Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
  • Tavallinen aihe

Aihe Hyvä - parempi - kannattava Limousin  (Luettu 28101 kertaa)

redbull

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Aktiivi
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 705
  • Go Ahead, Make My Day
Vs: Hyvä - parempi - kannattava Limousin
[[/quote]
Nyt tuli lunta tupaan "full french" hörhöille...
Tappiota se tuottaa liian kalliilla kasvatettu E+ luokkakin. Jo vieroitetut vasikat kpl/poikivat lehmät kpl suhteessa parin prosentin prosentin heitto huonompaan kusee koko karjan e+ tilin ketuiksi. Saati sitten rehujen hintasuhteet...

ts mitä *****a teet e luokilla, jos ennen korkealaitasen vierailua karjasta katoaa 10-15 % potentiaalisista teuraseläimistä?
[/quote]

>>>No siinä on sulle jotain ynnättävää:   

  http://www.dansklimousine.dk/picture/upload/Aarsrapport%20Dansk%20Kodkvaeg_2010.pdf                                    .

Regent

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Aktiivi
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 284
Vs: Hyvä - parempi - kannattava Limousin
No ei me kyllä ihan vain lihatalon ja kaupan mieliksi tätä hanketta lähdetty tekemään, vaan nimenomaan TUOTTAJAN hyödyksi.

Blondi voisi olla myös kannatta, yhtälailla ku mikä tahansa muukin, mutta kun blondistakaan ei makseta limousin a la carte hintaa...

Tupailloissa esitellään tosiaan teuraaksi menneiden eläinten luokittumiset. Lisäksi kuulemme, miten ensimmäiset lihaerät on otettu vastaan kuluttajien suunnalta :)

Nyt kaikki vaan pällistelemään Pirkkalan Cittarin lihatiskiä ja Kuopion Cittarissakin sitä on, en vaan tiedä vielä että kummassa, kun niitä on kuulemma kaksi. Lisää marketteja on jo so*****na, kunhan elukat saadaan teuraaksi asti :)

Johara: Jostaki kyllä löytyy kyselemiäsi taulukoita, laitan ku ennätän. Yksi pointti tässä on se, että limppari kasvaa tuohon teuraspainoonsa melko nopeasti. Kauanko herefordia ruokitaan tuolla vähemmällä väkirehumäärällä, että luokittuu ja mikä se todellinen luokka sitten on? Kun oon vaan kuullu, että se silti tuppaa jäämään tuonne jonnekkin o+ paikkeille ja rasvaakin löytyy 400kg ruhosta ?? Korjaa, jos olen väärässä. Ainakin luomutilat, joilla on se 40% (?) väkirehurajoitus, ovat saaneet eläimensä luokittumaan aivan helposti. Joillakin voi muuten olla sellainenkin tilanne, vuodesta riippuen, että väkirehuyksikön hinta on halvempi kuin säiliksen  :o

kyl here luokittuu pihviin ihan ok, eli kaikki, mut ongelma on nimen omaan tuo rasva. siitä rankaistaan "liiaksi". teurastamot ovat tehneet siitä peikon ja toisaalta näppärän tavan alentaa lihan hintaa...mut rotuominaisuuksiin kuuluvaa hyvää mureutta ja syöntiilaatua ei arvosta kukaan. tarvittas siis osuuskunta markkinoimaan ko lihaa kuluttajille, herkkusuille joita ei rasva pelota.... :P

niin sit tuossa väkirehun hinnassa tulee vastaan se ongelma että sitä pidetään maailmanmarkkinahintaisen viljanhintaisena. karjatilalla nurmen uusinnan yhteydessä saatu viljasato on varsin edullista, riippuu laskentatavasta. Vuosia kestänyt viljan viljely ei kannata mantran voi unohtaa...

