Rehutehtaan tulee myös huolehtia että heidän asiakkaat saavat tuotteistaa riittävän hyvää hintaa!
Ei kai se rehutehtaan hommia ole? Eikös lihatalojen pidä huolehtia että kaupan kanssa saa riittävän hyvät sopimukset josta seuraa riittävä tilityskyky alkutuottajalle?
Cosmic cowboy tuossa jo kertoikin satarehun tarkoitusperät. Ovat kokeilleet omilla tiloilla monenlaisia reseptejä ja hakeneet tiloille kannattavuutta tätä kautta. Tervetullutta uudistusta ja kilpailua kahden ison firman kartellinomaiselle toiminnalle...
Yritin kirjoittaa äärimmäisen neutraalisti.
On ollut epäilyjä että broilerinrehumarkkinat ovat olleet sopupeliä. Kasvattajista on tuntunut siltä että kolmannekselle tiloja tekee SR aina parhaan tarjouksen, kolmannekselle Raisio ja lopuille vuoronperään. Minä en väitä että näin olisi.
Nuo laatuketjupuheet ovat eri todellisuutta kuin kaupan tiskeilla eletään. Merkittävä osa kuluttajia ostaa halpaa, eikä ole altis laatupropagandalle. Kauppa tekee omilla merkeillä parhaansa tuon kehityksen vahvistamiseksi. Kalliimman bränditavaran markkinointikustannukset syövät siitä tuottajillle koituvaa hyötyä ja toisesta päästä pottia nakertavat laatu- ja hyvinvointitoimet erikoistilauksesta saatavine rehuineen.
Mitä välineitä suomalainen ruokaketju tarjoaa tuottajalle joka haluaa tuottaa peruslaatua kilpailukykyissellä hinnalla jotta markkinaosuudet säilyvät?