Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
  • Tavallinen aihe

Aihe Puolasta nautaa  (Luettu 6900 kertaa)

Puraat

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Aktiivi
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 379
  • Että tämmönen Tapaus
Vs: Puolasta nautaa
Ostaahan suomalainen maanviljelijä Puolalaisia maatalouskoneita vaikka olisi kotimainen monesti tarjolla ,näin se menee .

Ostinpa Puolasta maataloukoneen kun semmoisia EI Suomessa ole, edes käytettynä tarjolla. Enkä tunne yhtään huonoa omatuntoa siitä.

Yodavaari

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Konkari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 1471
Vs: Puolasta nautaa

liekkö villakoiran ydin siinä ettei sitten loppuruholle käyttöä keksitäkkään, jolloin oikeasti pula on halvoista arvo-osista ei naudasta...  >:( >:( ???

Tässä on kyse. Puolasta tuodaan arvo-osia, niitä kun ei kotimaasta saada tarpeeksi. Tämä kotoinen systeemi, jossa loppuunlypsetyt lehmät markkinoidaan naudanlihantuotantona ei vain toimi. Jauhelihaa tästä saadaan ja sonnimullikoista palapaistia, mutta ei arvo-osia.

Pitäisi tuottaa korkeampia ruholuokkia E:tä ja U:ta.

Toinen juttu on, että tämä kotimainen työnteko on hinnoiteltu niin kalliiksi, että vientimarkkinoilla ei enää pärjätä.

Maitopuolella on odotettavissa samansuuntaisia tuulia. Idän vienti ei enää vedä. Joudutaan kilpailemaan lähemmillä markkinoilla, siellä taas ei pärjätä kun tuotanto muualla lisääntyy.

emo-heikki

  • Vieras
Vs: Puolasta nautaa

liekkö villakoiran ydin siinä ettei sitten loppuruholle käyttöä keksitäkkään, jolloin oikeasti pula on halvoista arvo-osista ei naudasta...  >:( >:( ???

Tässä on kyse. Puolasta tuodaan arvo-osia, niitä kun ei kotimaasta saada tarpeeksi. Tämä kotoinen systeemi, jossa loppuunlypsetyt lehmät markkinoidaan naudanlihantuotantona ei vain toimi. Jauhelihaa tästä saadaan ja sonnimullikoista palapaistia, mutta ei arvo-osia.

Pitäisi tuottaa korkeampia ruholuokkia E:tä ja U:ta.

Toinen juttu on, että tämä kotimainen työnteko on hinnoiteltu niin kalliiksi, että vientimarkkinoilla ei enää pärjätä.

Maitopuolella on odotettavissa samansuuntaisia tuulia. Idän vienti ei enää vedä. Joudutaan kilpailemaan lähemmillä markkinoilla, siellä taas ei pärjätä kun tuotanto muualla lisääntyy.

Se on vaan ihime homma, että Puola jyrää markkinoilla, vaikka niillä on tuetkin puolta pienemmät ...

SAS

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 12800
  • Velehojen Veleho
Vs: Puolasta nautaa
Jos Puolan maatalous saadaan lyöntiin niin se ruokkii koko euroopan ,on siellä niin paljon peltoa ja hyvää maata ja suuria lohkoja.Suomen maatalous on täppäröintiä siihen verrattuna jos Puolassa ruvetaan oikein tosissaan tuottamaan.
Mystinen Logger,arkinen aivan,Talouden ja politiikan arvostettu tutkija.Ilmastotutkimuksen huippu luotettava kriitikko.Sääennustamisen moninkertainen Suomen Mestari.
Pikkutilallinen yrittää omillaan,suuri tilallinen tarvitsee yrittämiseen EU:n tukea !

gutiguti

  • Vieras
Vs: Puolasta nautaa
Tavallaan on kestämätöntä olla tuomatta lihaa vaikka nyt sitten puolasta jos suomalaista ei ole :(

Nyt sitten alkaakin tämä "oman" tuonnin perustelu lihanpuutteella. Paskat, meillä olisi kapasiteettia ja kykyä tuottaa lihaa välittömästi vähintään 30% enemmän kuin nyt, mutta ei sitä kukaan ilman tee. Jos sais naudasta edes sen kuin se puolalainen tuottaja, niin se olisi jo hyvä alku.

liekkö villakoiran ydin siinä ettei sitten loppuruholle käyttöä keksitäkkään, jolloin oikeasti pula on halvoista arvo-osista ei naudasta...  >:( >:( ???

