Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
  • Tavallinen aihe

Aihe Hyvä - parempi - kannattava Limousin  (Luettu 27993 kertaa)

JoHaRa

  • Vieras
Vs: Hyvä - parempi - kannattava Limousin
"Mielikuva levottomasta lehmästä, jonka silmät alkavat pyöriä päässä ennakoiden ripeää liikettä ennalta arvaamattomaan ilmansuuntaan, on yksi niistä harvoista kokemuksista jotka ihmislapselle jäävät kerralla pysyvästi mieleen"

Asia selvä. Eikö kuitenkin ole silloin ok palkita paremmalla hinnalla ne, joiden ammattitaito riittää noin kummallisten ja vaarallisten petojen kanssa?
 

L-siinillä pitää olla vähän parempi hinta luokittuvuuden ja vaarallisen työn lisän vuoksi  ;)

JoHaRa

  • Vieras
Vs: Hyvä - parempi - kannattava Limousin
Onko teillä kenelläkään tutkimuksia ruokinnan ja luokittuvuuden korrelaatiosta? Tai edes väkirehuprosentin vaikutuksista päiväkasvuihin?

Nämä olisivat kiinnostavia jos tulokset olisivat vielä lasketut euroiksi/elukka.

Viljan hinnan nouseminen 80€ ->160€ vaikutti lypsylehmillä selkeän tarpeen karkearehuvaltaisten ruokintojen lisäämiseen. Syy oli kannattavuudessa, kalliimpaa viljaa ei kannattanut ruokkia vaan kuiva-aine korvattiin taloudellisista syistä säilörehulla. Tästä on Suomessa tuhansia esimerkkejä.

Kiinnostavaa olisikin saada tietoja limousinen, blondin ja charolaisen kasvuista ja luokittumisista matalilla väkirehumäärillä. Voittavatko isot rodut edelleen keskikokoiset katteessa ? Hf kasvaa erinomaisesti ja luokittuu riittävästi 25-35%:n väkirehutasoilla ja max 9 ry:n päiväannoksilla.. Monella isolla rodulla annos on vr% 50 ja max 12 ry.

emo-heikki

  • Vieras
Vs: Hyvä - parempi - kannattava Limousin

Ihan mielenkiintoinen listaus. Blondi kyllä vaikutti parhaiten luokittuvalta minusta noissa listoissa, mutta eniten pisti silmään tuo liharotujen vähäinen määrä verrattuna tuohon maitorotujen määrään. Samanlaiselta taitaa suomalainen lista näyttää.
Se on hyvä että limpparit tekevät asian eteen jotain kunhan vaan saatte innokkaimmat huru-ukot rauhoittumaan ja sama pätee muihinkin rotuihin. Liharodulle rodusta riippumatta on saatava lisää hintaa olkoon se tamminen tai limousin-hanke niin
pääasia että tuottajalle hinta olisi parempi kuin näiden ritiläkasvatettujen maitorotuisten.
Tämä on taas tälläinen tyypillinen agronetin keskustelu. Pitää vaan odotella jos vaikka jutut paranisivat kun rupeaa parta kasvamaan. Jeeppiä ei kyllä taida sekään auttaa, mutta yleensä keskustelu tyrehtyy kun rupeaa tulemaan likityksiä tuosta asori koirasta.

Hyvä kommentti The Bullilta.

ps. Eikös ketjun pitäisi olla Hyvä - Parempi- Kannattava Blondi

En minä sitä epäile, etteikö se olisi hyvä-parempi-kannattavampi ....
Sitä vaan mietin, että kenelle ????
Meinaako joku, että myös tuottajalle olisi noin ????