No huh huh. Mitä luenkaan. Ongelmana on rasva. NO NIMENOMAAN. Siinähän se ongelma on. Siitä rangaistaan liikaa!! Ai miten niin. Siitähän sitä pitäis enemmän rangaista. Aatteleppa nyt ihan ite, rauhassa. Orressa roikku 2 samanpainoista ruhoa. ( Älkääkä nyt kukaan perkele alkako puuttua minkä rotusia) toinen on vain rasvaisempi kuin toinen. Tuottaja saa saman hinnan molemmista, mut teurastamolle rasvainen on ihan sikana kalliimpi.
1. Myytäviä lihakiloja on vähemmän vaikka tuottajalle maksettu hinta on sama.
2. Rasvan kuoriminen on tuntitaksaa ja se on pois muusta työstä.
3. Siitä rasvasta ei oo kellekkään mitään iloa.
4. Sen liian rasvan tuottaminen on ruokinnallisesti ollu jo kallista, joten se on kannattamatonta myös tuottajalle.

eli teurastamot joutuu todennäköisesti kokonaisuudessaan pitää keskitilityshintaa suhteessa aina alempana mitä enemmän kokonaisuudessa on liian rasvaisia ruhoja. Ymmärrättekö mitä miä nyt tarkotan. Se ei ole kenenkään etu tuottaa liian rasvaisia ruhoja.

Sehän kävis vallan mainiosti, että tilitys maksettais rasvasta kaavitusta ruhosta ja rasvan kaapiminen vähennetään teurashinnasta, ku sehän tehtäis tuntitaksalla.

Leksa herää jo 2010 luvulle!!! Voi on todettu terveelliseksi. Lihaa myydään makurasvalla jo Suomessakin. Muualla tällä pallolla ei kukaan osta rasvatonta lihaa, koska siitä on todella vaikeaa saada hyvää ruokaa. Austraaliassa ruhonosia voi mennä hylkyyn jos peittävä rasvakerros on irronnut nylyn yhteydessä. (ps. Austraalian lihan vienti eurooppaan on kasvanut 560% vuoden takaisesta.)  

Puolet suomalaisista on alkaneet vähentämään viljojen käyttöä. Rasvan osuus ihmisen ravinnossa senkuin kasvaa. Aamu televisiossa joku lääkäri sanoi miten naudat tulisi ruokkia pelkästään nurmella, jotta rasvahappokoostumus olisi terveellinen. jne...

http://www.huffingtonpost.com/2011/09/21/carb-diet-study_n_974397.html

Siinä tutkimuksessa todetaan selkeästi rasvaa pitää olla kolmannes päivittäisestä sapuskasta.

Lisäys:

Marmoroituminen on riittävää vasta 4 rasvaluokassa ja siitä ei pitäisi rangaista. Päinvastoin!

Viimeksi muokattu: 22.09.11 - klo:17:26 kirjoittanut Regent

PuuhaPete

  • Tulokas
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 72
  • Honi soit qui mal y pense
Vs: Hyvä - parempi - kannattava Limousin
Tutkimustietoa löytyy jonkin verraan, valitettavasti vähän Pohjois-Eurooppalaista.

Ruokinnan vaikutuksesta emo-ominaisuuksiin löytyy linkistä:
http://nalf.org/pdf/2010/aug19/maternaleff.pdf  ja tarkemmin taulukosta sivulta 2

Rotujen tarvitseman rehun määrä suhteessa tuotettuun lihamäärään taulukko linkistä:
http://nalf.org/pdf/2010/aug19/feed_eff.pdf

Ruhojen teknistä laatua ja rehujen energiamäärää voi katsella linkistä:
http://nalf.org/pdf/2010/aug19/allcontinentals.pdf

Suomessa on tehty mielenkiintoinen Gradu rotuominaisuuksien ja  ruho-ominaisuuksien yhteydestä. Se on tehty LSOn teurasaineistosta ja ihan mielenkiintoista luettavaa. Gradu löytyy tästä:

https://publications.theseus.fi/bitstream/handle/10024/3217/Henttala_Reino_1.pdf?sequence=3
 



"Satakuntalainen mies voi elää täysipainoisen elämän, hymyilemättä kertaakaan." Kansanedustaja Kalli, satakuntalainen itsekin.

