Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
  • Tavallinen aihe

Aihe Ruokateollisuuden äänitorvi  (Luettu 3228 kertaa)

Sepedeus

  • Vieras
Ruokateollisuuden äänitorvi
http://www.iltalehti.fi/ruoka/2012021215193559_ru.shtml

  Meikäläinen ei todellakaan pelkää lisäaineita. Ei niistä kukaan ole sairastunut. Kysymys on pelkästään siitä, tarvitaanko hyvään ruokaan lisäaineita. Ostin viikolla Atrian broilerin koipia , kun eurolla möivät rasian. Tein keittoa niistä. Mutta ensin pitää huuhtoa tämä mönjä pois.  Tämä marinaadi vaan on täysin turha lisuke. Ihmettelen mitä siinä oikeesti on. Se punainen väri tarttuu tiskiharjaan niin tiukasti, että ei lähtenyt kuin kloriitilla. Ja tiskiallas on myös vaikea puhdistaa siitä mönjästä jos sitä tippuu siihen.
  Siis nitriitti on ainoa jolla torjutaan ruokamyrkytyksiä. Ja sekään ei ole välttämätön. Turvaa vaan pitkää myyntiaikaa. Kuluttajan etua tässä ei katsota todellakaan. Nyt etsittiin sitten tälläinen torvi huutamaan teollisuuden hätähuutoa.  :D

emo-heikki

  • Vieras
Vs: Ruokateollisuuden äänitorvi
Marinadilla on kaksi tehtävää, ensinnäkin se muuttaa sen tuotteen valmisteeksi, jolloin lihan alkuperää ei tarvitse kertoa, voi olla vaikka thaimaan ylijäämä varastoja ...
Toisaalta mausteena se on lievästi riippuvuutta aiheuttava, joten osa porukasta haluaa sitä sitten jatkossakin ruuassaan maistaa ...

Sepedeus

  • Vieras
Vs: Ruokateollisuuden äänitorvi
Marinadilla on kaksi tehtävää, ensinnäkin se muuttaa sen tuotteen valmisteeksi, jolloin lihan alkuperää ei tarvitse kertoa, voi olla vaikka thaimaan ylijäämä varastoja ...
Toisaalta mausteena se on lievästi riippuvuutta aiheuttava, joten osa porukasta haluaa sitä sitten jatkossakin ruuassaan maistaa ...

  Sitä minä vähän epäilin että Atria myy Thai varastoja pienemmäksi. :D Onkos ne sun kikkarapäitä siinä Atrian kokosivun valehtelumainoksessa ;D

emo-heikki

  • Vieras
Vs: Ruokateollisuuden äänitorvi
Marinadilla on kaksi tehtävää, ensinnäkin se muuttaa sen tuotteen valmisteeksi, jolloin lihan alkuperää ei tarvitse kertoa, voi olla vaikka thaimaan ylijäämä varastoja ...
Toisaalta mausteena se on lievästi riippuvuutta aiheuttava, joten osa porukasta haluaa sitä sitten jatkossakin ruuassaan maistaa ...

  Sitä minä vähän epäilin että Atria myy Thai varastoja pienemmäksi. :D Onkos ne sun kikkarapäitä siinä Atrian kokosivun valehtelumainoksessa ;D

Ei oo mun, mutta kertoo jotain atriasta, ottaa maliksi rodun joka on sympaattisen näköinen, mutta ei osta kyseistä rotua ollenkaan itse tuottajilta, eli myy kaupalle ja kuluttajalle sitten noita muita elikoita meidän rodun mielikuvalla ....
Kuluttaja luulee syövänsä hailandia ja atria on ainoa teurastamo, joka ei ota vastaan hailandia tuottajilta, niin atria laittaa mainokseensa hailandin kuvan ????

Sepedeus

  • Vieras
Vs: Ruokateollisuuden äänitorvi
Marinadilla on kaksi tehtävää, ensinnäkin se muuttaa sen tuotteen valmisteeksi, jolloin lihan alkuperää ei tarvitse kertoa, voi olla vaikka thaimaan ylijäämä varastoja ...
Toisaalta mausteena se on lievästi riippuvuutta aiheuttava, joten osa porukasta haluaa sitä sitten jatkossakin ruuassaan maistaa ...

