Luulen että tuolla onnistuu keitto aikaa vain voi pidentää
Karin urpupaisti
Kari tutkii mielellään, mitä riistaeläimet ovat milloinkin syöneet. Lokakuun puolivälissä teeren sisältä löytyi koivunlehteä, puolukkaa, urpuja, kanervaa ja mustikan varsipaloja. Perattuaan linnun hän keräsi metsästä mausteet lintupataa varten.
20 g rasvaa
kynitty teeri
4 dl mustaherukkamehua
5 vihertävää koivunlehteä
30 puolukkaa
1 rkl urpuja
1 - 2 vartta mustikkaa ja kanervaa
ripaus suolaa
1 dl kastikelientä ja 2 rkl ohrakasta
Kuumenna pata ja lämmitä rasva. Irrota kintut ja ruskista linnun osat voissa padassa. Lisää pataan mehuja muut raaka-aineet. Sulje pata kannella ja anna linnun hautua koon mukaan 1-1 1/2 tuntia. Valele lintua pari kertaa kypsymisen aikana. Irrota linnusta kinttu-ja rintalihat. Paloittele luut pataan, lisää desi vettä ja keitä kastikepohjaa 15 minuuttia. Siivilöi kastike ja suurusta se ohrakkaalla. Tarkista kastikkeen suola. Pane tarjoiluvadille mustikan ja kanervan varsia ja tilkka mustaherukkamehua. Leikkaa teeren lihat viipaleiksi varsien päälle.Tarjoa kastike erikseen ja lisäkkeeksi perunamuusia.
Takan loimussa teeripaistin värit pääsevät edukseen.
Mustaherukkakastikkeen makusointu sopii teeren makuun paremmin kuin parhain viinikastike.
Emme voi ratkaista ongelmia ajattelemalla samalla tavalla kuin silloin, kun loimme ne.
Alpert Einstein