leksa

Vs: Hyvä - parempi - kannattava Limousin

Ihan mielenkiintoinen listaus. Blondi kyllä vaikutti parhaiten luokittuvalta minusta noissa listoissa, mutta eniten pisti silmään tuo liharotujen vähäinen määrä verrattuna tuohon maitorotujen määrään. Samanlaiselta taitaa suomalainen lista näyttää.
Se on hyvä että limpparit tekevät asian eteen jotain kunhan vaan saatte innokkaimmat huru-ukot rauhoittumaan ja sama pätee muihinkin rotuihin. Liharodulle rodusta riippumatta on saatava lisää hintaa olkoon se tamminen tai limousin-hanke niin
pääasia että tuottajalle hinta olisi parempi kuin näiden ritiläkasvatettujen maitorotuisten.
Tämä on taas tälläinen tyypillinen agronetin keskustelu. Pitää vaan odotella jos vaikka jutut paranisivat kun rupeaa parta kasvamaan. Jeeppiä ei kyllä taida sekään auttaa, mutta yleensä keskustelu tyrehtyy kun rupeaa tulemaan likityksiä tuosta asori koirasta.


Hyvä kommentti The Bullilta.

ps. Eikös ketjun pitäisi olla Hyvä - Parempi- Kannattava Blondi

En minä sitä epäile, etteikö se olisi hyvä-parempi-kannattavampi ....
Sitä vaan mietin, että kenelle ????
Meinaako joku, että myös tuottajalle olisi noin ????

Ai helevetti kyllä taas optimismi kukoistaa ja lukutaito on kunniassaan! Eiköhä tässä ole jo aiemmin kerrottu miten se tuottajalla muodostuu kannattavammaksi jos saa hiehoista paremman teurashinnan. Ei vissii iha hirveesti tarvii järkee että tajuaa, että se on kannattavampaa. Kyllä  alkaa jo widuddamaan täällä nää Atrian, Lso:n ja Saarioisten ja myös Valion lapaset jotka vaan kitisee ja valittaa. Tehkää helvettti jotai älkääkä vaan itkekö. Ei esim. Atria mitään tee! Uskokaa jo hyvällä.

Onhan se hyvä että meistä Limousin ihmisistä puhutaan täällä ja meidän selkiemme takana kylillä. Sehän tarkoittaa sitä että olemme askeleen edellä!

Kuusi sammakkoa istuu kelluvalla koivutukilla. Viisi niistä päättää hypätä pois. Monta istuu vielä tukilla...... no kuusi edelleen! Ei se päättäminen mitään auta. Pitää oikeesti tehdä.

Yksi ihminen joka tekee vastaa sataa sellaista jotka on vain vähän kiinnostuneita!

On satoja syitä olla tekemättä jotain, mut ei tarvita ku yksi miksi tehdä!

Päivi

  • Tulokas
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 74
Vs: Hyvä - parempi - kannattava Limousin
No ei me kyllä ihan vain lihatalon ja kaupan mieliksi tätä hanketta lähdetty tekemään, vaan nimenomaan TUOTTAJAN hyödyksi.

Blondi voisi olla myös kannatta, yhtälailla ku mikä tahansa muukin, mutta kun blondistakaan ei makseta limousin a la carte hintaa...

Tupailloissa esitellään tosiaan teuraaksi menneiden eläinten luokittumiset. Lisäksi kuulemme, miten ensimmäiset lihaerät on otettu vastaan kuluttajien suunnalta :)

Nyt kaikki vaan pällistelemään Pirkkalan Cittarin lihatiskiä ja Kuopion Cittarissakin sitä on, en vaan tiedä vielä että kummassa, kun niitä on kuulemma kaksi. Lisää marketteja on jo so*****na, kunhan elukat saadaan teuraaksi asti :)

Johara: Jostaki kyllä löytyy kyselemiäsi taulukoita, laitan ku ennätän. Yksi pointti tässä on se, että limppari kasvaa tuohon teuraspainoonsa melko nopeasti. Kauanko herefordia ruokitaan tuolla vähemmällä väkirehumäärällä, että luokittuu ja mikä se todellinen luokka sitten on? Kun oon vaan kuullu, että se silti tuppaa jäämään tuonne jonnekkin o+ paikkeille ja rasvaakin löytyy 400kg ruhosta ?? Korjaa, jos olen väärässä. Ainakin luomutilat, joilla on se 40% (?) väkirehurajoitus, ovat saaneet eläimensä luokittumaan aivan helposti. Joillakin voi muuten olla sellainenkin tilanne, vuodesta riippuen, että väkirehuyksikön hinta on halvempi kuin säiliksen  :o

JoHaRa

  • Vieras
Vs: Hyvä - parempi - kannattava Limousin
No ei me kyllä ihan vain lihatalon ja kaupan mieliksi tätä hanketta lähdetty tekemään, vaan nimenomaan TUOTTAJAN hyödyksi.

