Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
  • Tavallinen aihe

Aihe Lähiruoka  (Luettu 5321 kertaa)

Katila

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Harjaantunut
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 166
Lähiruoka
Näitä ideoita tulee ja menee, osa ei varmasti ole edes toteuttamiskelpoisia, osa olis varmasti hyvääkin bisnestä kun olis aikaa tosissaan laittaa ideat käytäntöön.

Kuinkahan toimis sellainen yhteistyökuvio että perustais lähiruoka-kaupan?

Osakeyhtiönä varmaan toimis parhaiten. Hommattais toimitilat läheltä tuottajia, tuotteista pitäis saada myyntiin maitoa maitokaappi-myyntinä (sais kierrettyä elintarviketila-pykälän ja myydä enemmän kuin sen 2500kg), juustoa, naudanlihaa, sianlihaa, kananmunia, kenties broiskua, porkkanaa, perunaa, sesonkituotteita esim. mansikkaa, marjaa, omenaa, salaatit jne.

Jokainen sais varmasti paremman katteen kun myymällä vain meijeriin/teurastamoon. Töitä se kyllä lisäisi jonkin verran tai sitten siihen voisi palkata esim. yhden ringistä hoitamaan kaupan/kuljetukset yms.
Isot tilat ei varmaan olis kovin kiinnostuneita, mutta hieman pienemmille tuottajille olis varmasti niin iso tulonlisäys että vois vaikka pärjätä hieman pienemmälläkin elukkamäärällä, eikä tarttis sen laajentamisen/lopettamisen olla ainoa vaihtoehto.

Toki vaatis varmaan aikalailla paperisotkua, mutta ainahan sitä pitää tehdä hetken kovempaa että voi jatkossa löysäillä :D

Kukaan ei kehtaa lähteä hakemaan pelkästään esim. maitoa aina suoraan tilalta, mutta kun samasta paikasta saisi paljon muutakin niin asia olisi aivan eri.
Uskoisin että asiakaskuntaa riittäisi, sillä lähiruoka on aivan varmasti lähitulevaisuuden isoimpia hittejä..
Ei tietty millään pikkukylällä, mutta hieman isompien paikkakuntien kupeessa.

Vai?

jylperö

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Konkari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 1255
Vs: Lähiruoka
ideana hyvä ja noita varmaan tulee tulevaisuudessa putkahtelemaan sinne tänne. itseäkin kiinnostaisi mutta kun laiskottaa.

JoHaRa

  • Vieras
Vs: Lähiruoka
Ruokakauppa keskellä metsää  ??? Jos tuollaisen pykää, niin ihan ensimmäiseksi ei kannata pykätä asfaltoitua parkkipaikkaa asiakkaille. Ei ainakaan isoa  ;D

Mori tuollainen kauppa on kaatunut mahdottomuuteensa jo taajamassakin... asiakkaat odottavat pitkää aukioloaikaa ja halpoja hintoja.

Osta vanha kauppa-auto. Lastaa se luettelemaasi tavaraa täyteen ja aja Espooseen kerrostalojen väliin. Asiakkaat voivat tilata ja maksaa tuotteet valmiiksi netissä, ojennat vain laatikot ovelta hakijoille. Tuotteisto vaihtuisi sesongin mukaan ja ennakkotilausmahdollisuus mahdollistaisi järkevän toiminnan.

vms1

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 6759
  • Pitäisiköhän teksti edes joskus oikolukea.
Vs: Lähiruoka
tästä olen joskus esittänyt ihan mielestäni toimivan konseptin.perustetaan kahvio/ravintola/myymälä. Viereisessä huoneessa kokit leipois ja tekisi ruokaa. Samoiten yhdessä osiossa käsiteltäis lihaa. Välissä olisi lasiseinät. Mallia voi käydä kattomassa humppilan lasissa. Joka aamu yksi auto kiertelis tilat läpi hakemassa päivän tuotteet. Hinnat vois olla kohdallaan. Pääasia että tarjottaisi oikeasti hyvää ja laadukasta. Maatiloista pitäisi olla kunnon esitteet toiminnasta.