emo-heikki

  • Vieras
Vs: Hyvä - parempi - kannattava Limousin

Ihan mielenkiintoinen listaus. Blondi kyllä vaikutti parhaiten luokittuvalta minusta noissa listoissa, mutta eniten pisti silmään tuo liharotujen vähäinen määrä verrattuna tuohon maitorotujen määrään. Samanlaiselta taitaa suomalainen lista näyttää.
Se on hyvä että limpparit tekevät asian eteen jotain kunhan vaan saatte innokkaimmat huru-ukot rauhoittumaan ja sama pätee muihinkin rotuihin. Liharodulle rodusta riippumatta on saatava lisää hintaa olkoon se tamminen tai limousin-hanke niin
pääasia että tuottajalle hinta olisi parempi kuin näiden ritiläkasvatettujen maitorotuisten.
Tämä on taas tälläinen tyypillinen agronetin keskustelu. Pitää vaan odotella jos vaikka jutut paranisivat kun rupeaa parta kasvamaan. Jeeppiä ei kyllä taida sekään auttaa, mutta yleensä keskustelu tyrehtyy kun rupeaa tulemaan likityksiä tuosta asori koirasta.


Hyvä kommentti The Bullilta.

ps. Eikös ketjun pitäisi olla Hyvä - Parempi- Kannattava Blondi

En minä sitä epäile, etteikö se olisi hyvä-parempi-kannattavampi ....
Sitä vaan mietin, että kenelle ????
Meinaako joku, että myös tuottajalle olisi noin ????

Ai helevetti kyllä taas optimismi kukoistaa ja lukutaito on kunniassaan! Eiköhä tässä ole jo aiemmin kerrottu miten se tuottajalla muodostuu kannattavammaksi jos saa hiehoista paremman teurashinnan. Ei vissii iha hirveesti tarvii järkee että tajuaa, että se on kannattavampaa. Kyllä  alkaa jo widuddamaan täällä nää Atrian, Lso:n ja Saarioisten ja myös Valion lapaset jotka vaan kitisee ja valittaa. Tehkää helvettti jotai älkääkä vaan itkekö. Ei esim. Atria mitään tee! Uskokaa jo hyvällä.

Onhan se hyvä että meistä Limousin ihmisistä puhutaan täällä ja meidän selkiemme takana kylillä. Sehän tarkoittaa sitä että olemme askeleen edellä!

Kuusi sammakkoa istuu kelluvalla koivutukilla. Viisi niistä päättää hypätä pois. Monta istuu vielä tukilla...... no kuusi edelleen! Ei se päättäminen mitään auta. Pitää oikeesti tehdä.

Yksi ihminen joka tekee vastaa sataa sellaista jotka on vain vähän kiinnostuneita!

On satoja syitä olla tekemättä jotain, mut ei tarvita ku yksi miksi tehdä!

Joo, hyvä se on, että myös hiehoista maksetaan oikea hinta, siitä täytyy antaa tunnustusta teidän poppoolle ....

mikko9b

  • Konkari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 1159
  • Agronet - epäsosiaalinen media?
Vs: Hyvä - parempi - kannattava Limousin
No ei me kyllä ihan vain lihatalon ja kaupan mieliksi tätä hanketta lähdetty tekemään, vaan nimenomaan TUOTTAJAN hyödyksi.

Blondi voisi olla myös kannatta, yhtälailla ku mikä tahansa muukin, mutta kun blondistakaan ei makseta limousin a la carte hintaa...