Blondi voisi olla myös kannatta, yhtälailla ku mikä tahansa muukin, mutta kun blondistakaan ei makseta limousin a la carte hintaa...

Tupailloissa esitellään tosiaan teuraaksi menneiden eläinten luokittumiset. Lisäksi kuulemme, miten ensimmäiset lihaerät on otettu vastaan kuluttajien suunnalta :)

Nyt kaikki vaan pällistelemään Pirkkalan Cittarin lihatiskiä ja Kuopion Cittarissakin sitä on, en vaan tiedä vielä että kummassa, kun niitä on kuulemma kaksi. Lisää marketteja on jo so*****na, kunhan elukat saadaan teuraaksi asti :)

Johara: Jostaki kyllä löytyy kyselemiäsi taulukoita, laitan ku ennätän. Yksi pointti tässä on se, että limppari kasvaa tuohon teuraspainoonsa melko nopeasti. Kauanko herefordia ruokitaan tuolla vähemmällä väkirehumäärällä, että luokittuu ja mikä se todellinen luokka sitten on? Kun oon vaan kuullu, että se silti tuppaa jäämään tuonne jonnekkin o+ paikkeille ja rasvaakin löytyy 400kg ruhosta ?? Korjaa, jos olen väärässä. Ainakin luomutilat, joilla on se 40% (?) väkirehurajoitus, ovat saaneet eläimensä luokittumaan aivan helposti. Joillakin voi muuten olla sellainenkin tilanne, vuodesta riippuen, että väkirehuyksikön hinta on halvempi kuin säiliksen  :o
Hf jää vääjäämättä pienemmäksi ja luokka on huonompi. Mutta... Minua kiinnostaa laskelman viimeinen rivi: Paljonko rahaa elukasta jää rehukulujen jälkeen? Jos laskelmassa huomioidaan myös vasikan tai 6 kuukauden ikäisen sisäänostohinta. Tällaisella laskentatavalla myös keskikokoiset rodut pärjäävät. Meillä ei ole enää loppukasvatusta joten en voi kertoa mitään lukuja... kertoisin kyllä mielelläni.

mikko9b

  • Konkari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 1159
  • Agronet - epäsosiaalinen media?
Vs: Hyvä - parempi - kannattava Limousin
Onko teillä kenelläkään tutkimuksia ruokinnan ja luokittuvuuden korrelaatiosta? Tai edes väkirehuprosentin vaikutuksista päiväkasvuihin?

Nämä olisivat kiinnostavia jos tulokset olisivat vielä lasketut euroiksi/elukka.

Viljan hinnan nouseminen 80€ ->160€ vaikutti lypsylehmillä selkeän tarpeen karkearehuvaltaisten ruokintojen lisäämiseen. Syy oli kannattavuudessa, kalliimpaa viljaa ei kannattanut ruokkia vaan kuiva-aine korvattiin taloudellisista syistä säilörehulla. Tästä on Suomessa tuhansia esimerkkejä.

Kiinnostavaa olisikin saada tietoja limousinen, blondin ja charolaisen kasvuista ja luokittumisista matalilla väkirehumäärillä. Voittavatko isot rodut edelleen keskikokoiset katteessa ? Hf kasvaa erinomaisesti ja luokittuu riittävästi 25-35%:n väkirehutasoilla ja max 9 ry:n päiväannoksilla.. Monella isolla rodulla annos on vr% 50 ja max 12 ry.

eikös tästä ollut lihataloudessa keväällä juttua.... eikös MTT tutki jossain hiton hankkeessa asiaa, menenee vaan vielä aikaa ennen kuin tuloksiaa tulee ??? ???
anteeksi, kirotukshärötykset, oikoluku kaipaa selkeästi treeniä :-)

mikko9b

  • Konkari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 1159
  • Agronet - epäsosiaalinen media?
Vs: Hyvä - parempi - kannattava Limousin
No ei me kyllä ihan vain lihatalon ja kaupan mieliksi tätä hanketta lähdetty tekemään, vaan nimenomaan TUOTTAJAN hyödyksi.

