Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
  • Tavallinen aihe

Aihe Mitä teurastamosektorilla pitäisi tehdä?  (Luettu 8185 kertaa)

Rami

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Aktiivi
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 637
Vs: Mitä teurastamosektorilla pitäisi tehdä?
Onko se tuossa sähkösektorilla ongelmana, että on liian isoja toimijoita paljon ja sähkö siitä syystä liian halpaa? ;D

Harvoin niissä sähkönmyyntitilastoissa ne isoimmat komeilevat edullimpina ostopaikkoina sähkölle.

Tiedän, kun pienenä tarjoajana menee tarjoamaan tuotteitaan isolle osuuskaupalle tai kauppaketjulle, niin ehdot määrätään kyllä kaupalta päin. Mistä löytyy se hyllyn kulma minne saa tavaransa toimittaa ja mikä on maksuaikataulu(esim 45 vrk). Näillä niitä kauppoja pyöritetään. Virmat on nettovelattomia, mutta toiminta voidaan pyörittää tavarantoimittajan varoilla, kun löytyy neuvotteluvoimaa. Nettovelaton, mutta vieraan po:n osuus voi olla taseesta 40-50% hyvän neuvotteluvoiman ansiosta. Siinä on mukava katella talouspäällikkönä(10 000- 15000 €/kk palkka), kun toimintaa saa pyöritellä tavarantoimittajien rahoilla.

Kannatta kokeilla pistää kyseisen alan kioski pystyyn Kiuruvedellekin ja lähteä kokeilemaan miten viima iskee naamaan. Saattaapi olla taas yksi portti tarjoamassa halpaa lihistä marketteihin.

Katselin menneellä viikolla paikallisessa kyläkaupassa Kylmäsen "hampurilaista", sitä myytiin 0,45 €/kpl. Täytyy myöntää, että siinä ALV:n lasku oli kyllä mennyt tuotteen hintaan sakka.

cosmic_cowboy

  • Vieras
Vs: Mitä teurastamosektorilla pitäisi tehdä?
Emo-Heikin mallia varten pitäisi  importteerata ne ruokakulttuurin kuluttajat keski-euroopan vanhoista kulttuurimaista. Suomalaisille riittää halpa makkara. Ilahduttava poikkeus oli Kivikylän kotipalvaamo, joka toimi paiakllisella raaka-aineella ja tuotteet on oikeasti hyviä.

http://www.kivikylan.fi/

Sinne myytiin tilateurastamojen kautta ruhoja suoraan tiloilta. Niin vain iso HK ahmaisi senkin:

http://www.satakunnankansa.fi/cs/Satellite/Talous/1194633382434/artikkeli/hk+ruokatalo+ryhtyi+kivikylan+kotipalvaamon+osakkaaksi.html

emo-heikki

  • Vieras
Vs: Mitä teurastamosektorilla pitäisi tehdä?
Onko se tuossa sähkösektorilla ongelmana, että on liian isoja toimijoita paljon ja sähkö siitä syystä liian halpaa? ;D

Harvoin niissä sähkönmyyntitilastoissa ne isoimmat komeilevat edullimpina ostopaikkoina sähkölle.

Tiedän, kun pienenä tarjoajana menee tarjoamaan tuotteitaan isolle osuuskaupalle tai kauppaketjulle, niin ehdot määrätään kyllä kaupalta päin. Mistä löytyy se hyllyn kulma minne saa tavaransa toimittaa ja mikä on maksuaikataulu(esim 45 vrk). Näillä niitä kauppoja pyöritetään. Virmat on nettovelattomia, mutta toiminta voidaan pyörittää tavarantoimittajan varoilla, kun löytyy neuvotteluvoimaa. Nettovelaton, mutta vieraan po:n osuus voi olla taseesta 40-50% hyvän neuvotteluvoiman ansiosta. Siinä on mukava katella talouspäällikkönä(10 000- 15000 €/kk palkka), kun toimintaa saa pyöritellä tavarantoimittajien rahoilla.

Kannatta kokeilla pistää kyseisen alan kioski pystyyn Kiuruvedellekin ja lähteä kokeilemaan miten viima iskee naamaan. Saattaapi olla taas yksi portti tarjoamassa halpaa lihistä marketteihin.

