Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
  • Tavallinen aihe

Aihe Puska vastustaa voita  (Luettu 3404 kertaa)

Horttanainen

  • Vieras
Puska vastustaa voita
http://www.hs.fi/talous/Pekka+Puska+Voin+sy%C3%B6nti+on+ohimenev%C3%A4+muoti/a1305546215739

Mitä hittoa tuo Puska höpisee:

THL:llä ei ole tietoa, minkälainen väestöryhmä nyt suosii voita.

"Se on tärkeä kysymys. Onko siinä luonnonmukaisia arvoja kannattavia ihmisiä? Veikkaan, että tavallinen duunariporukka ei ole siirtynyt voihin."

Hän arvelee, että keskustelu hiilijalanjäljestä tukee voin kulutuksen vähentämistä.

"Nyt voin markkinamiehet puhuvat luonnollisuudesta. Mutta voin jalanjälki on aika kova, kun se tehdään lehmän kautta. Luulen, että se tulee puremaan."



Jaahas, nyt sitten on keksitty että voin syöntiä pitää vastustaa sillä perusteella, että sillä on  huono hiilijalanjälki, kun ei muuta  negatiivista keksitä voin syönnistä, tuollaiselle voi tuhahtaa, naurettava syy olla syömättä voita jotta  "MAAILMA PELASTUISI"

Kamikatze

  • Vieras
Vs: Puska vastustaa voita
No tuleehan sieltä se maatalouspoliittinen kanta esille niinkuin se tässä asiassa on aina ollut .Nyt se vain vaihtuu ilmastopolitiikkaan

apilas

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 23100
  • fendt parkissa
Vs: Puska vastustaa voita

"Nyt voin markkinamiehet puhuvat luonnollisuudesta. Mutta voin jalanjälki on aika kova, kun se tehdään lehmän kautta. Luulen, että se tulee puremaan."


Jatka vain p#ska ja puret pian maito isännän kumikenkää 8)

Miksi kaikki jotka ovat erimieltä kanssani ovat idiootteja?

pappavolovo

  • Vieras
Vs: Puska vastustaa voita
Raision mannekiinin hupatusta.

Jorma Jaakkola

Transrasvahapot...
Kumpi onkaan vanhempi keksintö, kerman kuoriminen ja kerman kirnuaminen voiksi vai öljyn kovettaminen margariiniksi?

Eläinrasvamargariini tehtiin aikaisemmin kissan ja minkin raadoista.

Eläirasvamargariini korvattiin öljystä kovetetuilla transrasvahapoilla, jotka ovat ihmiselle haitallisia.
Linolihappokin oli 1960-luvun alussa ihmisravinnoksi sopimatonta. Nyt se on, samaten kuin transrasvapaotkin on Puskan mukaan erittäin terveellistä.

Öljyjen kovettaminen transrasvahapoiksi alkoi kasvattaa voivuoria...

Jorma Jaakkola

Vs: Puska vastustaa voita
Raision mannekiinin hupatusta.

Juu ja varsinkin ylikansallisen Unilevelin.

Jorma Jaakkola

Kasvisrasva eltaantuu helposti
'
Kasviöljy ja siitä valmistetut transrasvahapot hapettuvat eli eltaantuvat eläinrasvoja nopeammin.

Koira haistaa/maistaa härkiintymisen esiasteen eli eltaantumisen paljon ennen ihmistä.
Koira ei halua nuolla margariinirasiaa, voirasian kyllä.

apilas

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 23100
  • fendt parkissa
Vs: Puska vastustaa voita
"Öljyjen kovettaminen transrasvahapoiksi alkoi kasvattaa voivuoria"

Tämä on myös suurimman luokan poliittisia typeryyksiä pohjois-karjala projektin satoa korjataan autioituvalla maaseudulla ja entistä sairaammilla ihmisillä kulutetaan lisää verovaroja yksityistetty terveydenhuolto ja margariinitehtailijat voivat paksusti.


http://www.anttiheikkila.com/index.php?id=2&art=244
Miksi kaikki jotka ovat erimieltä kanssani ovat idiootteja?