Tupailloissa esitellään tosiaan teuraaksi menneiden eläinten luokittumiset. Lisäksi kuulemme, miten ensimmäiset lihaerät on otettu vastaan kuluttajien suunnalta :)

Nyt kaikki vaan pällistelemään Pirkkalan Cittarin lihatiskiä ja Kuopion Cittarissakin sitä on, en vaan tiedä vielä että kummassa, kun niitä on kuulemma kaksi. Lisää marketteja on jo so*****na, kunhan elukat saadaan teuraaksi asti :)

Johara: Jostaki kyllä löytyy kyselemiäsi taulukoita, laitan ku ennätän. Yksi pointti tässä on se, että limppari kasvaa tuohon teuraspainoonsa melko nopeasti. Kauanko herefordia ruokitaan tuolla vähemmällä väkirehumäärällä, että luokittuu ja mikä se todellinen luokka sitten on? Kun oon vaan kuullu, että se silti tuppaa jäämään tuonne jonnekkin o+ paikkeille ja rasvaakin löytyy 400kg ruhosta ?? Korjaa, jos olen väärässä. Ainakin luomutilat, joilla on se 40% (?) väkirehurajoitus, ovat saaneet eläimensä luokittumaan aivan helposti. Joillakin voi muuten olla sellainenkin tilanne, vuodesta riippuen, että väkirehuyksikön hinta on halvempi kuin säiliksen  :o

kyl here luokittuu pihviin ihan ok, eli kaikki, mut ongelma on nimen omaan tuo rasva. siitä rankaistaan "liiaksi". teurastamot ovat tehneet siitä peikon ja toisaalta näppärän tavan alentaa lihan hintaa...mut rotuominaisuuksiin kuuluvaa hyvää mureutta ja syöntiilaatua ei arvosta kukaan. tarvittas siis osuuskunta markkinoimaan ko lihaa kuluttajille, herkkusuille joita ei rasva pelota.... :P

niin sit tuossa väkirehun hinnassa tulee vastaan se ongelma että sitä pidetään maailmanmarkkinahintaisen viljanhintaisena. karjatilalla nurmen uusinnan yhteydessä saatu viljasato on varsin edullista, riippuu laskentatavasta. Vuosia kestänyt viljan viljely ei kannata mantran voi unohtaa...

No huh huh. Mitä luenkaan. Ongelmana on rasva. NO NIMENOMAAN. Siinähän se ongelma on. Siitä rangaistaan liikaa!! Ai miten niin. Siitähän sitä pitäis enemmän rangaista. Aatteleppa nyt ihan ite, rauhassa. Orressa roikku 2 samanpainoista ruhoa. ( Älkääkä nyt kukaan perkele alkako puuttua minkä rotusia) toinen on vain rasvaisempi kuin toinen. Tuottaja saa saman hinnan molemmista, mut teurastamolle rasvainen on ihan sikana kalliimpi.
1. Myytäviä lihakiloja on vähemmän vaikka tuottajalle maksettu hinta on sama.
2. Rasvan kuoriminen on tuntitaksaa ja se on pois muusta työstä.
3. Siitä rasvasta ei oo kellekkään mitään iloa.
4. Sen liian rasvan tuottaminen on ruokinnallisesti ollu jo kallista, joten se on kannattamatonta myös tuottajalle.

eli teurastamot joutuu todennäköisesti kokonaisuudessaan pitää keskitilityshintaa suhteessa aina alempana mitä enemmän kokonaisuudessa on liian rasvaisia ruhoja. Ymmärrättekö mitä miä nyt tarkotan. Se ei ole kenenkään etu tuottaa liian rasvaisia ruhoja.

Sehän kävis vallan mainiosti, että tilitys maksettais rasvasta kaavitusta ruhosta ja rasvan kaapiminen vähennetään teurashinnasta, ku sehän tehtäis tuntitaksalla.

Leksa herää jo 2010 luvulle!!! Voi on todettu terveelliseksi. Lihaa myydään makurasvalla jo Suomessakin. Muualla tällä pallolla ei kukaan osta rasvatonta lihaa, koska siitä on todella vaikeaa saada hyvää ruokaa. Austraaliassa ruhonosia voi mennä hylkyyn jos peittävä rasvakerros on irronnut nylyn yhteydessä. (ps. Austraalian lihan vienti eurooppaan on kasvanut 560% vuoden takaisesta.)   