  Sitä minä vähän epäilin että Atria myy Thai varastoja pienemmäksi. :D Onkos ne sun kikkarapäitä siinä Atrian kokosivun valehtelumainoksessa ;D

Ei oo mun, mutta kertoo jotain atriasta, ottaa maliksi rodun joka on sympaattisen näköinen, mutta ei osta kyseistä rotua ollenkaan itse tuottajilta, eli myy kaupalle ja kuluttajalle sitten noita muita elikoita meidän rodun mielikuvalla ....
Kuluttaja luulee syövänsä hailandia ja atria on ainoa teurastamo, joka ei ota vastaan hailandia tuottajilta, niin atria laittaa mainokseensa hailandin kuvan ????

   Koko juttu on muutenkin täyttä valetta. Menee kuitenkin kuluttajaan kuin häkä.
Joskus tekis mieli kokeilla miltä maistuu tuollainen nauta. Nyt kun itse ei enää kasvata, niin aika vähiin on menny naudan käyttö. Ei nuo pakatut lihat tuolla tiskissä ole hintansa väärtejä :D

ENTER

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 8067
Vs: Ruokateollisuuden äänitorvi
Marinadilla on kaksi tehtävää, ensinnäkin se muuttaa sen tuotteen valmisteeksi, jolloin lihan alkuperää ei tarvitse kertoa, voi olla vaikka thaimaan ylijäämä varastoja ...
Toisaalta mausteena se on lievästi riippuvuutta aiheuttava, joten osa porukasta haluaa sitä sitten jatkossakin ruuassaan maistaa ...

  Sitä minä vähän epäilin että Atria myy Thai varastoja pienemmäksi. :D Onkos ne sun kikkarapäitä siinä Atrian kokosivun valehtelumainoksessa ;D

oiskohan ne mainokseen poimittu varmaan kokoomuksen monipuolisesta valehtelijoitten kikkarapää laarista :)
Elämä edessä, niska takana.
http://www.youtube.com/watch?v=2DVb-Lvk4iY

emo-heikki

  • Vieras
Vs: Ruokateollisuuden äänitorvi
Marinadilla on kaksi tehtävää, ensinnäkin se muuttaa sen tuotteen valmisteeksi, jolloin lihan alkuperää ei tarvitse kertoa, voi olla vaikka thaimaan ylijäämä varastoja ...
Toisaalta mausteena se on lievästi riippuvuutta aiheuttava, joten osa porukasta haluaa sitä sitten jatkossakin ruuassaan maistaa ...

  Sitä minä vähän epäilin että Atria myy Thai varastoja pienemmäksi. :D Onkos ne sun kikkarapäitä siinä Atrian kokosivun valehtelumainoksessa ;D

oiskohan ne mainokseen poimittu varmaan kokoomuksen monipuolisesta valehtelijoitten kikkarapää laarista :)

Jäljet johtaa sylttytehtaalle ...

simmo

  • Vieras
Vs: Ruokateollisuuden äänitorvi
En osta broileria ollenkaan.Meillä on pakasteet täynnä hirveä.Välillä syödään poronkäristystä.Meidän sukupolvelle ei opetettu kanojen syöntiä,en muista,että kotona olis koskaan syöty.Syön kyllä muualla,esim,reissussa,mutta kotiin en osta. ???

gutiguti

  • Vieras
Vs: Ruokateollisuuden äänitorvi
Marinadilla on kaksi tehtävää, ensinnäkin se muuttaa sen tuotteen valmisteeksi, jolloin lihan alkuperää ei tarvitse kertoa, voi olla vaikka thaimaan ylijäämä varastoja ...
Toisaalta mausteena se on lievästi riippuvuutta aiheuttava, joten osa porukasta haluaa sitä sitten jatkossakin ruuassaan maistaa ...

  Sitä minä vähän epäilin että Atria myy Thai varastoja pienemmäksi. :D Onkos ne sun kikkarapäitä siinä Atrian kokosivun valehtelumainoksessa ;D

Ei oo mun, mutta kertoo jotain atriasta, ottaa maliksi rodun joka on sympaattisen näköinen, mutta ei osta kyseistä rotua ollenkaan itse tuottajilta, eli myy kaupalle ja kuluttajalle sitten noita muita elikoita meidän rodun mielikuvalla ....
Kuluttaja luulee syövänsä hailandia ja atria on ainoa teurastamo, joka ei ota vastaan hailandia tuottajilta, niin atria laittaa mainokseensa hailandin kuvan ????

