Faktat pöytään. Niin se oli kuin epäilinkin:
"Hei!
Kiitos tiedustelustanne liittyen Arla Ingman -tuotteiden maidon alkuperään.
Tärkein raaka-aineemme on kotimainen maito, jota vastaanotamme noin 1 100 suomalaiselta maidontuottajalta. Maksamme heille kilpailukykyistä hintaa heidän toimittamastaan maidosta ja pyrimme jatkossakin turvaamaan kotimaisen maidontuotannon ja raaka-aineen riittävyyden. Valikoimissamme on paljon tuotteita, joissa kaikki maito on kotimaista ja joissa yhä on Joutsenlippu. Näitä tuotteita ovat mm. Arla Ingman tuoremaito, piimät, viili ja ruuanvalmistustuotteet.
Arla Ingmanin -tuotteet valmistetaan pääsiassa kotimaisesta maidosta Sipoon meijerissä, mutta kausittain käytämme joidenkin tuotteiden, kuten jogurtin valmistuksessa myös ruotsalaista maitoa. Tämän vuoksi jogurteista on poistettu Joutsenlippu. Joutsenlipun ehtona on, että tuotteessa käytetty maito on 100 prosenttisesti suomalaista. Arla-Ingman -yrityksellä ei kaikkina vuodenaikoina ole saatavilla tarpeeksi kotimaista raaka-ainetta jogurtin valmistukseen. Syksyllä, kun maidontuotanto on alhaisimmillaan, emme saa tarpeeksi raaka-ainetta kotimaasta ja olemme halunneet mahdollistaa ruotsalaisen raaka-aineen käytön jogurtin valmistuksessa, jos kotimainen raaka-aine loppuu. Ruotsalainen maito on laadultaan yhtä korkeatasoista kuin kotimaassakin tuotettu maito, tästä pitävät huolen meijerialan kansalliset laadunvalvontaohjelmat sekä Arlan oma Arlagården-laatuohjelma Ruotsissa.
Joutsenlippu on poistettu jogurttien lisäksi myös voista, mutta voin raaka-aine tällä hetkellä on kotimainen maito, sillä ruotsalaisesta maidosta saatava kerma myydään takaisin Ruotsiin.
Ystävällisin terveisin
S.T.
Arla Ingman Oy Ab /Kuluttajapalvelu
@arlafoods.com, PUH: 0800-0899 "