Puolet suomalaisista on alkaneet vähentämään viljojen käyttöä. Rasvan osuus ihmisen ravinnossa senkuin kasvaa. Aamu televisiossa joku lääkäri sanoi miten naudat tulisi ruokkia pelkästään nurmella, jotta rasvahappokoostumus olisi terveellinen. jne...

http://www.huffingtonpost.com/2011/09/21/carb-diet-study_n_974397.html

Siinä tutkimuksessa todetaan selkeästi rasvaa pitää olla kolmannes päivittäisestä sapuskasta.

Lisäys:

Marmoroituminen on riittävää vasta 4 rasvaluokassa ja siitä ei pitäisi rangaista. Päinvastoin!

https://portal.mtt.fi/portal/page/portal/www/Hankkeet/Ruukki/Helena%20K%E4m%E4r%E4inen%20gradu.pdf

niin kuten jo aiemmin sanoin limpari pitäs myydä rasvattomuutta arvostaville heret ja angukset ei rasvakammoisille. asiakasryhmä olis eri, tuote olisi eri kuin muovirasia jauheliha ja kaikki olis tyyyväisiä, mut leksa on uskossaan vahva, kaikkien on tykättävä siitä mitä hän tarjoo...

Viimeksi muokattu: 22.09.11 - klo:19:00 kirjoittanut mikko9b

anteeksi, kirotukshärötykset, oikoluku kaipaa selkeästi treeniä :-)

mikko9b

  • Konkari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 1159
  • Agronet - epäsosiaalinen media?
Vs: Hyvä - parempi - kannattava Limousin
Onko teillä kenelläkään tutkimuksia ruokinnan ja luokittuvuuden korrelaatiosta? Tai edes väkirehuprosentin vaikutuksista päiväkasvuihin?

Nämä olisivat kiinnostavia jos tulokset olisivat vielä lasketut euroiksi/elukka.

Viljan hinnan nouseminen 80€ ->160€ vaikutti lypsylehmillä selkeän tarpeen karkearehuvaltaisten ruokintojen lisäämiseen. Syy oli kannattavuudessa, kalliimpaa viljaa ei kannattanut ruokkia vaan kuiva-aine korvattiin taloudellisista syistä säilörehulla. Tästä on Suomessa tuhansia esimerkkejä.

Kiinnostavaa olisikin saada tietoja limousinen, blondin ja charolaisen kasvuista ja luokittumisista matalilla väkirehumäärillä. Voittavatko isot rodut edelleen keskikokoiset katteessa ? Hf kasvaa erinomaisesti ja luokittuu riittävästi 25-35%:n väkirehutasoilla ja max 9 ry:n päiväannoksilla.. Monella isolla rodulla annos on vr% 50 ja max 12 ry.

Mulla on sähköpostissa puhdasrotukasvattamon teurastustiedot ab, hf, ch, si
löytyy kaikki syntymäpaino, vierotuspaino, vuodenpaino, syntymäpäivä, teurastuspäivä, päiväkasvu, luokitus ja rasva
kaikki ovat olleet samalla ruokinnalla loppukasvatuksessa



kahdenlauseen tiivistelmä ja yleistys rotujen ominaisuuksist kiitos, niin saadaan tämäkin keskustelu kunnolla syttymään :P ;D
anteeksi, kirotukshärötykset, oikoluku kaipaa selkeästi treeniä :-)

winha35

  • Harjaantunut
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 185
  • Kyllä lähtee!!!
Vs: Hyvä - parempi - kannattava Limousin

Just pari viikkoa sitte lähti puhdas hereford sonni teuraaksi. lihapaino 399.5kg rasva 4. Ikää 22kk. Ruokinta ei kauheen hyvää aiv ja viljaa noin 3-4 kg päivässä. Viime syksynä siitosonnimme Yrjö teuraaksi, paino 563kg, rasva 4, ruoka pelkkä aiv.Ikä 3.5v. Rasvavähennys molemmilla 30snt. >:(


Luokitus jäi näköjään laittamatta. Yrjö R- ja toinen R

cosmic_cowboy

  • Vieras
Vs: Hyvä - parempi - kannattava Limousin
Onko teillä kenelläkään tutkimuksia ruokinnan ja luokittuvuuden korrelaatiosta? Tai edes väkirehuprosentin vaikutuksista päiväkasvuihin?