Katselin menneellä viikolla paikallisessa kyläkaupassa Kylmäsen "hampurilaista", sitä myytiin 0,45 €/kpl. Täytyy myöntää, että siinä ALV:n lasku oli kyllä mennyt tuotteen hintaan sakka.

Eihän se tommosessa hampurilaisessa lihan hinta näy, se ns. lihaosuus tehdään näistä kanannahoista, lehmän nänneistä ja muista tuotteista, jotka on vastaavia kuin liha, siinä paketissakin sanotaan että lihaa vastaava raaka-aine, eli ei sitä lihana edes myydä, muuten maku tulee maustepussista, kuten makkaroissakin. Mikäli noita eläinkunnan loppujakeita ei pistettäisi näihin hampurilaisiin, niin niistä tulisi jätemaksu firmalle, eli se olisi sitten kulu, eikä tulo, kuten se on hampurilaisia myytäessä.

Ainakin poronlihasektorilla teurasramojen lisäys on nostanut tuottajahintaa rajusti.

Vuonna 95 oli poropuolella yksi suuri toimija joka osti kaikki ruhot, kaikilta samaan hintaan, hinta oli 24 mk/kilo ja naudasta sai silloin jotain 35 mk/kilo, kun tämä yksi suuri toimija teki konkan ( poromiesten omistama ) niin lihanhinta laski jonnekkin 2-3 euron välille per kilo, sitten yhteiskunnan varoilla on tehty muutama kymmenen teurastamoa, ehkä jotain 40 kpl:tta ja alalle on tullut kymmenkunta vakavasti otettavaa yksityistä jalostajaa ja poropuolella tuottaja saa nyt jotain 8 euroa/kg, naudasta maksetaan 2,60 per/kg ????

Kyllä se vaan niin on, että kun ruhoista tulee todellinen kilpailu, niin hinta kyllä korjaantuu ????
Tosin suurin valmistaja taitaa tuoda pääosan jo ruhoistaan Venäjältä, mutta mitä merkitystä sillä on, kunhan vaan kotimaiset tuottajat saavat omistaan paremman hinnan ????

apilas

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 23100
  • fendt parkissa
Vs: Mitä teurastamosektorilla pitäisi tehdä?
Eläimet pitäisi saada myydä sinne mistä saa parhaan hinnan ja palvelun.  Tuo riittää korjaamaan kaikki ongelmat. Nykytilanteessa on pakko myydä samaan paikkaan mistä olet ne ostanut, olipa hinta tai noutoaika mikä hyvänsä.   Markkinat korjaa kyllä sitten hinnan ja palvelun tason automaattisesti. Eli pieni sääntömuutos: Mikäli oma firma ei pysty maksamaan parasta hintaa/noutamaan kohtuulisessa ajassa tuottajalla on oikeus myydä haluamalleen taholle. Olisikko näin reilu peli?

Tuottajien pitäisi tehdä enemmän yhteistyötä. Hommata sonnit/lihahiehot suoraan syntymätilalta. Silloin sopimuksella ei ole käytännössä mitään merkitystä eläintä teuraaksi myytäessä.
tarpeeksi suurella renkaalla kilpailuttaisi firmoja ???
Miksi kaikki jotka ovat erimieltä kanssani ovat idiootteja?

kylmis

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 12242
  • Virolaista kiitos!
Vs: Mitä teurastamosektorilla pitäisi tehdä?
Mulla on sellainen käsitys, että teurastamotoiminta maakunnassa ei voi lisääntyä ennenkuin teurastamiseen liittyvää byrokraattista lainsäädäntöä hellitetään. Ei kukaan jaksa tapella niiden paperien ja määräysten kanssa. Homma pitäisi toimia jotenkin tuotevastuulain puitteissa (oma keksintöni ;D) eli lihajalosteen myyjä on vastuussa siitä, että tuote on kelvollista ja jos siinä on jotakin terveydelle vaarallista mikä myöhemmin ilmenee, niin kovat sakot tms. rangaistus. Yrittäjä ikäänkuin itse vastaa tuotteen kelvollisuudesta. Nythän noi viranomaiset nuuskii ja selvittää asioita, mikä maksaa ihan maltaita.

