Jotenkin tuntuu että jos haluaa katsoa asiaa oikealla mielialalla niin valiolla ei ollut mitään mahdollisuutta ylläpitää nykyistä maidonhintaa suomessa. Olisi se tehnyt niin tai näin niin lopputulos olisi ollut että joko kilpailija tai kilpailuviranomainen olisi joka tapauksessa vetänyt maton alta. Vai onko arvon raatilaisilla ratkaisumalli miten maidonhinta pidetään yhä edelleen 20 senttiä päälle euroopan hinnan.
Kerros ny enste miten se eres saatas tolle tasolle nin sitte voiraan jatkaa sen ylläpirosta !?
Lokakuusa hinnaero oli nuin 10cnt keskim. Italia poislukie joka paraimmillansa alle 5cnt erolla!
En tunne eurooppalaisia hintoja mutta paljon kuulee niistä 30 hinnoista. Itte laskeskelin jälkitileineen jonnekkin 47 tietämille joten ei paljoa puutu 20. Sitä en sitten tiedä mitä saksa, ranska, tanska, isobritania ym oikeasti maksaa.
milkprices.n tuntuu olevan about paras lähde, ohessa linkki 2012 lokakuun hintoihin.
http://www.milkprices.nl/reviews/eng201210.pdfAlle 30 senttiä näyttää saavan vain Uudessa Seelannissa. Jännästi jenkeissä mennään jopa 40 sentissä, hetki sitten se oli lähempänä 30 dollarisenttiä, alle 0,3 euroa. Olisikohan vahvasti markkinavetoinen hinnoittelu reagoinut sikäläiseen menneen kesän kuivuuteen ja viljan hintaan? Joka tapauksessa 40 senttiä tuntuu yllättävän kovalta hinnalta hormoneilla tuotetusta laihasta holstein-maidosta (joka jalostetaan pahaksi juustoksi).
Suomea korkeampi hinta on Sveitsissä, tilastosta puuttuu kaksi muuta oman maatalouden suojelijaa Norja ja Kanada joissa hinta on kanssa Suomea korkeampi.
Kaiken kaikkiaan ei Euroopan hintataso tällä hetkellä ihan yhtä huono ole kuin joku aika sitten, ja se on yksinomaan hyvä asia suomalaisen maidontuottajan kannalta.
Tilaston huonoin hinta Uuden-Seelannin ulkopuolella on muuten Arlan Tanskassa maksama hinta