Noin 80 %:tia naudanlihasta myydään jauhelihana ja sen suurin lähde on maidontuotannon loppulehmät.
Eli raaka-aine on kyllä varmasti kilpailukykyistä hinnaltaan, minkä tahansa maan tuotannon kanssa.
Ei ne teurastamoiden vaikeudet lihanhinnasta johdu ...
Ongelmat eivät johdu naudanlihan hinnasta, koska naudan osuus kokonaisvirrasta on vähäinen ja naudan hintaa poljetaan halpatuonnilla. Pääosa lihasta on kuitenkin sikakallista, ja raaka-ainekustannus on ainoa merkittävä muuttuja joka voi lihanjalostajien kurssia kääntää.

Laatu on perusedellytys ja korkeintaan sama kaikkialla tai jopa huonompi. Valintaperusteeksi käy vain hinta.

Viimeksi muokattu: 14.08.11 - klo:22:56 kirjoittanut gutiguti

rookie

  • Vieras
Vs: Puolasta nautaa
on se kyllä sääli ettei kotimaista hyvää lihaa saa marketeista juuri koskaan..onneksi on pienteurastamoita

apilas

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 23100
  • fendt parkissa
Vs: Puolasta nautaa
on se kyllä sääli ettei kotimaista hyvää lihaa saa marketeista juuri koskaan..onneksi on pienteurastamoita

niin ja itsekasvatettu ja kyläteurasjan paloittelemaa pakastimet täynnä ;D
Miksi kaikki jotka ovat erimieltä kanssani ovat idiootteja?

cosmic_cowboy

  • Vieras
Vs: Puolasta nautaa
Jos Puolan maatalous saadaan lyöntiin niin se ruokkii koko euroopan ,on siellä niin paljon peltoa ja hyvää maata ja suuria lohkoja.

On joo. Komeita peltoaukeita, mutta sellainen muinainen sarkajako voimassa, että on aika kapeina siiroina.

JoHaRa

  • Vieras
Vs: Puolasta nautaa
Ongelma on se että Suomessa halutaan syödä jauhelihaa. Lihafirmat tekevät katteensa ostamalla lehmiä jotka jauhetaan myllyillä silpuksi. Samaan silppukoppaan pannaan sitten kalliilla ostetut lihasonnien vähäarvoiset osat.

Arvo-osien tuonnissa on siis vain se idea että vältytään maksamasta "liikaa" tuosta sonnien jauhelihaosuudesta  ::) Jalostuksella ja ruokinnalla ruhojen laatua voitaisiin parantaa... Tämä on ainoa tie erikoistuneen lihantuotannon kannattavuuden parantamiseksi. Tie on hidas ja vaikea eikä sitä kulje kuin hyvin pieni osa tuottajista.

Sääli on että maidontuotantoeläinten jalostus etenee juuri päinvastaiseen suuntaan  :-\

Koko jutun alkusyy on lypsylehmien lyhyt elinikä  :o Jos lehmät eläisivät kauemmin vasikka-ainesta voitaisiin jalostaa suuremmalta osin lihantuotantoon käytettäviksi.

Yodavaari

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Konkari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 1471
Vs: Puolasta nautaa
Ongelma on se että Suomessa halutaan syödä jauhelihaa. Lihafirmat tekevät katteensa ostamalla lehmiä jotka jauhetaan myllyillä silpuksi. Samaan silppukoppaan pannaan sitten kalliilla ostetut lihasonnien vähäarvoiset osat.

Arvo-osien tuonnissa on siis vain se idea että vältytään maksamasta "liikaa" tuosta sonnien jauhelihaosuudesta  ::) Jalostuksella ja ruokinnalla ruhojen laatua voitaisiin parantaa... Tämä on ainoa tie erikoistuneen lihantuotannon kannattavuuden parantamiseksi. Tie on hidas ja vaikea eikä sitä kulje kuin hyvin pieni osa tuottajista.
Ja tähän kun pistetään HK:n hankinta-alue ja Suomen maataloustukialuejako tukineen niin eikö se ole aika selvää, että ulkoa pitään tuoda näitä arvo-osia. Koska kotimaasta niitä ei omalta alueelta enää saada tai tulla saamaan.

Täytyisi olla tämmöisiä. Näitä ne käyttää muuallakin kun halutaan arvo-osia eikä jauhelihaa.

Courtney1

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 7726
  • I'm not bad, I'm just drawn that way.
Vs: Puolasta nautaa
Ongelma on se että Suomessa halutaan syödä jauhelihaa. Lihafirmat tekevät katteensa ostamalla lehmiä jotka jauhetaan myllyillä silpuksi. Samaan silppukoppaan pannaan sitten kalliilla ostetut lihasonnien vähäarvoiset osat.