Ainut kompastuskivi maitopuolella on meijerin tuoma varmuus ja varsinkin neuvonta.
Älä usko sitä mitä agrosta luet, mutta muista kertoa se naapurille.

Hyvä jos puoletkaan totta.

Maataloudella on mahdollisuus tulla miljonääriksi.............

jos on miljardööri aloittaessa.

emo-heikki

  • Vieras
Vs: Lähiruoka
Tommosia kyllä on, sillä nämä tilamyymälät on lähiruokakauppoja, niissä voisi myydä myös muiden tuotteita ...

JoHaRa

  • Vieras
Vs: Lähiruoka
tästä olen joskus esittänyt ihan mielestäni toimivan konseptin.perustetaan kahvio/ravintola/myymälä. Viereisessä huoneessa kokit leipois ja tekisi ruokaa. Samoiten yhdessä osiossa käsiteltäis lihaa. Välissä olisi lasiseinät. Mallia voi käydä kattomassa humppilan lasissa. Joka aamu yksi auto kiertelis tilat läpi hakemassa päivän tuotteet. Hinnat vois olla kohdallaan. Pääasia että tarjottaisi oikeasti hyvää ja laadukasta. Maatiloista pitäisi olla kunnon esitteet toiminnasta.

Ainut kompastuskivi maitopuolella on meijerin tuoma varmuus ja varsinkin neuvonta.

Humppilan Lasi sijaitsee Pori-Helsinki tien varrella eikä Turku-Hämeenlinna tiekään ole kaukana. Tuossa paikassa pärjää väkisin.

Yodavaari

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Konkari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 1471
Vs: Lähiruoka
Hommattais toimitilat läheltä tuottajia,

Jokainen sais varmasti paremman katteen kun myymällä vain meijeriin/teurastamoon.
Toimitilat pitäisi olla lähellä maksuvalmiita kuluttajia. tähän malliin
http://www.gardskulla.fi/finska07.htm
Normi suomalainen on sen verta tuulipukukansaa ja pienellä palkalla, että turhiin hömpötyksiin ei pistetä rahaa. Yksinkertaista perusmassavalmissapuskaa ja halvalla.

Katetta ei saa ennenkuin ostaja on maksanut ostoksensa. Jos ei kauppa käy ei tule katetta.

Onhan näitä monenlaisia virityksiä. Tuossa apemiehen kotikaupungissakin löytyy tämmöinen.
http://www.minatur.fi/myymala.html
Täältä vain ei löydy apemiehen maitoja tai lehmänlihoja. Vaikka vieressä tuotetaan. Täytyy olla jotakin, millä erottuu massasta. LUOMUA
http://www.minatur.fi/pohjanmaan_luomupiiri.html

Täältä lisää liikkeitä
http://www.ennenvanha.fi/tagit/lahiruoka

Jos haluaa myidä, pitää mennä sinne, missä on maksukykyisiä asiakkaita.

emo-heikki

  • Vieras
Vs: Lähiruoka
Hommattais toimitilat läheltä tuottajia,

Jokainen sais varmasti paremman katteen kun myymällä vain meijeriin/teurastamoon.
Toimitilat pitäisi olla lähellä maksuvalmiita kuluttajia. tähän malliin
http://www.gardskulla.fi/finska07.htm
Normi suomalainen on sen verta tuulipukukansaa ja pienellä palkalla, että turhiin hömpötyksiin ei pistetä rahaa. Yksinkertaista perusmassavalmissapuskaa ja halvalla.

Katetta ei saa ennenkuin ostaja on maksanut ostoksensa. Jos ei kauppa käy ei tule katetta.