Luulen, että kulisseissa nykyinen lainsäädäntö passaa varsin hyvin isoille toimijoille, koska se pitää kilpailun kurissa. Mutta jos hommaa oikeasti halutaan kehittää, niin sääntelyä tarvii ennemmin purkaa kuin lisätä.

Tämäkin olisi niin hyvä asia ottaa pöydälle nyt kun vaalit ovat tulossa. Olisi kiva kuulla ehdokkaiden kanta tähänkin asiaan. Ihmeen hiljaa on esim. MTK ja maaseutu tämmöisistä asioista vai mitä olette mieltä??

apilas

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 23100
  • fendt parkissa
Vs: Mitä teurastamosektorilla pitäisi tehdä?
juu näinhän se on kiristetään suurilta säädöksiä koska riskit on suuremmat ja helpotetaan pienten puulaakien säätelyä saadaan jotakin järkeä touhuun :)
Miksi kaikki jotka ovat erimieltä kanssani ovat idiootteja?

Rami

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Aktiivi
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 637
Vs: Mitä teurastamosektorilla pitäisi tehdä?
Minusta poro on hivenen eksoottisempi tuote kuin nauta. Yleisesti ottaen Suomessa ei taida olla sellaista puotikulttuuria, kuin monissa Keski-Eurooppalaisissa maissa. Siellä ostetaan kaikki lihat ja juustot sitä kovempaan hintaan, mitä pienemmissä palasissa ja "mädäntyneempinä" ne ovat tarjolla tuotantorakennuksen nurkalla olevassa "myymälässä". Tällaista kulttuuria moni kaupunkilainen Suomessakin tuntuu kaipaavan erinäisissä haastatteluissa, mutta sen realisoitumin ostoskäyttäytymiseen tuntuu jääneen vielä hyvin ohueksi.

CV Lemken

  • Harjaantunut
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 126
Vs: Mitä teurastamosektorilla pitäisi tehdä?
Mestari Perseen makkara oli aikoinaan 100% paskoo

apilas

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 23100
  • fendt parkissa
Vs: Mitä teurastamosektorilla pitäisi tehdä?
Minusta poro on hivenen eksoottisempi tuote kuin nauta. Yleisesti ottaen Suomessa ei taida olla sellaista puotikulttuuria, kuin monissa Keski-Eurooppalaisissa maissa. Siellä ostetaan kaikki lihat ja juustot sitä kovempaan hintaan, mitä pienemmissä palasissa ja "mädäntyneempinä" ne ovat tarjolla tuotantorakennuksen nurkalla olevassa "myymälässä". Tällaista kulttuuria moni kaupunkilainen Suomessakin tuntuu kaipaavan erinäisissä haastatteluissa, mutta sen realisoitumin ostoskäyttäytymiseen tuntuu jääneen vielä hyvin ohueksi.

kannattaa käydä katsomassa suuremmissa kaupungeissa olevia maatila puoteja ja alkaa hivuttaa jalkaa oven väliin ;D
Miksi kaikki jotka ovat erimieltä kanssani ovat idiootteja?

Fuse

  • Harjaantunut
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 133
Vs: Mitä teurastamosektorilla pitäisi tehdä?
Eläimet pitäisi saada myydä sinne mistä saa parhaan hinnan ja palvelun.  Tuo riittää korjaamaan kaikki ongelmat. Nykytilanteessa on pakko myydä samaan paikkaan mistä olet ne ostanut, olipa hinta tai noutoaika mikä hyvänsä.   Markkinat korjaa kyllä sitten hinnan ja palvelun tason automaattisesti. Eli pieni sääntömuutos: Mikäli oma firma ei pysty maksamaan parasta hintaa/noutamaan kohtuulisessa ajassa tuottajalla on oikeus myydä haluamalleen taholle. Olisikko näin reilu peli?
Moniko ostaisi esim. traktorin noilla teurastamojen ehdoilla? Papereissa lukisi että koneliike omistaa sen, et saa myydä sitä kenellekkään muulle kuin sille mistä olet sen ostanut, hinta myydessä/vaihtaessa on minkä liike päättää maksaa.

