Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
  • Tavallinen aihe

Aihe tissinkoittajien uusi lypsylehmä  (Luettu 5044 kertaa)

Eemeli

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 23541
tissinkoittajien uusi lypsylehmä
Uutisoitiin valion Joensuun tuotantolaitoksen kasvattavan juuston tuotantoa Venäjän markinoille.

Ainakin tähän asti, jokainen, ihan jokainen asia, vientimarkkinat, kauppa mitä Venäjän kanssa on harjoitettu on romahtanut ennemmin tahi myöhemmin, oman infrastruktuurin kehittyessä. Samoin tulee käymään juustomarkkinoiden.

Turha luoda valheellista tulevaisuudenuskoa pohjattomista markkinoista ja tämänkin kouhotuksen loppulaskun tulee maksamaan kotomanen kuluttaja, tai ainakin yritetään laskuttaa.

Ei aikaakaan kun alkaa  parku romahtaneista vientihinnoista ja tarvitaan lisää sitä ja tätä tukea "tosi"yrittäjille.

apilas

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 23100
  • fendt parkissa
Vs: tissinkoittajien uusi lypsylehmä
peruna kellaris kuuluu taas eemelin parkunaa.
Miksi kaikki jotka ovat erimieltä kanssani ovat idiootteja?

Sepedeus

  • Vieras
Vs: tissinkoittajien uusi lypsylehmä
peruna kellaris kuuluu taas eemelin parkunaa.

  Niinpä, perunat menee venälääsille kuin siimaa. Kantsis laittaa enempi kasvamaan.  ;D

  Joku rehellinen voisi kertoa kuinka paljon tukea yksi juustokilo saa. ;D

pötsjölööm

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 4297
  • Hämmästyksen sormi, ihmetyksen suussa
Vs: tissinkoittajien uusi lypsylehmä
peruna kellaris kuuluu taas eemelin parkunaa.

  Niinpä, perunat menee venälääsille kuin siimaa. Kantsis laittaa enempi kasvamaan.  ;D

  Joku rehellinen voisi kertoa kuinka paljon tukea yksi juustokilo saa. ;D

Yhteen juusto kiloon menee neljä litraa maitoa  ;D Tehokasta vientiä, jos vertaa raakamaitoon. Tuo on todella fiksua, että viedään korkealle jalostettua tuotetta, eikä mitään lapikkaan pohjia.

ristoreipas

  • Vieras
Vs: tissinkoittajien uusi lypsylehmä
Uutisoitiin valion Joensuun tuotantolaitoksen kasvattavan juuston tuotantoa Venäjän markinoille.

Ainakin tähän asti, jokainen, ihan jokainen asia, vientimarkkinat, kauppa mitä Venäjän kanssa on harjoitettu on romahtanut ennemmin tahi myöhemmin, oman infrastruktuurin kehittyessä. Samoin tulee käymään juustomarkkinoiden.

Turha luoda valheellista tulevaisuudenuskoa pohjattomista markkinoista ja tämänkin kouhotuksen loppulaskun tulee maksamaan kotomanen kuluttaja, tai ainakin yritetään laskuttaa.

Ei aikaakaan kun alkaa  parku romahtaneista vientihinnoista ja tarvitaan lisää sitä ja tätä tukea "tosi"yrittäjille.

Olen samaa mieltä siitä että maidontuotantoa ei voi, eikä saa lisätä C-alueilla tämän tilapäisen kysynnän vuoksi. Tässä taas rakennellaan muutaman vuoden takaista kuviteltua maitopulaa jolla houkutellaan tuottajia laajentamaan tuotantoaan .Perusteluina taas kuultiin kuinka tuotanto vähenee kun maitotiloja lopettaa,mutta tosiasiassa lopettajia juuri nyt on aika vähän koska useat tilat kysyvät  ostaa maitokiintiöitä C-alueilla ,mutta myynnissä olevia kiintiöitä on vähän ei juuri lainkaan . Etelässä olisi mahdollista lisätä tuotantoa ,mutta jokainen maidontuottaja suomessa tietää omakohtaisesti sen tilanteen että juuri mennyt kesä oli erittäin vaikea monelle ja tuntui tuottajan perstaskun tyhjyytenä .Maitomarkkinatkin ovat oleet kovin epävakaat joten tuottajat eivät ehkä kovin helposti lähde riskinottoon.