Blondi voisi olla myös kannatta, yhtälailla ku mikä tahansa muukin, mutta kun blondistakaan ei makseta limousin a la carte hintaa...

Tupailloissa esitellään tosiaan teuraaksi menneiden eläinten luokittumiset. Lisäksi kuulemme, miten ensimmäiset lihaerät on otettu vastaan kuluttajien suunnalta :)

Nyt kaikki vaan pällistelemään Pirkkalan Cittarin lihatiskiä ja Kuopion Cittarissakin sitä on, en vaan tiedä vielä että kummassa, kun niitä on kuulemma kaksi. Lisää marketteja on jo so*****na, kunhan elukat saadaan teuraaksi asti :)

Johara: Jostaki kyllä löytyy kyselemiäsi taulukoita, laitan ku ennätän. Yksi pointti tässä on se, että limppari kasvaa tuohon teuraspainoonsa melko nopeasti. Kauanko herefordia ruokitaan tuolla vähemmällä väkirehumäärällä, että luokittuu ja mikä se todellinen luokka sitten on? Kun oon vaan kuullu, että se silti tuppaa jäämään tuonne jonnekkin o+ paikkeille ja rasvaakin löytyy 400kg ruhosta ?? Korjaa, jos olen väärässä. Ainakin luomutilat, joilla on se 40% (?) väkirehurajoitus, ovat saaneet eläimensä luokittumaan aivan helposti. Joillakin voi muuten olla sellainenkin tilanne, vuodesta riippuen, että väkirehuyksikön hinta on halvempi kuin säiliksen  :o

kyl here luokittuu pihviin ihan ok, eli kaikki, mut ongelma on nimen omaan tuo rasva. siitä rankaistaan "liiaksi". teurastamot ovat tehneet siitä peikon ja toisaalta näppärän tavan alentaa lihan hintaa...mut rotuominaisuuksiin kuuluvaa hyvää mureutta ja syöntiilaatua ei arvosta kukaan. tarvittas siis osuuskunta markkinoimaan ko lihaa kuluttajille, herkkusuille joita ei rasva pelota.... :P

niin sit tuossa väkirehun hinnassa tulee vastaan se ongelma että sitä pidetään maailmanmarkkinahintaisen viljanhintaisena. karjatilalla nurmen uusinnan yhteydessä saatu viljasato on varsin edullista, riippuu laskentatavasta. Vuosia kestänyt viljan viljely ei kannata mantran voi unohtaa...

Viimeksi muokattu: 22.09.11 - klo:12:46 kirjoittanut mikko9b

anteeksi, kirotukshärötykset, oikoluku kaipaa selkeästi treeniä :-)

leksa

Vs: Hyvä - parempi - kannattava Limousin
No ei me kyllä ihan vain lihatalon ja kaupan mieliksi tätä hanketta lähdetty tekemään, vaan nimenomaan TUOTTAJAN hyödyksi.

Blondi voisi olla myös kannatta, yhtälailla ku mikä tahansa muukin, mutta kun blondistakaan ei makseta limousin a la carte hintaa...

Tupailloissa esitellään tosiaan teuraaksi menneiden eläinten luokittumiset. Lisäksi kuulemme, miten ensimmäiset lihaerät on otettu vastaan kuluttajien suunnalta :)

Nyt kaikki vaan pällistelemään Pirkkalan Cittarin lihatiskiä ja Kuopion Cittarissakin sitä on, en vaan tiedä vielä että kummassa, kun niitä on kuulemma kaksi. Lisää marketteja on jo so*****na, kunhan elukat saadaan teuraaksi asti :)

