-luvun maataloutta. Yli-investoineet taitaa tässä eniten ottaa pleksiin. Eiköhän se ollut tiedossa ettei jauholakin hintakurimus ja nälkärajalla eläminen 90euron rehuohralla voi enempää 20-vuotta jatkua??Taitaa se lihan tuottaja hinta olla myös alle eu:n keskiarvon. Jauholakin on turha huudella kun oma navetta on poltettu ja maksatettu vakuutusyhtiöllä. Lihan hinnan käppyrät näyttää ylöspäin ainakin KM:n takasivuilla, taitaa olla korkeimmillaan vuosiin.
Lainaus käyttäjältä: SKN - 23.08.12 - klo:12:10Mites se liha sitten muka loppus? Ihan sitä tuodaan danskepankkenista suomeen paatilla kuten saksanmaalta viljaakin. Tää on tätä globaalia kaupankäyntiä ja markkinataloutta. Sihen nyt tarvis vaan totuttautua. Pitää siirtää ajatukset kuokasta ja jussista sekä kaskeamisesta kohti 2000-luvun maataloutta. Yli-investoineet taitaa tässä eniten ottaa pleksiin. Eiköhän se ollut tiedossa ettei jauholakin hintakurimus ja nälkärajalla eläminen 90euron rehuohralla voi enempää 20-vuotta jatkua??Taitaa se lihan tuottaja hinta olla myös alle eu:n keskiarvon. Jauholakin on turha huudella kun oma navetta on poltettu ja maksatettu vakuutusyhtiöllä.
Lainaus käyttäjältä: SKN - 23.08.12 - klo:17:37Lainaus käyttäjältä: Agrimatik - 23.08.12 - klo:13:04Lainaus käyttäjältä: SKN - 23.08.12 - klo:12:19Lainaus käyttäjältä: Terminator II - 23.08.12 - klo:12:16Lainaus käyttäjältä: SKN - 23.08.12 - klo:12:10Mites se liha sitten muka loppus? Ihan sitä tuodaan danskepankkenista suomeen paatilla kuten saksanmaalta viljaakin. Tää on tätä globaalia kaupankäyntiä ja markkinataloutta. Sihen nyt tarvis vaan totuttautua. Pitää siirtää ajatukset kuokasta ja jussista sekä kaskeamisesta kohti 2000-luvun maataloutta. Yli-investoineet taitaa tässä eniten ottaa pleksiin. Eiköhän se ollut tiedossa ettei jauholakin hintakurimus ja nälkärajalla eläminen 90euron rehuohralla voi enempää 20-vuotta jatkua??Taitaa se lihan tuottaja hinta olla myös alle eu:n keskiarvon. Jauholakin on turha huudella kun oma navetta on poltettu ja maksatettu vakuutusyhtiöllä. Lihan hinnan käppyrät näyttää ylöspäin ainakin KM:n takasivuilla, taitaa olla korkeimmillaan vuosiin.Eipä muuten ole sitten lähelläkään kustannuksia tämän hetkiset hinnat. Olleet moneen vuoteen.Edes niin että kaikki rehut ja ohrat tulisi itseltä omista tukikelpoisista pelloista. Saa panna kaikki, eläin- ja peltotuet peliin niin miinukselle jää monta kymmentä senttiä, naudassa.Tää on yleinen kehitys, ei vain yksittäisen, yli-investoineen ja homma-hakusessa olevan jussin tilanne. Sellasilla menee sitten vielä heikommin, tai ovat jo lopettaneet ja kasvattavat jotakin muuta, esim viljaa tai hömppäheinää.Sen enempää tilannetta väheksymättä, mutta naudanlihassa on menty kirkaasti alle eu:n keskiarvon, sikatiloillehan ei riitä ilmeisesti se keskihintakaan, ainakaan niille äänekkäimmille.Sellainen on tilanne nyt.Jos oikeesti nautapuolella menis noin surkeesti, olis muun kuin oleellisen ostaminen huomattavasti hillitympää, ainakin A-alueella. Nyt on ihan turha syöttää pajun köyttä.Tossa päivällä jutellin maatalouskaupassa myyjän kanssa. Sanoi kyselleensä viljan hintaa ja oli rekallisen jostain saanut viljaa kaivettua kasaan. Isäntä kun oli kuullut hinnan puhelimessa niin oli sanonut että"mulla menee 3 rekallista viljaa siihen että sonnit on teuraskypsiä ja minä saan lihasta vähemmän kuin se kolme rekallista VILJAA MAKSAA!"
Tossa päivällä jutellin maatalouskaupassa myyjän kanssa. Sanoi kyselleensä viljan hintaa ja oli rekallisen jostain saanut viljaa kaivettua kasaan. Isäntä kun oli kuullut hinnan puhelimessa niin oli sanonut että"mulla menee 3 rekallista viljaa siihen että sonnit on teuraskypsiä ja minä saan lihasta vähemmän kuin se kolme rekallista VILJAA MAKSAA!"