   Koko juttu on muutenkin täyttä valetta. Menee kuitenkin kuluttajaan kuin häkä.
Joskus tekis mieli kokeilla miltä maistuu tuollainen nauta. Nyt kun itse ei enää kasvata, niin aika vähiin on menny naudan käyttö. Ei nuo pakatut lihat tuolla tiskissä ole hintansa väärtejä :D
Tuollainen karvapallo riutuu sen 5 vuotta teuraskypsyyteen ja lopputuloksena vasikan verran lihaa. Kunnon pihvi ei kasva ilman kunnon evästä.

Alkuperäiseen aiheeseen sen verran että viranomaiset eivät salli haitallisia lisäaineita. Nakkeja on tietenkin syytä vältellä.

gutiguti

  • Vieras
Vs: Ruokateollisuuden äänitorvi
En osta broileria ollenkaan.Meillä on pakasteet täynnä hirveä.Välillä syödään poronkäristystä.Meidän sukupolvelle ei opetettu kanojen syöntiä,en muista,että kotona olis koskaan syöty.Syön kyllä muualla,esim,reissussa,mutta kotiin en osta. ???
suosittelen, broileri on terveellistä ja hyvää sekä mikä tärkeintä halpaa

Sepedeus

  • Vieras
Vs: Ruokateollisuuden äänitorvi
Marinadilla on kaksi tehtävää, ensinnäkin se muuttaa sen tuotteen valmisteeksi, jolloin lihan alkuperää ei tarvitse kertoa, voi olla vaikka thaimaan ylijäämä varastoja ...
Toisaalta mausteena se on lievästi riippuvuutta aiheuttava, joten osa porukasta haluaa sitä sitten jatkossakin ruuassaan maistaa ...

  Sitä minä vähän epäilin että Atria myy Thai varastoja pienemmäksi. :D Onkos ne sun kikkarapäitä siinä Atrian kokosivun valehtelumainoksessa ;D

Ei oo mun, mutta kertoo jotain atriasta, ottaa maliksi rodun joka on sympaattisen näköinen, mutta ei osta kyseistä rotua ollenkaan itse tuottajilta, eli myy kaupalle ja kuluttajalle sitten noita muita elikoita meidän rodun mielikuvalla ....
Kuluttaja luulee syövänsä hailandia ja atria on ainoa teurastamo, joka ei ota vastaan hailandia tuottajilta, niin atria laittaa mainokseensa hailandin kuvan ????

   Koko juttu on muutenkin täyttä valetta. Menee kuitenkin kuluttajaan kuin häkä.
Joskus tekis mieli kokeilla miltä maistuu tuollainen nauta. Nyt kun itse ei enää kasvata, niin aika vähiin on menny naudan käyttö. Ei nuo pakatut lihat tuolla tiskissä ole hintansa väärtejä :D
Tuollainen karvapallo riutuu sen 5 vuotta teuraskypsyyteen ja lopputuloksena vasikan verran lihaa. Kunnon pihvi ei kasva ilman kunnon evästä.



  Nauta on märehtijä, joka tarvitsee karkeaa rehua. Kyllä nä charoleet saadaan kasvamaan nopeasti syöttämällä kuin sikaa, mutta maku kärsii. Se maku joudutaan sitten etsimään muualta. Esim. persiljavoita pihville. Muutenhan se ei maistu miltään.  Esim. lammas, poro,ym on jo maultaan voimakkaampi ja ei tarvitse mausteita niin paljon. Samoin sika on nykyään niin mautonta, että tarvitsee tosi hyvät mausteet. Broileri menee, kun laittaa extra stark currya ja kurkumaa reippaasti ;)

simmo

  • Vieras
Vs: Ruokateollisuuden äänitorvi
Minä tunnen yhden Highlandin kasvattajan. Sillä on kolmekymmentä emoa.Hän sanoo,ettei niistä tiliä saa,ne on pelkkiä maisemanhoitajia.Ansiot pitää tulla muualta ???

