Kuluttaja siis sinäkin, tekee joka kauppareissulla valinnan ja jos hinta on ainoa ostopäätökseen vaikuttava tekijä, tulee kotimaisilla tuottajilla olemaan jatkossakin "niukkuutta jaossa". Laadukkaan makkaran tunnistaa siitä, että ainesosa luettelossa ei ensimmäisten joukossa lue "koneellisesti eroteltu sian-siipikarjanliha" ja tai "elimet", "kamara". Ei muuta, kuin isonnuslasit käteen ja vertailuja tekemään. Lopetetaan sonnan syönti niin asia korjaantuu.
Semmonen nyrkkisääntö ihan aluksi, että jos tuote myydään nimellä makkara, niin siinä on lihaa enempi, kuin jos se olisi lenkki tai nakki tai joku muu vastaava nimike, makkarassa on aina myös lihaa seassa, noissa muissa se ei ole pakollista.
Maustahan sitä ei huomaa, nykajan mausteet on niin hyviä, että ei sitä heti tunnista jos liha puuttuu ....