Lainaus käyttäjältä: Terminator II - 23.08.12 - klo:17:45Lainaus käyttäjältä: SKN - 23.08.12 - klo:17:37Lainaus käyttäjältä: Agrimatik - 23.08.12 - klo:13:04Lainaus käyttäjältä: SKN - 23.08.12 - klo:12:19Lainaus käyttäjältä: Terminator II - 23.08.12 - klo:12:16Lainaus käyttäjältä: SKN - 23.08.12 - klo:12:10Mites se liha sitten muka loppus? Ihan sitä tuodaan danskepankkenista suomeen paatilla kuten saksanmaalta viljaakin. Tää on tätä globaalia kaupankäyntiä ja markkinataloutta. Sihen nyt tarvis vaan totuttautua. Pitää siirtää ajatukset kuokasta ja jussista sekä kaskeamisesta kohti 2000-luvun maataloutta. Yli-investoineet taitaa tässä eniten ottaa pleksiin. Eiköhän se ollut tiedossa ettei jauholakin hintakurimus ja nälkärajalla eläminen 90euron rehuohralla voi enempää 20-vuotta jatkua??Taitaa se lihan tuottaja hinta olla myös alle eu:n keskiarvon. Jauholakin on turha huudella kun oma navetta on poltettu ja maksatettu vakuutusyhtiöllä. Lihan hinnan käppyrät näyttää ylöspäin ainakin KM:n takasivuilla, taitaa olla korkeimmillaan vuosiin.Eipä muuten ole sitten lähelläkään kustannuksia tämän hetkiset hinnat. Olleet moneen vuoteen.Edes niin että kaikki rehut ja ohrat tulisi itseltä omista tukikelpoisista pelloista. Saa panna kaikki, eläin- ja peltotuet peliin niin miinukselle jää monta kymmentä senttiä, naudassa.Tää on yleinen kehitys, ei vain yksittäisen, yli-investoineen ja homma-hakusessa olevan jussin tilanne. Sellasilla menee sitten vielä heikommin, tai ovat jo lopettaneet ja kasvattavat jotakin muuta, esim viljaa tai hömppäheinää.Sen enempää tilannetta väheksymättä, mutta naudanlihassa on menty kirkaasti alle eu:n keskiarvon, sikatiloillehan ei riitä ilmeisesti se keskihintakaan, ainakaan niille äänekkäimmille.Sellainen on tilanne nyt.Jos oikeesti nautapuolella menis noin surkeesti, olis muun kuin oleellisen ostaminen huomattavasti hillitympää, ainakin A-alueella. Nyt on ihan turha syöttää pajun köyttä.Tossa päivällä jutellin maatalouskaupassa myyjän kanssa. Sanoi kyselleensä viljan hintaa ja oli rekallisen jostain saanut viljaa kaivettua kasaan. Isäntä kun oli kuullut hinnan puhelimessa niin oli sanonut että"mulla menee 3 rekallista viljaa siihen että sonnit on teuraskypsiä ja minä saan lihasta vähemmän kuin se kolme rekallista VILJAA MAKSAA!" Omituista. Onko ollut järki kateissa jos pelkästään ostoviljan kanssa puljaa??? Onhan tuossa niitä onnettomia jotka ostelee 2miljoonaakiloa tavaraa ku omat ei riitä. Vastaavasti ns. "Jauholakin painajaisvuotena" nämä nyt hinnasta itkevät kasvattavat mallasohraa ja leipävehnää myyntiin. Nyt kun ei saakaan 100eurolla tonni ohria eikä vehniä, joutuu omat syöttämään....
Mää luulen et olen käyny ulkomailla enemän kun sää. Ja mitä *****a siellä jänkhällä tekee? Kesällä hyttysiä ja talvella ***** kylmä. Vain ääliö ja henkisesti rajoittunut harrastaa Lapin matkailua.......... Montako hampaatonta nunnukanunnukaa olet nänhy täällä etelessä? Et varmaan yhtään. Ne ovet siellä sen verran viisaampia kun nämä eteläiset "Lapin kävijät". Pohjoiseen matkalle.......anna mun kaikki kestää.....
Nää kriisit on sitten taas näemmä tilakohtaisia juttuja. Toiset saa investoitua joka vuosi lihapuolella 100000-200000euroa. Toisilla homma kaatuu rehun hintaan.
Eiköhän ole parempi, että jauholakit ei osallistu tähän keskusteluun liha-alan kannattavuuskriisistä kun ette kerran ymmärrä asiasta yhtään mitään.
Lainaus käyttäjältä: Pigman - 24.08.12 - klo:08:24Eiköhän ole parempi, että jauholakit ei osallistu tähän keskusteluun liha-alan kannattavuuskriisistä kun ette kerran ymmärrä asiasta yhtään mitään.Saman voisi sanoa sinne aidan toiselle puolen. Että pysykää poissa peltojutuista kun ette ymmärrä asiasta yhtään mitään. Viljantuotannossa ei voi maksaa 500 €. hehtaarivuokria ja ostella uusia koneita kun entisestä takuu loppuu. Vai johtuukohan se kriisi siitä, että ne sekaantuu noihin peltojuttuihin? Kun ne ei ymmärrä niistä mitään.
Lainaus käyttäjältä: Yodavaari - 24.08.12 - klo:08:43Lainaus käyttäjältä: Pigman - 24.08.12 - klo:08:24Eiköhän ole parempi, että jauholakit ei osallistu tähän keskusteluun liha-alan kannattavuuskriisistä kun ette kerran ymmärrä asiasta yhtään mitään.Saman voisi sanoa sinne aidan toiselle puolen. Että pysykää poissa peltojutuista kun ette ymmärrä asiasta yhtään mitään. Viljantuotannossa ei voi maksaa 500 €. hehtaarivuokria ja ostella uusia koneita kun entisestä takuu loppuu. Vai johtuukohan se kriisi siitä, että ne sekaantuu noihin peltojuttuihin? Kun ne ei ymmärrä niistä mitään.No on ne jauholakit tarjonneet pellosta 12000€/hehtaari ja silti väittävät ettei homma kannata ollenkaan. No onko tuo ihmekkään kun lyödää sikafarmarin tarjous tuplasti nokkin ettei köyhäksi luulla.