Valitettavasti juuri nyt pitää siirtää tuotantoa kasvattavia investointeja muutamalla vuodella pohjoisessa mutta on ihan eri asia mitä Valio itse tekee tuotantokapasiteetilleen , kunhan sitä ei rakenneta sellaisen kotimaisen tuotannon varaan jota ei voida tukipoliittisista syistä tuottaa. Tätä samaa olen kuullut myös muutamalta muulta maidontuottajalta.

 Toisaalta tuotannon supistumisvauhtia on vaikeaa ennakoida ja nykyinen tuotannon kasvu C-alueella johtuu osittain myös siitä monet tuottajat ovat joutuneet siirtämään maidontuotannon lopettamista koska viljan hinta romahti taannoin ja viljamarkkinat ovat  osoittautuneet kovin epävakaiksi ja lisäansion mahdollisuudet ovat pienet maidontuotanto-alueilla.

Nyt pitäisi ottaa jo viimein opiksi se että sikasektori ajautui vaikeuksiin tuotannon liiallisen kasvamisen vuoksi. Se mikä on teurastamon etu ei aina ole yksittäisen tuottajan etu ja pätee myös meijeriteollisuudessakin  

ristoreipas

  • Vieras
Vs: tissinkoittajien uusi lypsylehmä
peruna kellaris kuuluu taas eemelin parkunaa.

  Niinpä, perunat menee venälääsille kuin siimaa. Kantsis laittaa enempi kasvamaan.  ;D

  Joku rehellinen voisi kertoa kuinka paljon tukea yksi juustokilo saa. ;D

Kyllä suomessa pitää ensisijaisesti pyrkiä tuotannon vakauteen ja syynä on se että kansakuntana olemme mitättömän pieni jos tehdään väkiluvun vertaus vaikka esimerkiksi Pietariin .
Toistaiseksi tilanne maailmalla  on se että meidän ei kannata kuvitella sitä että kykenisimme tyydyttämään erilaisia kysyntäpiikkejä ,mutta jos tulevaisuus näyttää että kysyntä onkin pysyvää voimme kasvattaa tuotantoamme .

Olkootpa ajatukseni maidosta tai perunoistakin miten kerettiläisiä tahansa  tavallisen maanviljelijän näkökulmasta,  kannattaisin kuitenkin sellaista linjaa että pidetään jalat maassa ilman  sen enempiä  intohimoja pelkkiin puoluepolitikointeihin näillä asioilla.

Viimeksi muokattu: 02.12.10 - klo:11:02 kirjoittanut ristoreipas

Adam Smith

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 10972
  • Gee!!
Vs: tissinkoittajien uusi lypsylehmä
Toistaiseksi tilanne maailmalla  on se että meidän ei kannata kuvitella sitä että kykenisimme tyydyttämään erilaisia kysyntäpiikkejä ,mutta jos tulevaisuus näyttää että kysyntä onkin pysyvää voimme kasvattaa tuotantoamme .
Ja asiakas odottaa tarpeensa kanssa kiltisti siihen asti, että jälkijunaan herännyt kepulaistuottaja saapi tuotantonsa rullaamaan??

Tosiasia on, että pysyvää kysyntää on tai ei ole. Riippuu näkökannasta. Ja se pysyvä kysyntä on tyydytetty jonkun toimesta tai kysyntä ei ole pysyvää. Todella kepulainen näkökanta sulla ;)
                   
*****ilu on jokamiehenoikeus ja syytteen saa vasta se joka lyö.

Sepedeus

  • Vieras
Tuota en kysynyt
peruna kellaris kuuluu taas eemelin parkunaa.

  Niinpä, perunat menee venälääsille kuin siimaa. Kantsis laittaa enempi kasvamaan.  ;D

  Joku rehellinen voisi kertoa kuinka paljon tukea yksi juustokilo saa. ;D

Yhteen juusto kiloon menee neljä litraa maitoa  ;D Tehokasta vientiä, jos vertaa raakamaitoon. Tuo on todella fiksua, että viedään korkealle jalostettua tuotetta, eikä mitään lapikkaan pohjia.

  Mutta löysin netistä tällaista tietoa.
 Maitoa juustoksi jalostettaessa tiivistetään n. 10 maitolitraa 1 kiloksi juustoa. Vesipitoisuus vähenee, mutta suurin osa maidon ravintoaineista kulkeutuu juustoon ja säilyy siinä hyvin.

 Oliko sun tieto sitä kepulaasta ropakandaa vai.  ;D

pötsjölööm

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 4297
  • Hämmästyksen sormi, ihmetyksen suussa
Vs: Tuota en kysynyt
peruna kellaris kuuluu taas eemelin parkunaa.

