Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
  • Tavallinen aihe

Aihe 45 minuuttia 23.11  (Luettu 2221 kertaa)

lypsikki

  • Vieras
45 minuuttia 23.11
Ohjelmassa oli juttu "hevosten pelastusoperaatiosta". Koko pelastusoperaatio oli lähinnä naurettava ja toisekseen nähnyt eläimet eivät ole mitään eläinrääkättyjä ja ne tarhat missä niitä oli pidetty aikasemmin eivät olleet kuvatun oloisia että olisivat paskassa ym. , mielestäni aivan tavallisen näkösiä hevostarhoja jotka ovat sykyisin monessa hyvässäkin paikassa huonon näkösiä. Eläinrääkkäys syyte oli tullut siitä kun hevosia ei oltu suljettu lämpimään talliin, mikä on oikeasti hevosen hyvinvoinnin kannalta pahin vaihtoehto, jos hevoselta voisi kysyä niin se viihtyisi juuri sellaisissa olosuhteissa missä nämäkin kyseiset hevoset olivat aikasemmin olleet siis jossa ne saavat käyttäytyä lajinmukaisesti ja niillä on vapaus liikkumiseen. Saattoi olla että vedet olivat vähän likaisia ja madotus oli jäänyt ja tv-kameran kuvissakin näkyi että yhdellä varsalla oli selvästi ulkoloisia mutta asia olisi voinut hoitaa niin että eläinlääkäri olisi määrännyt hevosille matokuurit ja ulkoloislääkkeet sekä kavioiden hoidot ym..

Mistään kunnon eläinrääkkäystapauksesta ei ollut kyse, pahempaakin tapahtuu kun normihevosia pidetään lämpimässä tallissa 23 tuntia vuorokaudessa missä niillä on keskimääärin 8 m2 tilaa - tämä EI ole oikeaa hevosen pitoa sillä hevoselle on hyvin tärkeää liikunnan tarve ja liikunnan vapaus ja myös lajitovereiden seura sillä se on laumaeläin. Tämä hevosenpito tapan pitäisi lailla lopettaa, nauta ja sikakin pitävät liikunnasta ja niiden terveys ja hyvinvointi hyötyät siitä mutta niiden tarve ei vedä hevoselle vertoja.

Jos jotain hyvää niin minusta sen oloiset suhteet mitkä Santeri tarjosi hevosille oli tilava tarha ja säänsuoja ja on niilä oma lauma, ei se hevonen voisi onnellisempi olla kuin noissa olosuhteissa.