Nämä olisivat kiinnostavia jos tulokset olisivat vielä lasketut euroiksi/elukka.

Viljan hinnan nouseminen 80€ ->160€ vaikutti lypsylehmillä selkeän tarpeen karkearehuvaltaisten ruokintojen lisäämiseen. Syy oli kannattavuudessa, kalliimpaa viljaa ei kannattanut ruokkia vaan kuiva-aine korvattiin taloudellisista syistä säilörehulla. Tästä on Suomessa tuhansia esimerkkejä.

Kiinnostavaa olisikin saada tietoja limousinen, blondin ja charolaisen kasvuista ja luokittumisista matalilla väkirehumäärillä. Voittavatko isot rodut edelleen keskikokoiset katteessa ? Hf kasvaa erinomaisesti ja luokittuu riittävästi 25-35%:n väkirehutasoilla ja max 9 ry:n päiväannoksilla.. Monella isolla rodulla annos on vr% 50 ja max 12 ry.

eikös tästä ollut lihataloudessa keväällä juttua.... eikös MTT tutki jossain hiton hankkeessa asiaa, menenee vaan vielä aikaa ennen kuin tuloksiaa tulee ??? ???


Ei tule enää Lihataloutta, kun olen yrittänyt vieroittaa itseäni. Olisiko tuo hanke?

http://www.satafood.net/index.php?page=rotukarjan-hyvinvoinnin-ja-taloudellisten-toimintaedellytysten-kehittaeminen

Johanna on tunnetusti hereford-klikkiä, ilman sarvia ja, no, hampaat hänellä lienee kunnossa. Aika paljon on näjemmä vanhaa LSO-porukkaa tuolla Satafoodin kirjoilla, on siirretty EU-projektirahoituksen puolelle pois teurashankinnan kustannuspaikalta.

LuMon

  • Aktiivi
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 571
  • Ole sinä se muutos, jonka toivot näkeväsi maailmas
Vs: Hyvä - parempi - kannattava Limousin
Kyllä kai tätä hereford klikkiä on kun on yleisin lihakarjarotu maailmassa. Ja ei kai ne kaikki voi olla väärässä ?   ::) Se pitäs saada makutestikin yhdeksi lihan hinnoittelu perusteeksi vaikea kyllä toteuttaa , vaikka minusta onkin  lihan tärkein valinta peruste. Pihviliha kun kumminkin on paremmin gourmet- ja juhlaruokaa ,kuin arkihöttöä..
 Nämäkin luonnonlaitumet ja perinnebiotoopit antavat varmaan oman hienon maun tähän
``häränlihaan´´  ;)
Emme voi ratkaista ongelmia ajattelemalla samalla tavalla kuin silloin, kun loimme ne.
  Alpert Einstein

jeep

  • Vieras

Viimeksi muokattu: 23.09.11 - klo:00:19 kirjoittanut jeep

rene

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 5964
Vs: Hyvä - parempi - kannattava Limousin
No ei me kyllä ihan vain lihatalon ja kaupan mieliksi tätä hanketta lähdetty tekemään, vaan nimenomaan TUOTTAJAN hyödyksi.

Blondi voisi olla myös kannatta, yhtälailla ku mikä tahansa muukin, mutta kun blondistakaan ei makseta limousin a la carte hintaa...

