Ei kerrottu mihin pistetään muutama satatuhatta elintarviketyöläistä kun raaka-ainetuotanto lopetetaan Suomessa.
Ei lopeteta, vaan siirretään sinnepäin Suomea, missä sen kuuluisikin olla.....noin ihan luotaisesti, ei kepupoliittisin päätöksin.
Silloin palataan siihen ikivanhaan kysymykseen, josta maailman talouspoliitikot ei ole vieläkään pääseet yksimielisyyteen ....
Eli pitääkö jalostuksen olla siellä missä on raaka-aineet ja niiden tuotanto, vai siellä missä on kuluttajat ja markkinat ?
Ei se mikään ikivanha kysymys ole: itsestäänselvyys on, että jalostus pitää olla siellä missä tuotanto ja markkinat ja tuotannon pitää olla siellä missä olosuhteet ovat parhaat ts. Etelä-Suomi...ämteekoon peräänkuuluttamaa lähiruokaa.
Kotieläintuet pitää saattaa samalle tasolle koko maassa, kepualuepolitiikkalisä pitää lakkauttaa.
Niin, mutta kun homma vaan ei mene noin ...
Jotkut on sitä mieltä olleet aina, että jalostus pitää olla siellä missä on markkinat, eikä siellä missä on tuotanto tai Suomen tapauksessa paras tuotantoalue.
Toisaalta tuilta ja tukemiselta menee pohja, jos se ei noudata jotain järjellistä logiikkaa, eli jos puhumme pohjoisesta tuesta, niin se on silloin määritelty sijainnin mukaan niin, etä se kuuluu maan pohjoiseen osaan, eikä eteläiseen osaan.