Onhan näitä monenlaisia virityksiä. Tuossa apemiehen kotikaupungissakin löytyy tämmöinen.
http://www.minatur.fi/myymala.html
Täältä vain ei löydy apemiehen maitoja tai lehmänlihoja. Vaikka vieressä tuotetaan. Täytyy olla jotakin, millä erottuu massasta. LUOMUA
http://www.minatur.fi/pohjanmaan_luomupiiri.html

Täältä lisää liikkeitä
http://www.ennenvanha.fi/tagit/lahiruoka

Jos haluaa myidä, pitää mennä sinne, missä on maksukykyisiä asiakkaita.

Onhan se niinkin, mutta tämä kyläkauppias Keskinen, on kyllä osoittanut senkin, että vahvalla brändillä pärjää kyllä syrjemmälläkin ....

JoHaRa

  • Vieras
Vs: Lähiruoka
Hommattais toimitilat läheltä tuottajia,

Jokainen sais varmasti paremman katteen kun myymällä vain meijeriin/teurastamoon.
Toimitilat pitäisi olla lähellä maksuvalmiita kuluttajia. tähän malliin
http://www.gardskulla.fi/finska07.htm
Normi suomalainen on sen verta tuulipukukansaa ja pienellä palkalla, että turhiin hömpötyksiin ei pistetä rahaa. Yksinkertaista perusmassavalmissapuskaa ja halvalla.

Katetta ei saa ennenkuin ostaja on maksanut ostoksensa. Jos ei kauppa käy ei tule katetta.

Onhan näitä monenlaisia virityksiä. Tuossa apemiehen kotikaupungissakin löytyy tämmöinen.
http://www.minatur.fi/myymala.html
Täältä vain ei löydy apemiehen maitoja tai lehmänlihoja. Vaikka vieressä tuotetaan. Täytyy olla jotakin, millä erottuu massasta. LUOMUA
http://www.minatur.fi/pohjanmaan_luomupiiri.html

Täältä lisää liikkeitä
http://www.ennenvanha.fi/tagit/lahiruoka

Jos haluaa myidä, pitää mennä sinne, missä on maksukykyisiä asiakkaita.

Onhan se niinkin, mutta tämä kyläkauppias Keskinen, on kyllä osoittanut senkin, että vahvalla brändillä pärjää kyllä syrjemmälläkin ....

Keskinen pärjää sillä että se kauppa myy muutakin kuin luomuporkkanoita ja saunavihtoja

emo-heikki

  • Vieras
Vs: Lähiruoka
Hommattais toimitilat läheltä tuottajia,

Jokainen sais varmasti paremman katteen kun myymällä vain meijeriin/teurastamoon.
Toimitilat pitäisi olla lähellä maksuvalmiita kuluttajia. tähän malliin
http://www.gardskulla.fi/finska07.htm
Normi suomalainen on sen verta tuulipukukansaa ja pienellä palkalla, että turhiin hömpötyksiin ei pistetä rahaa. Yksinkertaista perusmassavalmissapuskaa ja halvalla.

Katetta ei saa ennenkuin ostaja on maksanut ostoksensa. Jos ei kauppa käy ei tule katetta.

Onhan näitä monenlaisia virityksiä. Tuossa apemiehen kotikaupungissakin löytyy tämmöinen.
http://www.minatur.fi/myymala.html
Täältä vain ei löydy apemiehen maitoja tai lehmänlihoja. Vaikka vieressä tuotetaan. Täytyy olla jotakin, millä erottuu massasta. LUOMUA
http://www.minatur.fi/pohjanmaan_luomupiiri.html

Täältä lisää liikkeitä
http://www.ennenvanha.fi/tagit/lahiruoka

Jos haluaa myidä, pitää mennä sinne, missä on maksukykyisiä asiakkaita.

Onhan se niinkin, mutta tämä kyläkauppias Keskinen, on kyllä osoittanut senkin, että vahvalla brändillä pärjää kyllä syrjemmälläkin ....

Keskinen pärjää sillä että se kauppa myy muutakin kuin luomuporkkanoita ja saunavihtoja

Totta, mutta kauppa on kieltämättä, vähän syrjässä ....