simmo

  • Vieras
Vs: Puska vastustaa voita
""
Syynä siihen pidetään margariinin valmistuksessa syntyviä transrasvoja. Kasviöljyhän on kovetettava jollakin tavalla ja siihen käytetään kahta eri menetelmää, hydrogenointia ja toista, jonka suomalaista nimeä en tiedä, mutta kutsun sitä interesterifioinniksi (Interesterified fat). Ymmärtääkseni teollisuus on siirtynyt käyttämään jälkimmäistä menetelmää, mutta tuskin se tuo mitään muutosta itse asiaan. Hydrogenointi tuotiin markkinoille ilman tarkempia selvittelyjä ja, näin sarkastista lääkäri ilmaisua käyttäen, vedettiin markkinoilta, kun ruumiita syntyi. Samaa voi odottaa tästä uudesta frakenfatista (hirviörasva,) sillä sitä ei ole testattu millään tavalla."
Kauheaa,miten ihmisiä on petetty. >:(

Timppa

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 13531
Vs: Puska vastustaa voita
Kyl on Ryteikön Reiska nyt pahasti hakoteillä.  :D
Kui mää ain olen paras?

apilas

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 23100
  • fendt parkissa
Vs: Puska vastustaa voita
Kyl on Ryteikön Reiska nyt pahasti hakoteillä.  :D


Koskahan voivuori kaatuu puskan päälle,totuutta ei voi enää estää 8)

Moni on kadonnut himalajalle Puska katoaa voivuoreen ;D
Miksi kaikki jotka ovat erimieltä kanssani ovat idiootteja?

jusßa

  • Vieras
Voi on aina voita

Guarter

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Konkari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 1882
Vs: Puska vastustaa voita
...kun ei muuta voi  ;D ;D

entäs munat ja munavoi?

Nytkö aloitetaan jalostamaan rasvaa lehmänmaitoon? Son moro holstikoille.

Viimeksi muokattu: 10.10.11 - klo:20:10 kirjoittanut Guarter

gutiguti

  • Vieras
Vs: Puska vastustaa voita
Pekka on pihalla pahemman kerran. Suomen hiilipäästöillä ei ole puaskankaan vaikutusta ilmastoon. Pekkan virkatehtäviin ei kuulu ilmastoasiat. Ruoan osuus kulutuksen ilmastovaikutuksista on suunnilleen yhtä suuri kuin liikenteen tai asumisen, joten ilmastomyönteisen ruoan suosiminen on toki tärkeää ilmastonmuutoksen hillinnän kannalta. Ruokavaliotaan voi muuttaa ilmastomyönteisemmäksi yksinkertaisilla toimilla. Ilmastoystävällinen ruoka on yleensä terveellistä, sillä se sisältää paljon ihmisen ruokavalioon kuuluvia kasviksia, kalaa ja lihaa. Siis mm broileria ja naudanlihaa.

Ruokailu kannattaa edelleen suunnitella lautasmallin mukaisesti niin, että ravinto pysyy monipuolisena. Mistään ei ole syytä luopua kokonaan, mutta naudanlihapihvejä ja juustoa kannattaa nauttia lähinnä juhla-aterioilla ja arkena suosia ilmastomyönteisiä ruoka-aineita, kuten siipikarjaa. Kasviksia käytetään sesongin mukaan: talvella keskitytään juureksiin ja marjoihin ja kesällä nautitaan kauden tuotteista, kuten salaatista ja tomaateista.

Ravitsemuksen kannalta turhien elintarvikkeiden kuten makeisten, virvoitusjuomien, alkoholin ja perunalastujen käyttö tuo oman lisänsä ilmastopäästöihin. Niiden käyttöä vähentämällä voi kuluttaja keventää sekä ilmastotaakkaansa että omaa painoaan. Samalla säästyy rahaa, sillä kyseisiin elintarvikkeisiin voi kulua jopa 40 prosenttia ruokakuluista.

Naudanlihan ilmastovaikutus vastaa 15 kilon hiilidioksidipäästöjä (lihakiloa kohti CO2-ekvivalentteina), kun taas sianlihan ilmastovaikutus on 5 kg CO2/lihakilo ja broilerin 4 kg CO2/lihakilo. Juuston ilmastovaikutus on lähes yhtä suuri kuin naudanlihan (13 kg CO2/lihakilo). Merkittävään hiilpäästön vähentämiseen pääseekin vaihtamalla nopeasti sianlihan siipikarjaan.

ENTER

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 8067
Vs: Puska vastustaa voita
onko juuri muita eläimiä merkittävissä määrin mikä pystyy tekemään heinästä lihaa samalla tavalla kuin nauta

ja voissa on "pikkusen" lyhenpi tämä E-lisäaine lista kuin "terveys"rasvoissa :)
Elämä edessä, niska takana.
http://www.youtube.com/watch?v=2DVb-Lvk4iY