Johara: Jostaki kyllä löytyy kyselemiäsi taulukoita, laitan ku ennätän. Yksi pointti tässä on se, että limppari kasvaa tuohon teuraspainoonsa melko nopeasti. Kauanko herefordia ruokitaan tuolla vähemmällä väkirehumäärällä, että luokittuu ja mikä se todellinen luokka sitten on? Kun oon vaan kuullu, että se silti tuppaa jäämään tuonne jonnekkin o+ paikkeille ja rasvaakin löytyy 400kg ruhosta ?? Korjaa, jos olen väärässä. Ainakin luomutilat, joilla on se 40% (?) väkirehurajoitus, ovat saaneet eläimensä luokittumaan aivan helposti. Joillakin voi muuten olla sellainenkin tilanne, vuodesta riippuen, että väkirehuyksikön hinta on halvempi kuin säiliksen  :o

kyl here luokittuu pihviin ihan ok, eli kaikki, mut ongelma on nimen omaan tuo rasva. siitä rankaistaan "liiaksi". teurastamot ovat tehneet siitä peikon ja toisaalta näppärän tavan alentaa lihan hintaa...mut rotuominaisuuksiin kuuluvaa hyvää mureutta ja syöntiilaatua ei arvosta kukaan. tarvittas siis osuuskunta markkinoimaan ko lihaa kuluttajille, herkkusuille joita ei rasva pelota.... :P

niin sit tuossa väkirehun hinnassa tulee vastaan se ongelma että sitä pidetään maailmanmarkkinahintaisen viljanhintaisena. karjatilalla nurmen uusinnan yhteydessä saatu viljasato on varsin edullista, riippuu laskentatavasta. Vuosia kestänyt viljan viljely ei kannata mantran voi unohtaa...

No huh huh. Mitä luenkaan. Ongelmana on rasva. NO NIMENOMAAN. Siinähän se ongelma on. Siitä rangaistaan liikaa!! Ai miten niin. Siitähän sitä pitäis enemmän rangaista. Aatteleppa nyt ihan ite, rauhassa. Orressa roikku 2 samanpainoista ruhoa. ( Älkääkä nyt kukaan perkele alkako puuttua minkä rotusia) toinen on vain rasvaisempi kuin toinen. Tuottaja saa saman hinnan molemmista, mut teurastamolle rasvainen on ihan sikana kalliimpi.
1. Myytäviä lihakiloja on vähemmän vaikka tuottajalle maksettu hinta on sama.
2. Rasvan kuoriminen on tuntitaksaa ja se on pois muusta työstä.
3. Siitä rasvasta ei oo kellekkään mitään iloa.
4. Sen liian rasvan tuottaminen on ruokinnallisesti ollu jo kallista, joten se on kannattamatonta myös tuottajalle.

eli teurastamot joutuu todennäköisesti kokonaisuudessaan pitää keskitilityshintaa suhteessa aina alempana mitä enemmän kokonaisuudessa on liian rasvaisia ruhoja. Ymmärrättekö mitä miä nyt tarkotan. Se ei ole kenenkään etu tuottaa liian rasvaisia ruhoja.

Sehän kävis vallan mainiosti, että tilitys maksettais rasvasta kaavitusta ruhosta ja rasvan kaapiminen vähennetään teurashinnasta, ku sehän tehtäis tuntitaksalla.

UCD

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Konkari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 1440
Vs: Hyvä - parempi - kannattava Limousin
Oli miten oli, mutta rasvaton pihvi on kuin kengän pohjia pureskelisi.
Isosyinen ja rasvaton pihvi on perseestä!
 ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
Losers always whine about their best. Winners go home and f*ck the prom queen ....

winha35

  • Harjaantunut
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 185
  • Kyllä lähtee!!!
Vs: Hyvä - parempi - kannattava Limousin
No ei me kyllä ihan vain lihatalon ja kaupan mieliksi tätä hanketta lähdetty tekemään, vaan nimenomaan TUOTTAJAN hyödyksi.

Blondi voisi olla myös kannatta, yhtälailla ku mikä tahansa muukin, mutta kun blondistakaan ei makseta limousin a la carte hintaa...

