Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
  • Tavallinen aihe

Aihe sikalan laajennus koskella  (Luettu 29742 kertaa)

korven ukko

  • Vieras
sikalan laajennus koskella
Nämä ovat juuri niitä hankkeita joita MTK:n ja mulliosuuskuntien nautaenemmistö hakee. Kun viimeinkin sian markkinatilanne on hieman tervehtynyt tuotannon laskettua 115 prosentista 110 prosenttiin, niin jo yksi tai kaksi yläilmahanketta heikentää kaikien 2000 tuottajan edellytyksiä. Kosken yksikkö tuottaisi 2-3% lisää koko suomen tuotantoon.

Tietenkin kilpailun pitää olla vapaata ja muita selvästi suurempi yksikkö on varmasti tehokas ja hyvä varsinkin jos lihasta olisi kysyntää, mutta nyt ollaan kuitenkin tilanteessa että suomessa on jo valmiiksi ylituotantoa. Suurin osa tuottajista ei katso hyvällä noita yli tuhannen eläinyksikön tiloja.

Yksimahaisilta tapahtuu jo nyt osuuskuntien kautta tulonsiirtoa nautasektorille koska alojen keskittymisasteissa on niin valtava ero.

Enemmistö tuottajista haluuaa omavaraisuusasteen painuvan alle sadan. Teollisuuden tarvitsema liika 10% voisi olla tälläkin palstalla esiintyneeseen  "tanskan kinkku"-kysyntään vastaavaa halpatuontia maista joissa halpatuotannolle on mahdollisuuksia mm. parempien olosuhteiden ja korkeamman kokonaistuen (pelto+eläin), sekä erilaisten tuotantomenetelmien ansiosta.

Viimeksi muokattu: 12.05.10 - klo:09:54 kirjoittanut webmaster2L

SKN

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 52004
  • Keulamerkki-Erkki ja tähdet
Vs: sikalan laajennus koskella
Nämä ovat juuri niitä hankkeita joita MTK:n ja mulliosuuskuntien nautaenemmistö hakee. Kun viimeinkin sian markkinatilanne on hieman tervehtynyt tuotannon laskettua 115 prosentista 110 prosenttiin, niin jo yksi tai kaksi yläilmahanketta heikentää kaikien 2000 tuottajan edellytyksiä. Kosken yksikkö tuottaisi 2-3% lisää koko suomen tuotantoon.

Tietenkin kilpailun pitää olla vapaata ja muita selvästi suurempi yksikkö on varmasti tehokas ja hyvä varsinkin jos lihasta olisi kysyntää, mutta nyt ollaan kuitenkin tilanteessa että suomessa on jo valmiiksi ylituotantoa. Suurin osa tuottajista ei katso hyvällä noita yli tuhannen eläinyksikön tiloja.

Yksimahaisilta tapahtuu jo nyt osuuskuntien kautta tulonsiirtoa nautasektorille koska alojen keskittymisasteissa on niin valtava ero.

Enemmistö tuottajista haluuaa omavaraisuusasteen painuvan alle sadan. Teollisuuden tarvitsema liika 10% voisi olla tälläkin palstalla esiintyneeseen  "tanskan kinkku"-kysyntään vastaavaa halpatuontia maista joissa halpatuotannolle on mahdollisuuksia mm. parempien olosuhteiden ja korkeamman kokonaistuen (pelto+eläin), sekä erilaisten tuotantomenetelmien ansiosta.

Mää jo tonne toiseen topiikkiin sulle vastasin.
Mua ei kiinnosta jos sun klimppis ei mee kaupaks. Ton volyymin viljankuluttaja maksaa laatutavarasta pareman hinnan kun keskusliikkeet.
Nii, ja edelleen syön tanskalaista lihaa.