Sepedeus

  • Vieras
Vs: Ruokateollisuuden äänitorvi
Minä tunnen yhden Highlandin kasvattajan. Sillä on kolmekymmentä emoa.Hän sanoo,ettei niistä tiliä saa,ne on pelkkiä maisemanhoitajia.Ansiot pitää tulla muualta ???

  On ne niin söpöjä ;D

emo-heikki

  • Vieras
Vs: Ruokateollisuuden äänitorvi
Marinadilla on kaksi tehtävää, ensinnäkin se muuttaa sen tuotteen valmisteeksi, jolloin lihan alkuperää ei tarvitse kertoa, voi olla vaikka thaimaan ylijäämä varastoja ...
Toisaalta mausteena se on lievästi riippuvuutta aiheuttava, joten osa porukasta haluaa sitä sitten jatkossakin ruuassaan maistaa ...

  Sitä minä vähän epäilin että Atria myy Thai varastoja pienemmäksi. :D Onkos ne sun kikkarapäitä siinä Atrian kokosivun valehtelumainoksessa ;D

Ei oo mun, mutta kertoo jotain atriasta, ottaa maliksi rodun joka on sympaattisen näköinen, mutta ei osta kyseistä rotua ollenkaan itse tuottajilta, eli myy kaupalle ja kuluttajalle sitten noita muita elikoita meidän rodun mielikuvalla ....
Kuluttaja luulee syövänsä hailandia ja atria on ainoa teurastamo, joka ei ota vastaan hailandia tuottajilta, niin atria laittaa mainokseensa hailandin kuvan ????

   Koko juttu on muutenkin täyttä valetta. Menee kuitenkin kuluttajaan kuin häkä.
Joskus tekis mieli kokeilla miltä maistuu tuollainen nauta. Nyt kun itse ei enää kasvata, niin aika vähiin on menny naudan käyttö. Ei nuo pakatut lihat tuolla tiskissä ole hintansa väärtejä :D
Tuollainen karvapallo riutuu sen 5 vuotta teuraskypsyyteen ja lopputuloksena vasikan verran lihaa. Kunnon pihvi ei kasva ilman kunnon evästä.



  Nauta on märehtijä, joka tarvitsee karkeaa rehua. Kyllä nä charoleet saadaan kasvamaan nopeasti syöttämällä kuin sikaa, mutta maku kärsii. Se maku joudutaan sitten etsimään muualta. Esim. persiljavoita pihville. Muutenhan se ei maistu miltään.  Esim. lammas, poro,ym on jo maultaan voimakkaampi ja ei tarvitse mausteita niin paljon. Samoin sika on nykyään niin mautonta, että tarvitsee tosi hyvät mausteet. Broileri menee, kun laittaa extra stark currya ja kurkumaa reippaasti ;)

Suomessahan naudanlihan kasvatus perustuu enempi määrään kuin laatuun, hailandi kasvaa hyvin pelkällä nurmirehulla, se ei tarvitse väkirehua, eikä väkirehusta saa kasvatukselle katetta, ei se kasva sen kummemin vaikka sitä paremmin syöttäisit.

Mikäli asiaa katotaan kuten pitäisi katsoa, eli paljonko saat naudanlihaa tuottamallasi nurmisadolla, niin hailandien asema tämmöisessä vertaluilussa huomattavasti paranee, rotu on muita pienempi, se rehunhyödyntämiskyky on muita parempi, eli pystyt samalle alalle laittamaan enempi emolehmiä, jotka tekee enempi vasikoita, jolloin lihan saanto per viljelty hehtaari nouseekin melkein tasoihin.

Hailandi pystyy hyödyntämään myös sellaisia laitumia, jotka ei raskaille roduille sovellu.

Sitten kun otetaan huomioon vielä sekin, että tuet tulee eläinmäärään mukaan, niin todellinen tulos on todennäköisesti ihan sama tai voi olla jopa parempi, kuin jollakin toisella rodulla ....
Suurta ero ei rotujen välille jää, oli se mikä tahansa rotu, lopputulos on melkein aina sama ????

Luomujussi

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 10560
  • Expertus dico....
Vs: Ruokateollisuuden äänitorvi
Tuohon edellisen kirjoittajan todistukseen jos vielä lisäisi sen että eri rotujen rehunkäyttöhyötysuhteessa on eroja ja ne paremmat voivat joskus vielä nousta arvoon arvaamattomaan....