Tupailloissa esitellään tosiaan teuraaksi menneiden eläinten luokittumiset. Lisäksi kuulemme, miten ensimmäiset lihaerät on otettu vastaan kuluttajien suunnalta :)

Nyt kaikki vaan pällistelemään Pirkkalan Cittarin lihatiskiä ja Kuopion Cittarissakin sitä on, en vaan tiedä vielä että kummassa, kun niitä on kuulemma kaksi. Lisää marketteja on jo so*****na, kunhan elukat saadaan teuraaksi asti :)

Johara: Jostaki kyllä löytyy kyselemiäsi taulukoita, laitan ku ennätän. Yksi pointti tässä on se, että limppari kasvaa tuohon teuraspainoonsa melko nopeasti. Kauanko herefordia ruokitaan tuolla vähemmällä väkirehumäärällä, että luokittuu ja mikä se todellinen luokka sitten on? Kun oon vaan kuullu, että se silti tuppaa jäämään tuonne jonnekkin o+ paikkeille ja rasvaakin löytyy 400kg ruhosta ?? Korjaa, jos olen väärässä. Ainakin luomutilat, joilla on se 40% (?) väkirehurajoitus, ovat saaneet eläimensä luokittumaan aivan helposti. Joillakin voi muuten olla sellainenkin tilanne, vuodesta riippuen, että väkirehuyksikön hinta on halvempi kuin säiliksen  :o
Hf jää vääjäämättä pienemmäksi ja luokka on huonompi. Mutta... Minua kiinnostaa laskelman viimeinen rivi: Paljonko rahaa elukasta jää rehukulujen jälkeen? Jos laskelmassa huomioidaan myös vasikan tai 6 kuukauden ikäisen sisäänostohinta. Tällaisella laskentatavalla myös keskikokoiset rodut pärjäävät. Meillä ei ole enää loppukasvatusta joten en voi kertoa mitään lukuja... kertoisin kyllä mielelläni.
Se viimeisen rivin selvittäminen laskemalla sisältääkin aika monta muuttujaa ja on keskivertomullijussille varsin haastava laskettava :-\
 Huomioon pitää ottaa ainakin seuraavat asiat:    Tuki on saman suuruinen eläimen rehusta, rodusta ja kasvusta riippumatta.    Jos ajatellaan eläinmäärää mikä joillakin tietyillä hehtaareilla tai navettakoolla voidaan pitää niin paljonko tuo määrä riippuu rodun koosta, emoja lähinnä koskien.            Paljonko päiväkasvu voi kärsiä jos rehuyksikköhinta putoaa. ??? ???

  Myös todellisen rehuyksikkökustannuksen laskeminen jo sinänsä voi olla haastavaa, ei tietysti silloin jos kaikki rehuyksiköt ostetaan mutta muuten. 
      Mikähän se muuten rehuyksikön hinta on tapauksessa että hehtaarille saa tukea 800€ ja tuolta hehtaarilta viljely- ja  korjuukustannukset, korkovaatimus, oma palkka ja konekustannukset on yhteensä 800€.    Eli rehu valmiiksi siilossa hehtaarilta kaikkine töineen ja kustannuksineen pystytään kustantamaan suoraan hehtaarille saatavalla tuella ??? ???

rene

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 5964
Vs: Hyvä - parempi - kannattava Limousin
Niin...   Viljalla ruokittaessa ry hinta on tietysti se mitä siitä myimällä saisi riippumatta siitä mitä sen hankkiminen on sattunut kustantaa ::)

emo-heikki

  • Vieras
Vs: Hyvä - parempi - kannattava Limousin
Eri roduilla on erillaisia ominaisuuksia, muissa maissa käytetään paljon risteytyksiä, juuri sen takia, että hyödynnetään näitä eri ominaisuuksia parhaalla mahdollisella tavalla, puhtaita rotuja pidetään vain sen takia, että saadaan aina oikeanlaatuisia ristetyksiä akaiseksi.

JoHaRa

  • Vieras
Vs: Hyvä - parempi - kannattava Limousin
Laidunrehuyksikön hinta saattaa olla laskelmissa jopa negatiivinen. Mitä enemmän elukat ruohoa tallaavat niin sitä parempi kate  :P

Päivi

  • Tulokas
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 74
Vs: Hyvä - parempi - kannattava Limousin
Laidunrehuyksikön hinta saattaa olla laskelmissa jopa negatiivinen. Mitä enemmän elukat ruohoa tallaavat niin sitä parempi kate  :P

öööö.... no miksi niitä haikkuja pidetään? kuka niitä risteyttää?