Viimeksi muokattu: 12.05.10 - klo:09:54 kirjoittanut webmaster2L

Kotimaisia metsän antimia jo vuodesta nolla.. http://psyvault.net/viewtopic.php?f=8&t=430

https://vimeo.com/31482159

SKN

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 52004
  • Keulamerkki-Erkki ja tähdet
Vs: sikalan laajennus koskella
Sama täällä. Yleisöpula? Eikö kenelläkään töpselityypillä ole mitään sanottavaa?
Kotimaisia metsän antimia jo vuodesta nolla.. http://psyvault.net/viewtopic.php?f=8&t=430

https://vimeo.com/31482159

bdr-529

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 7460
Vs: sikalan laajennus koskella
Ruottis sianlihan omavaraisuus on 60% ja mikä on tuottajahinta? 
Mielipiteeni on voinut muuttua, mutta ei se tosiasia, että olen oikeassa.

korven ukko

  • Vieras
Vs: sikalan laajennus koskella
Ruottis sianlihan omavaraisuus on 60% ja mikä on tuottajahinta? 
Lihanhankinnassa ammattihenkilöt seuraavat kustannuksia ja tilojen tilannetta jatkuvasti ja laskevat mihin hintaan tilat kykenevät tai joutuvat luovuttamaan lihaa. Vuosi sitten kustannukset olivat koko euroopassa korkeammalla ja kulutuskin veti paremmin joten tuottajahinnatkin olivat kaikkialla korkeammat. Vuoden aikana kulutus ja kustannukset ja siten myös tuottajahinnat ovat romahtaneet koko euroopassa, myös suomessa. Tuotannon alenema on kuitenkin ollut merkittävää ainoastaan suomessa, n.5%. Lihan hinta onkin pitänyt parhaimmin suomessa ja hinta on nyt EUn paras.

Suomenkin hintaan vaikuttaa myös euroopan hinta, mutta euroopan hinta ei määrää suomen hintaa kokonaisuudessaan kuten hintaeroista voi nähdä. Liha kun ei tule suomeen saakka aivan ilmaiseksi ja lisäksi kotimaisuudella on edelleen merkityksensä markkinoinnissa. Ylituotantotilanteessa lihasta on maksettu kuitenkin pääsääntöisesti euroopan keskihintaan nähden heikompaa hintaa, joka on normaali ilmiö kysynnän ja tarjonnan lakien mukaan. Ylituotettu liha joudutaan markkinoimaan aina hinnalla ja kuten liha ei tule suomeen ilmaiseksi, ei se myöskään lähde täältä täysin kustannuksitta.

Tuotannon merkittävä alenema on pelkästään positiivinen ilmiö tuottajahinnan kehityksen kannalta. Tuottajat tarvitsevat tehokkaan ja häiriöittä toimivan teollisuuden ja teollisuus tarvitsee lihaa n. 10% yli kulutuksen kuten tilanne on ollut 1970 luvulta saakka. Suomessa ei kuitenkaan ole järkevää tuottaa kuin korkeintaan 100% kulutuksesta koska kokonaistuet ja olosuhteet ovat kilpailijoita epäedullisemmat. Halpa liha kannattaakin tuoda siwa-porukalle maista joissa on kokonaistukien (pelto+eläin) sekä olosuhteiden puolesta mahdollista tuottaa halvalla. Hintakilpailu ei ole järkevää suomessa, tukien ja olosuhteiden ollessa epäedulliset, kuten OEn videoilta voi nähdä. Tuotannon laskiessa ja uppiniskaisten kuluttajien halutessa edelleenkin tuoretta ja kotimaista, terastamot joutuvat väistämättä useammin kilpailutilanteisiin ainakin suurimmista yksiköistä ja se nostaa hintaa.

SKN

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 52004
  • Keulamerkki-Erkki ja tähdet
Vs: sikalan laajennus koskella
Ruottis sianlihan omavaraisuus on 60% ja mikä on tuottajahinta? 
Lihanhankinnassa ammattihenkilöt seuraavat kustannuksia ja tilojen tilannetta jatkuvasti ja laskevat mihin hintaan tilat kykenevät tai joutuvat luovuttamaan lihaa. Vuosi sitten kustannukset olivat koko euroopassa korkeammalla ja kulutuskin veti paremmin joten tuottajahinnatkin olivat kaikkialla korkeammat. Vuoden aikana kulutus ja kustannukset ja siten myös tuottajahinnat ovat romahtaneet koko euroopassa, myös suomessa. Tuotannon alenema on kuitenkin ollut merkittävää ainoastaan suomessa, n.5%. Lihan hinta onkin pitänyt parhaimmin suomessa ja hinta on nyt EUn paras.

