Tää homma alkaa jotenki muistuttaa koirapuolta ja siellä on monen rodun kohdalla "jalostus" tullut kohta tiensä päähän.. Suomessa on kyllä tosi pienet populaatiot suljetuille kantakirjoille.. että eikun tuontielukoita sitten ostamaan.. Sen päätöksen tein, että ainuttakaan "jalostuseläintä" en enää näiltä rotukiihkoilijoilta enää osta. Rotufasistin nimi ois ollu kiva mainita täällä, mutta katsoin viisaammaksi olla sitä mainitsematta... Antoi sen verran keskiverto karjankasvattajaa alentavaan sävyyn arvostelevat lausunnot... että. Sellanen kysymys pyörii vielä mielessä, että kuinka paljon elukan lihantuotanto-ominaisuuksiin vaikuttaa esim. viidennessä tai kuudennessa polvessa oleva eri rotuinen esi-isä Tuskin enää lautasella huomaa, et hei täähän on ilmiselvästi risteystytaustainen elukka..
Oon samaa mieltä. Aktivisti ei ymmärrä jalostuksesta tuon taivaallista. Kyse on vain brändäämisestä ja egon pönkityksestä. On tullut luettua pikkuisen liikaa vanhoja pölyttyneitä kantakirjoja ja muita hippi oppaita.
Monilla roduilla perimä taitaa kapeutua liikaakin, kun sonneja otetaan vain parhaiden jälkeläisistä, ongelma on kyllä sama muuallakin maailmassa.
" Luonnon suurta arpapeliä on, mikä uroksen yksittäisistä siittiöistä sattuu hedelmöittämään yhden nartun mahdollisista munasoluista. Pentuesisaruksilla voi olla keskenään jyrkästikin erilaiset perintötekijät, ääritapauksena on teoriassa mahdollista, että kahdella sisaruksella ei ole yhtään yhteistä perintötekijää."
Lähde: Kennelliiton (Rotukoirien) jalostusneuvoja, Päivi Rantasalo.
Voiko myös karjan kohdalla olla noin ?
Olisihan se mukavaa ostaa kaupan lihatiskiltä lihaa roduttain, voisi sitten kuluttajat vertailla minkä liharodun liha olisi se "oma", maku elämys
Kannatetaan, ei muuta kun kirjat kiinni
Vielä että: Ei niillä sekarotuisilla kannata, yrittääkkään mitään jalostusta