Nämä ovat sellaisia yhteiskuntapoliittisia juttuja. Kun tätä hyvinvointiyhteiskuntaa luotiin, niin nämä toimet otettiin yhteiskunnan hoitoon. Siis lapset, koulutus, työttömät, vammaiset, vanhukset. Tätä varten on kerätty veroja jo 50 vuotta. Poliitikot vaan ovat löytäneet muuta käyttöä näille. Kuten esimerkisi terveiden täyspäisten yrittäjien lomien tukemisen 200milj per vuosi.
Silloin kun hyvinvointiyhteiskuntaa luotiin, ei huomioitu rakennelmien ohjaavaa vaikutusta. Koko suunnitelma huolehtimisen ja välittämisen keräämisestä valtiolle on hyvin kaksulotteinen ajatus samaan tapaan kuin kommunistien ikuinen haave jakaa rikkaiden rahat köyhille. Mitäs sitten?
Ohjaava vaikutus synnyttää lullukoita ja omanapakuluttajia
Välttämättömät perustarvejutut, kuten jälkeläisistä ja vanhuksista huolehtiminen on siirtynyt yhteisölle ja enenevässä määrin on ihmisiä, joiden mielestä yhteisön on vastattava asioista, jotta itse voi keskittyä osteluun ja viihtymiseen. Sivuseurauksena tulee kaikenlaisia mielenterveysongelmia, aina vaan nuoremmille. Elämällä ei oikein ole tarkoitusta ja jossei ole rahaa eikä huvita tehdä töitä (kun ei ole pakko) niin "syrjäytyy"....