Kyllä se Unkarilainen hunaja on usein parempaa kuin Suomalainen hunaja. Johtuuko se sitten että Suomessa hunaja tulee jostain horsmasta, jos mehiläinen ehtii sitä sadekesänä edes sitä hankkimaan. Myrkkyjä se mehiläinen kerää täälläkin samanlailla kuin muuallakin. Se hunaja on muuten mehiläisen oksennusta, mutta juon ennemmin hunajateetä kuin Kopi Luwak-kahvia.
Perustuu mihin tietoon?
Pelkästään kokemukseen. Unkarissa kun ostat paikallista hunajaa niin pystyt ostaessa valitsemaan sen maun ( suunilleen minkä kasvien medestä mehiläiset ovat hunajan tehneet) Suomessa se taas maku ilmoitetaan lauseella Suomalaista hunajaa. Myöskin kotimainen hunaja kiteytyy tosi nopeasti suhteessa unkarilaiseen hunajaan. Ja lopuksi mehiläisen oksennus jo mielikuvana kuulostaa paremmalta kuin kissanpaska kahvi.
Monissa maissa on iät kaiket tuotettu ja sittemmin markkinoitu jostain tietystä kasvista lennätettyä "hunajaa". Voisin kuvitella Suomessa ongelmana olevan toisaalta tilkkutäkkimäinen lohkotus/viljelymaisema, ja toisaalta pienet volyymit. Jos haluat myydä vaikka apilashunajaa, pitäisi tavaraa olla jatkuvasti tarjolla jne. Eli volyymi, volyymi ja volyymi. Ja toisaalta jos ei asikas vaadi, niin miksi vaivautua?