Arvo-osien tuonnissa on siis vain se idea että vältytään maksamasta "liikaa" tuosta sonnien jauhelihaosuudesta  ::) Jalostuksella ja ruokinnalla ruhojen laatua voitaisiin parantaa... Tämä on ainoa tie erikoistuneen lihantuotannon kannattavuuden parantamiseksi. Tie on hidas ja vaikea eikä sitä kulje kuin hyvin pieni osa tuottajista.
Ja tähän kun pistetään HK:n hankinta-alue ja Suomen maataloustukialuejako tukineen niin eikö se ole aika selvää, että ulkoa pitään tuoda näitä arvo-osia. Koska kotimaasta niitä ei omalta alueelta enää saada tai tulla saamaan.

Täytyisi olla tämmöisiä. Näitä ne käyttää muuallakin kun halutaan arvo-osia eikä jauhelihaa.

Noi tollaset persevän geenin omistajat on Suomessa maitotiloilla emäntinä...arvo-osia...  :D
Curtni1 on typerä, suorastaan vastenmielinen idiootti, kun ei erota työtätehnyttä työtävieroksuvasta.

sjk

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Konkari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 1784
Vs: Puolasta nautaa
Mitenhän se on,jos tois noi elukat Puolasta elävänä Suomeen,ois varmaan niin maan perusteellisen vaikeaa ja kiellettyä.Ruhoina kun tuodaan ruoaksi,täysin sallittua.Eli siis Suomessa taitaa olla eläinten terveys tärkeämpää kuin ihmisten.

emo-heikki

  • Vieras
Vs: Puolasta nautaa
Ongelma on se että Suomessa halutaan syödä jauhelihaa. Lihafirmat tekevät katteensa ostamalla lehmiä jotka jauhetaan myllyillä silpuksi. Samaan silppukoppaan pannaan sitten kalliilla ostetut lihasonnien vähäarvoiset osat.

Arvo-osien tuonnissa on siis vain se idea että vältytään maksamasta "liikaa" tuosta sonnien jauhelihaosuudesta  ::) Jalostuksella ja ruokinnalla ruhojen laatua voitaisiin parantaa... Tämä on ainoa tie erikoistuneen lihantuotannon kannattavuuden parantamiseksi. Tie on hidas ja vaikea eikä sitä kulje kuin hyvin pieni osa tuottajista.

Sääli on että maidontuotantoeläinten jalostus etenee juuri päinvastaiseen suuntaan  :-\

Koko jutun alkusyy on lypsylehmien lyhyt elinikä  :o Jos lehmät eläisivät kauemmin vasikka-ainesta voitaisiin jalostaa suuremmalta osin lihantuotantoon käytettäviksi.

Onhan tossa perääkin, tosin itse uskon enempi siihen, että lihantuotanto ja maidontuotanto pitäisi pitää erillään ja naudanliha pitäisi tuottaa liharoduista, makkaroita voidaan tehdä ja tuottaa maitoroduista.

Tähän akuuttiin kriisiin mikä nyt on päällä, ei noi toimenpiteet ehdi vaikuttaa millään, mutta esim. teuraspalkkion kilorajan alentaminen vaikuttaisi aika nopeasti, se nopeuttaisi rahankiertoa ja alentaisi muuttuvia kustannuksia ????

cosmic_cowboy

  • Vieras
Vs: Puolasta nautaa

Tähän akuuttiin kriisiin mikä nyt on päällä, ei noi toimenpiteet ehdi vaikuttaa millään, mutta esim. teuraspalkkion kilorajan alentaminen vaikuttaisi aika nopeasti, se nopeuttaisi rahankiertoa ja alentaisi muuttuvia kustannuksia ????

Parantaisi rehuhyötysuhdetta ja aiheutaisi vasikanhinnan laskupainetta.

emo-heikki

  • Vieras
Vs: Puolasta nautaa

Tähän akuuttiin kriisiin mikä nyt on päällä, ei noi toimenpiteet ehdi vaikuttaa millään, mutta esim. teuraspalkkion kilorajan alentaminen vaikuttaisi aika nopeasti, se nopeuttaisi rahankiertoa ja alentaisi muuttuvia kustannuksia ????

Parantaisi rehuhyötysuhdetta ja aiheutaisi vasikanhinnan laskupainetta.

Joo, sillä voisi olla myös sellainen vaikutus, että teurastamojen olisi pakko maksaa enempi siitä, että eläimet kasvatetaaan suuremmiksi, mikäli haluavat isompia ruhoja ????