Tupailloissa esitellään tosiaan teuraaksi menneiden eläinten luokittumiset. Lisäksi kuulemme, miten ensimmäiset lihaerät on otettu vastaan kuluttajien suunnalta :)

Nyt kaikki vaan pällistelemään Pirkkalan Cittarin lihatiskiä ja Kuopion Cittarissakin sitä on, en vaan tiedä vielä että kummassa, kun niitä on kuulemma kaksi. Lisää marketteja on jo so*****na, kunhan elukat saadaan teuraaksi asti :)

Johara: Jostaki kyllä löytyy kyselemiäsi taulukoita, laitan ku ennätän. Yksi pointti tässä on se, että limppari kasvaa tuohon teuraspainoonsa melko nopeasti. Kauanko herefordia ruokitaan tuolla vähemmällä väkirehumäärällä, että luokittuu ja mikä se todellinen luokka sitten on? Kun oon vaan kuullu, että se silti tuppaa jäämään tuonne jonnekkin o+ paikkeille ja rasvaakin löytyy 400kg ruhosta ?? Korjaa, jos olen väärässä. Ainakin luomutilat, joilla on se 40% (?) väkirehurajoitus, ovat saaneet eläimensä luokittumaan aivan helposti. Joillakin voi muuten olla sellainenkin tilanne, vuodesta riippuen, että väkirehuyksikön hinta on halvempi kuin säiliksen  :o

Just pari viikkoa sitte lähti puhdas hereford sonni teuraaksi. lihapaino 399.5kg rasva 4. Ikää 22kk. Ruokinta ei kauheen hyvää aiv ja viljaa noin 3-4 kg päivässä. Viime syksynä siitosonnimme Yrjö teuraaksi, paino 563kg, rasva 4, ruoka pelkkä aiv.Ikä 3.5v. Rasvavähennys molemmilla 30snt. >:(

JoHaRa

  • Vieras
Vs: Hyvä - parempi - kannattava Limousin
No ei me kyllä ihan vain lihatalon ja kaupan mieliksi tätä hanketta lähdetty tekemään, vaan nimenomaan TUOTTAJAN hyödyksi.

Blondi voisi olla myös kannatta, yhtälailla ku mikä tahansa muukin, mutta kun blondistakaan ei makseta limousin a la carte hintaa...

Tupailloissa esitellään tosiaan teuraaksi menneiden eläinten luokittumiset. Lisäksi kuulemme, miten ensimmäiset lihaerät on otettu vastaan kuluttajien suunnalta :)

Nyt kaikki vaan pällistelemään Pirkkalan Cittarin lihatiskiä ja Kuopion Cittarissakin sitä on, en vaan tiedä vielä että kummassa, kun niitä on kuulemma kaksi. Lisää marketteja on jo so*****na, kunhan elukat saadaan teuraaksi asti :)

Johara: Jostaki kyllä löytyy kyselemiäsi taulukoita, laitan ku ennätän. Yksi pointti tässä on se, että limppari kasvaa tuohon teuraspainoonsa melko nopeasti. Kauanko herefordia ruokitaan tuolla vähemmällä väkirehumäärällä, että luokittuu ja mikä se todellinen luokka sitten on? Kun oon vaan kuullu, että se silti tuppaa jäämään tuonne jonnekkin o+ paikkeille ja rasvaakin löytyy 400kg ruhosta ?? Korjaa, jos olen väärässä. Ainakin luomutilat, joilla on se 40% (?) väkirehurajoitus, ovat saaneet eläimensä luokittumaan aivan helposti. Joillakin voi muuten olla sellainenkin tilanne, vuodesta riippuen, että väkirehuyksikön hinta on halvempi kuin säiliksen  :o

Just pari viikkoa sitte lähti puhdas hereford sonni teuraaksi. lihapaino 399.5kg rasva 4. Ikää 22kk. Ruokinta ei kauheen hyvää aiv ja viljaa noin 3-4 kg päivässä. Viime syksynä siitosonnimme Yrjö teuraaksi, paino 563kg, rasva 4, ruoka pelkkä aiv.Ikä 3.5v. Rasvavähennys molemmilla 30snt. >:(



Isoja ovat rasvat. Kyl mää muistaisin että luokkaan 2 menivät huonoimmat hf:t joskus, mutta teurastusikä olikin vain 18 kk. Painot jotain 380-410  ::)

jeep

  • Vieras
Vs: Hyvä - parempi - kannattava Limousin
"Mielikuva levottomasta lehmästä, jonka silmät alkavat pyöriä päässä ennakoiden ripeää liikettä ennalta arvaamattomaan ilmansuuntaan, on yksi niistä harvoista kokemuksista jotka ihmislapselle jäävät kerralla pysyvästi mieleen"

Asia selvä. Eikö kuitenkin ole silloin ok palkita paremmalla hinnalla ne, joiden ammattitaito riittää noin kummallisten ja vaarallisten petojen kanssa?
  