  Niinpä, perunat menee venälääsille kuin siimaa. Kantsis laittaa enempi kasvamaan.  ;D

  Joku rehellinen voisi kertoa kuinka paljon tukea yksi juustokilo saa. ;D

Yhteen juusto kiloon menee neljä litraa maitoa  ;D Tehokasta vientiä, jos vertaa raakamaitoon. Tuo on todella fiksua, että viedään korkealle jalostettua tuotetta, eikä mitään lapikkaan pohjia.

  Mutta löysin netistä tällaista tietoa.
 Maitoa juustoksi jalostettaessa tiivistetään n. 10 maitolitraa 1 kiloksi juustoa. Vesipitoisuus vähenee, mutta suurin osa maidon ravintoaineista kulkeutuu juustoon ja säilyy siinä hyvin.

 Oliko sun tieto sitä kepulaasta ropakandaa vai.  ;D

Paljon mahdollista  ;D Mutta siinä tapauksessa juuston vienti on vieläkin järkevämpää, ja rahaa virtaa. Pikkusen fiksua sakkia valiossa.

Sepedeus

  • Vieras
Vs: Tuota en kysynyt
peruna kellaris kuuluu taas eemelin parkunaa.

  Niinpä, perunat menee venälääsille kuin siimaa. Kantsis laittaa enempi kasvamaan.  ;D

  Joku rehellinen voisi kertoa kuinka paljon tukea yksi juustokilo saa. ;D

Yhteen juusto kiloon menee neljä litraa maitoa  ;D Tehokasta vientiä, jos vertaa raakamaitoon. Tuo on todella fiksua, että viedään korkealle jalostettua tuotetta, eikä mitään lapikkaan pohjia.

  Mutta löysin netistä tällaista tietoa.
 Maitoa juustoksi jalostettaessa tiivistetään n. 10 maitolitraa 1 kiloksi juustoa. Vesipitoisuus vähenee, mutta suurin osa maidon ravintoaineista kulkeutuu juustoon ja säilyy siinä hyvin.

 Oliko sun tieto sitä kepulaasta ropakandaa vai.  ;D

Paljon mahdollista  ;D Mutta siinä tapauksessa juuston vienti on vieläkin järkevämpää, ja rahaa virtaa. Pikkusen fiksua sakkia valiossa.
   
  Oltermannin hinta on noin 6€/kg suomessa,,, tiskissä. Jos kauppa ja kuljetus ottaa 35% ja alvi 13 niin Valio saa 2,88€/kg. Siis 28 senttii litra ,ja jäähän siitä hera.

http://www.iltalehti.fi/ruoka/2010111012673996_ru.shtml

  Siis meikäläisellä olis hyvä vinkki kotimaiselle kuluttajalle. Tehdään Oltermannin ostolakko. Riittää enemmän vientiin r,,,, sille.  ;D

pötsjölööm

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 4297
  • Hämmästyksen sormi, ihmetyksen suussa
Vs: Tuota en kysynyt

  Oltermannin hinta on noin 6€/kg suomessa,,, tiskissä. Jos kauppa ja kuljetus ottaa 35% ja alvi 13 niin Valio saa 2,88€/kg. Siis 28 senttii litra ,ja jäähän siitä hera.

http://www.iltalehti.fi/ruoka/2010111012673996_ru.shtml

  Siis meikäläisellä olis hyvä vinkki kotimaiselle kuluttajalle. Tehdään Oltermannin ostolakko. Riittää enemmän vientiin r,,,, sille.  ;D

Siitä jää monen monta litraa heraa, gefilukseen ja muihin korkeajalosteisiin tuotteisiin  ;D Purkkimaidolla aika hankalaa repiä kunnon hintaa, mutta juustoissa saadaan jalostusastetta nostamalla pyytää vaikka hurumykke maitolitrasta.

ristoreipas

  • Vieras
Vs: tissinkoittajien uusi lypsylehmä
Toistaiseksi tilanne maailmalla  on se että meidän ei kannata kuvitella sitä että kykenisimme tyydyttämään erilaisia kysyntäpiikkejä ,mutta jos tulevaisuus näyttää että kysyntä onkin pysyvää voimme kasvattaa tuotantoamme .
Ja asiakas odottaa tarpeensa kanssa kiltisti siihen asti, että jälkijunaan herännyt kepulaistuottaja saapi tuotantonsa rullaamaan??