Terminator

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 7310
  • Demokratian ja ihmisoikeuksien puolesta! YTK:FI
Vs: Mitä teurastamosektorilla pitäisi tehdä?
Eläimet pitäisi saada myydä sinne mistä saa parhaan hinnan ja palvelun.  Tuo riittää korjaamaan kaikki ongelmat. Nykytilanteessa on pakko myydä samaan paikkaan mistä olet ne ostanut, olipa hinta tai noutoaika mikä hyvänsä.   Markkinat korjaa kyllä sitten hinnan ja palvelun tason automaattisesti. Eli pieni sääntömuutos: Mikäli oma firma ei pysty maksamaan parasta hintaa/noutamaan kohtuulisessa ajassa tuottajalla on oikeus myydä haluamalleen taholle. Olisikko näin reilu peli?
Moniko ostaisi esim. traktorin noilla teurastamojen ehdoilla? Papereissa lukisi että koneliike omistaa sen, et saa myydä sitä kenellekkään muulle kuin sille mistä olet sen ostanut, hinta myydessä/vaihtaessa on minkä liike päättää maksaa.

Nimen omaan.
"Jos kannatat ihmisen oikeuteen valita vapaasti ja haluat kasvattaa yhteistä hyvinvointiamme, niin klikkaa www.ytk.fi"

"*****ilu on luonnon lahja ja sitä pitää käyttää  hyväksi!"

"Kun ay-politrukilta argumentit loppuu, alkaa kepu roistoksi huutelu."

emo-heikki

  • Vieras
Vs: Mitä teurastamosektorilla pitäisi tehdä?
Minusta poro on hivenen eksoottisempi tuote kuin nauta. Yleisesti ottaen Suomessa ei taida olla sellaista puotikulttuuria, kuin monissa Keski-Eurooppalaisissa maissa. Siellä ostetaan kaikki lihat ja juustot sitä kovempaan hintaan, mitä pienemmissä palasissa ja "mädäntyneempinä" ne ovat tarjolla tuotantorakennuksen nurkalla olevassa "myymälässä". Tällaista kulttuuria moni kaupunkilainen Suomessakin tuntuu kaipaavan erinäisissä haastatteluissa, mutta sen realisoitumin ostoskäyttäytymiseen tuntuu jääneen vielä hyvin ohueksi.

Ei ehkä, mutta aihe olikin, mitä pitäisi tehdä ????
Pitäisi nimenomaan tehdä niin, että toimijoita tulee alalle enempi, huomattavasti enempi ????
Pitäisi muuttaa kulttuuria ... puotikulttuuria ...

Rami

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Aktiivi
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 637
Vs: Mitä teurastamosektorilla pitäisi tehdä?
Ainakin toimitiloja alkaa pienille liha- ja juustopuodeille löytymään keskikokoisten ja pienempien kaupunkien keskustoista, eikä taida kohta vuokratkaan päätä huimata. Verhot lepattelee kohta samoin kuin vanhoissa kaivoskylissä. Tässä on jotenkin havahtunut ymmärtämään Vapaavuoren ajatuksia, sillä ne ovat Apilaksen linjoilla. Itse olen hivenen vielä oppimaton lähtemään niistä hakemaan alppijuustoa ja parmanporoa.

Ojala

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 6207
  • Edelläkävijä ajaa Variolla...
Vs: Mitä teurastamosektorilla pitäisi tehdä?
Pikkupuoteja vois tulla joissa vois myödä ne "jalakansa katkasseet" mullit  ::)

Volyymit otetaan muulla konstin  :P
Köyhän täytyy ostaa vain parasta,
siksi Fendt... ;)
(Vanha saksalainen sananlasku)
ps. Totuudenpuhujaa harvoin kiitetään ;-)

emo-heikki

  • Vieras
Vs: Mitä teurastamosektorilla pitäisi tehdä?
Pikkupuoteja vois tulla joissa vois myödä ne "jalakansa katkasseet" mullit  ::)

Volyymit otetaan muulla konstin  :P

Eikun niissä paikallisissa "lähiruokaputiikeissa" myydään niin paikallisia laatulihoja pihviroduista, se jokapäiväinen jauheliha haetaan edelleenkin sieltä marketin tarjoustiskistä ????