L-siinillä pitää olla vähän parempi hinta luokittuvuuden ja vaarallisen työn lisän vuoksi  ;)
http://purduephil.wordpress.com/2011/09/22/livestock-fatalities-often-tied-to-aggressive-cattle/

"Full Story" ;) ::)

erik

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Konkari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 1855
Vs: Hyvä - parempi - kannattava Limousin
Onko teillä kenelläkään tutkimuksia ruokinnan ja luokittuvuuden korrelaatiosta? Tai edes väkirehuprosentin vaikutuksista päiväkasvuihin?

Nämä olisivat kiinnostavia jos tulokset olisivat vielä lasketut euroiksi/elukka.

Viljan hinnan nouseminen 80€ ->160€ vaikutti lypsylehmillä selkeän tarpeen karkearehuvaltaisten ruokintojen lisäämiseen. Syy oli kannattavuudessa, kalliimpaa viljaa ei kannattanut ruokkia vaan kuiva-aine korvattiin taloudellisista syistä säilörehulla. Tästä on Suomessa tuhansia esimerkkejä.

Kiinnostavaa olisikin saada tietoja limousinen, blondin ja charolaisen kasvuista ja luokittumisista matalilla väkirehumäärillä. Voittavatko isot rodut edelleen keskikokoiset katteessa ? Hf kasvaa erinomaisesti ja luokittuu riittävästi 25-35%:n väkirehutasoilla ja max 9 ry:n päiväannoksilla.. Monella isolla rodulla annos on vr% 50 ja max 12 ry.

Mulla on sähköpostissa puhdasrotukasvattamon teurastustiedot ab, hf, ch, si
löytyy kaikki syntymäpaino, vierotuspaino, vuodenpaino, syntymäpäivä, teurastuspäivä, päiväkasvu, luokitus ja rasva
kaikki ovat olleet samalla ruokinnalla loppukasvatuksessa

JoHaRa

  • Vieras
Vs: Hyvä - parempi - kannattava Limousin
Onko teillä kenelläkään tutkimuksia ruokinnan ja luokittuvuuden korrelaatiosta? Tai edes väkirehuprosentin vaikutuksista päiväkasvuihin?

Nämä olisivat kiinnostavia jos tulokset olisivat vielä lasketut euroiksi/elukka.

Viljan hinnan nouseminen 80€ ->160€ vaikutti lypsylehmillä selkeän tarpeen karkearehuvaltaisten ruokintojen lisäämiseen. Syy oli kannattavuudessa, kalliimpaa viljaa ei kannattanut ruokkia vaan kuiva-aine korvattiin taloudellisista syistä säilörehulla. Tästä on Suomessa tuhansia esimerkkejä.

Kiinnostavaa olisikin saada tietoja limousinen, blondin ja charolaisen kasvuista ja luokittumisista matalilla väkirehumäärillä. Voittavatko isot rodut edelleen keskikokoiset katteessa ? Hf kasvaa erinomaisesti ja luokittuu riittävästi 25-35%:n väkirehutasoilla ja max 9 ry:n päiväannoksilla.. Monella isolla rodulla annos on vr% 50 ja max 12 ry.

Mulla on sähköpostissa puhdasrotukasvattamon teurastustiedot ab, hf, ch, si
löytyy kaikki syntymäpaino, vierotuspaino, vuodenpaino, syntymäpäivä, teurastuspäivä, päiväkasvu, luokitus ja rasva
kaikki ovat olleet samalla ruokinnalla loppukasvatuksessa



Jos tuo ei ole salaista tietoa niin laita mulle. Sulla on osoite ehkä vielä olemassa.