Yodavaari

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Konkari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 1471
Vs: Lähiruoka

Onhan se niinkin, mutta tämä kyläkauppias Keskinen, on kyllä osoittanut senkin, että vahvalla brändillä pärjää kyllä syrjemmälläkin ....
Ja brändi on

 ”Sieltä ostetaan, mistä halvemmalla saadaan .”

Mitenkäs tämä palvelis tuota ajatusta, josta juttu lähti liikkeelle? Ei kai tuo eroa tämänhetkisestä jalostavanteollisuuden toiminnasta. Mutta puree tuulipukukansaan.

Katila

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Harjaantunut
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 166
Vs: Lähiruoka
Tämäkin kannattais varmaan aloittaa ensin vaikka toripäivämyyntinä. Esim. kerran viikossa/kk tai jossain ajassa, pidettäis vähän niinkuin peräkonttikirppis-tyylisenä toripäivä, jossa jokainen tuottaja myis omia tuotteitaan.
Näin sais ensin tunnettavuutta ja asiakaskuntaa, todella pienillä kuluilla.
Siitä vähän näkisi että kannattaako isompana tai jokapäivä auki olevana kauppana.

Kyllä olen ainakin huomannut, että ihmisiä kiinnostaa lähellä tuotettu ruoka. Tietystikkään huonossa taloustilanteessa eläviä ei kiinnosta ruuasta kun hintalappu vähän pakon edestä.
Uskoisin kuitenkin että aikalailla samaan hintaan pitäisi myynnin tapahtua kuin kaupoissa, eivät ihmiset ekstraa halua vain hyvää hyvyyttään maksaa.

Pitäis ottaa selville minkälaisen byrokraattisen paperihelvetin pitäis käydä läpi, ennen kuin tuollainen toripäivä olis mahdollinen..
Vai tietäiskö joku?

jylperö

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Konkari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 1255
Vs: Lähiruoka
Ei siinnä mitään byrokratiaa, ole saahan  viinakin myödä takakontista ilman paperi hommia siitä ei vaan pidä jäädä kiinni. ;D

vms1

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 6759
  • Pitäisiköhän teksti edes joskus oikolukea.
Vs: Lähiruoka
Mä olen valitettavasti humannut kaikessa maatalouteen liittyvässä että jos aiko saada jotain todellista tuottavaa hyötyä niin toiminnan pitää olla todella mittavaa. Tämä koskee urakointia, suoramyyntiä ja kaikkea muutakin. Jos tilan liikevaihto pyörii sadoissatuhansissa tai jopa miljoonissa niin jonkun satasen tulo joka tarkoittaa jo 200 litran myyntiä kaupan hinnalla on kuin tikku p******A. silloin kannattaa vielläkin keskittyä alkutuootantoon ja siihen maitomäärään siellä tankissa ja miettiä sen määrän maksimoimista.

Siksi olen tosiaan esittänyt tätä tilallisten omistamaa kauppaa joka työntekijöillä pyörisi ja kuskaisi koko tuoteesortimenttinsä omistavilta tiloilta. Silloin olisi mahdollista tuplata maitotulonsa josta olisi oikeasti hyötyä tilan taloudelle.

Oma ajatus on liikkunut niinpäin että tuplaako tuotannon 60 lehmästä 120 vai laittaako samat investointirahat tähän jatkomyyntiin ja koittaa saada 60 lehmästä 120 lehmän tulon parempana maitotulona.
Älä usko sitä mitä agrosta luet, mutta muista kertoa se naapurille.

Hyvä jos puoletkaan totta.

Maataloudella on mahdollisuus tulla miljonääriksi.............

jos on miljardööri aloittaessa.

JD6630

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 5502
Vs: Lähiruoka
Lähiruuan täytyy melkein olla vielä luomua.
Suomen tuulipukukansa kun ei osta muuta kuin halvinta ja "eliitille" ei kelpaa muu kuin luomu.