Millä menetelmällä rehu tehdään? Paalirehussa iän ikuinen ongelma rehuerien vaihtelu. Ite on jollain tapaa onnistunu saamaan paalirehullakin tasaisia tuloksia tuotoksien ja maidon pitoisuuksien suhteen. Meillä on oma "rehutehdas" jossa saan tehtyä sopivaa tavaraa täydentämään eri rehuerien vaihteluita.
Ennemmin lähtisin siitä että olisi eri maalajeille sopivat rehukasvit, jotta saa satoa varmasti. Timoteita monet pitää parhaiten maistuvana rehukasvina, mutta eipä tunnu elukat moittivan ruokonataakaan. Lajin/lajikkeen valinta ratkaisee tehtävien satojen määrän ja itellä tarkoitus tehdä jatkossa kolme satoa kaikista säilisnurmista. Nämä normi pohjoisen tyypin (lfa-timoteit) ei toimi ainakaan omaan ruokinta stretegiaan ollenkaan. Kevätsatoa tulee kohtuullisesti ja syyssatoa menee sitten liian kortiseksi. Liian kortinen tavara ei maistu lehmille tai syöntikyky tulee ainakin äkkiä vastaan ja sitten pitäisi laittaa älytön määrä väkirehua, mikä on tietysti rehutehtaiden mieleen. Tämä talvi syötetty "ydinpolttoaine" säilistä ja raisiolaisten varoitteluista huolimatta ei mitään ongelmia
![::)](https://uusi.keskustelukanava.agronet.fi/agronet/Smileys/default/rolleyes.gif)
Apilaa sekaan, niin pitäisi olla paremmin kelpaavaa tavaraa. Liian korkea apilapitoisuus tietenkin haitaksi jos ei pysty lantrata kortisemmalla tavaralla niin kuin appeen kanssa onnistuu. Biologisella s.aineella tehty rehu maistuu aina paremmin kuin että olisi ilman säilöntäainetta... ainakin meidän elukoille. Rohkeasti vaan kokeilemaan seoksia nurmiin, niin löytyy varmasti sopiva. Ensi kesänä tulossa kokeiluun englanninraiheinä-ruokonata-rainata-puna-apila-sinimailasnurmi
![Vaikenee :-X](https://uusi.keskustelukanava.agronet.fi/agronet/Smileys/default/lipsrsealed.gif)