Tosiasia on, että pysyvää kysyntää on tai ei ole. Riippuu näkökannasta. Ja se pysyvä kysyntä on tyydytetty jonkun toimesta tai kysyntä ei ole pysyvää. Todella kepulainen näkökanta sulla ;)

Ei mulla ole mitään tuotannon lisäämistä vastaan ,eri juttu on se kuinka sille voi saada tukea jos tuotannon lisäys  menee  vientiä varten .   
En ole nähnyt laskelmia  mikä olisi se tuen määrä tuottajalle joka riittää siihen että tuotantoa kannattaa tukea ja  lisätä  vientiä varten. Onko suomessa ylipäätään mahdollista tuottaa maitoa  nykyisestä alemmalla tuella . Tuotteesta saatava hinta on tietysti se olennaisin seikka ja sen pitäisi pysyä vähintään nykytasolla useita vuosia jotta investoinnit olisi kannattavaa.

Mikään kysyntä ei ole  koskaan  ikuisesti pysyvää ja siksi olen sitä mieltä että  meidän kokomme  jo kertoo sen ettei meistä ole suurten kysyntäpiikkien tyydyttäjäksi .
 Kun meillä on lisäksi kiintiöjärjestelmässä katto jonka jatkuva ylittäminen tulee johtamaan pohjoisen tuen  leikkaamiseen ja jämähdyttämiseen johonkin   tasoon joka sitten lopulta  irtoaisi maitomääristä.
Tämä johtaisi kyllä siihen että maidontuotanto menettäisi kannattavuutta rajusti  ja  kehittäminen  hidastuisi ellei jopa vaarantusi  tulevaisuudessa jos  laajeneva tuotanto jäisi ilman tukea tai se tuki olisi kiinni taas jossain pellon hallinnassa tai tukioikeuksissa maidontuotannon jo lopettaneilla  tiloilla.
 . Yritän vain spekuloida nykyisessä järjestelmässä mitä siitä saattaisi seurata kun tukea leikataan mutta aina pitää muistaa että  järjestelmiäkin voidaan muuttaa nopeasti.

Maidontuotannon kehittäminen on niin pitkäjänteistä puuhaa, että  minun mielestä meidän olosuhteissamme  sen onnistumiseen lähitulevaisuudessa kannattaa kiinnittää päähuomio vaikka se välillä vaatisikin tuotannon jarrutusta. Muutoin mielestäni voimme menettää merkittävän osan tuotannosta kertaheitolla seuraavassa laskusuhdanteessa 

Täpinäreiska

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Konkari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 1231
Vs: tissinkoittajien uusi lypsylehmä
Kuinka pitkään Suomessa on mahdollista tukea maataloutta nykyisellä tavalla? Vuosi? Kaksi vuotta? Viisi vuotta?
Täp-management. Sponsored by yhteiskunta.

JoHaRa

  • Vieras
Vs: tissinkoittajien uusi lypsylehmä
Kuinka pitkään Suomessa on mahdollista tukea maataloutta nykyisellä tavalla? Vuosi? Kaksi vuotta? Viisi vuotta?

Kuka TUOHON kysymykseen osaa vastata niin on nero. Mä luulen että joku muutos tähän tulee tuolla 5 vuoden aikajänteellä. Ja tosiaan toivon että muutos on sellainen että joko

1. Meikäläiset pikkutilat lopetetaan yhdellä iskulla
tai
2. Meikäläiset pikkutilat kykenevät jatkamaan valitsemallaan uralla edes jotenkin oikeudenmukaisessa asemassa

Pahinta on se jos hirttonarua vaan pikkuisen kiristetään vuosi vuodelta. Kuten nyt on toimittu  ;D

Jätkä

  • Vieras
Vs: tissinkoittajien uusi lypsylehmä
peruna kellaris kuuluu taas eemelin parkunaa.

  Niinpä, perunat menee venälääsille kuin siimaa. Kantsis laittaa enempi kasvamaan.  ;D

  Joku rehellinen voisi kertoa kuinka paljon tukea yksi juustokilo saa. ;D

Yhteen juusto kiloon menee neljä litraa maitoa  ;D Tehokasta vientiä, jos vertaa raakamaitoon. Tuo on todella fiksua, että viedään korkealle jalostettua tuotetta, eikä mitään lapikkaan pohjia.

 Tuo neljä litraa menee melkein rahkan tekoon mutta juustoja jos tekee niin se on lähempänä kymmentä litraa.