Suomenkin hintaan vaikuttaa myös euroopan hinta, mutta euroopan hinta ei määrää suomen hintaa kokonaisuudessaan kuten hintaeroista voi nähdä. Liha kun ei tule suomeen saakka aivan ilmaiseksi ja lisäksi kotimaisuudella on edelleen merkityksensä markkinoinnissa. Ylituotantotilanteessa lihasta on maksettu kuitenkin pääsääntöisesti euroopan keskihintaan nähden heikompaa hintaa, joka on normaali ilmiö kysynnän ja tarjonnan lakien mukaan. Ylituotettu liha joudutaan markkinoimaan aina hinnalla ja kuten liha ei tule suomeen ilmaiseksi, ei se myöskään lähde täältä täysin kustannuksitta.

Tuotannon merkittävä alenema on pelkästään positiivinen ilmiö tuottajahinnan kehityksen kannalta. Tuottajat tarvitsevat tehokkaan ja häiriöittä toimivan teollisuuden ja teollisuus tarvitsee lihaa n. 10% yli kulutuksen kuten tilanne on ollut 1970 luvulta saakka. Suomessa ei kuitenkaan ole järkevää tuottaa kuin korkeintaan 100% kulutuksesta koska kokonaistuet ja olosuhteet ovat kilpailijoita epäedullisemmat. Halpa liha kannattaakin tuoda siwa-porukalle maista joissa on kokonaistukien (pelto+eläin) sekä olosuhteiden puolesta mahdollista tuottaa halvalla. Hintakilpailu ei ole järkevää suomessa, tukien ja olosuhteiden ollessa epäedulliset, kuten OEn videoilta voi nähdä. Tuotannon laskiessa ja uppiniskaisten kuluttajien halutessa edelleenkin tuoretta ja kotimaista, terastamot joutuvat väistämättä useammin kilpailutilanteisiin ainakin suurimmista yksiköistä ja se nostaa hintaa.
Älkytä mäkkää, korven ukko räppää.  Töpselit selällään se heittää läppää. ;D
Kotimaisia metsän antimia jo vuodesta nolla.. http://psyvault.net/viewtopic.php?f=8&t=430

https://vimeo.com/31482159

bdr-529

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 7460
Vs: sikalan laajennus koskella
toivossa on hyvä elää tuumas lapamato.
Mielipiteeni on voinut muuttua, mutta ei se tosiasia, että olen oikeassa.

SKN

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 52004
  • Keulamerkki-Erkki ja tähdet
Vs: sikalan laajennus koskella
toivossa on hyvä elää tuumas lapamato.
Joo, ja hus sika metsään, sano töpselikuningas liian vähän kasvavalle lihasialle.
Kotimaisia metsän antimia jo vuodesta nolla.. http://psyvault.net/viewtopic.php?f=8&t=430

https://vimeo.com/31482159

Teroman

Vs: sikalan laajennus koskella

Eihän sika jalostettuna kotieläimenä pärjää luonnossa ?

Mitä kettu tytöt sanoo moiseen rääkkäämiseen,,,;

Kuolee nälkään hän metsässä,,,,
 :'(

Pigman

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 2912
Vs: sikalan laajennus koskella
Kyllä Korven ukko on pitkälti oikeassa tossa sianlihan hinnanmuodostus asiassa.

Doksa

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Aktiivi
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 416
Vs: sikalan laajennus koskella
Investoivan tilan laskelmat menee metsään heti, jos lähtökohdaksi otetaan se miten halvalla voi/pystyy tuottamaan. Pitää miettiä, miten saisi mahdollisimman korkeaa hintaa markkinoilta. Ostavan teollisuuden/kaupan tyypit tuntuvat tietävän hyvin tilojen kustannukset. Ne jotka aina ovat kertomassa seuraavalle portaalle omia liikesalaisuuksiaan, voisivat vähän miettiä toimiaan tai muistaa kertoa myös esim. ne korjauskustannukset (sähkö-, putki- ym asentajat) jotka joudutaan teettämään pyhinä ja öinä.

Strimari

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Konkari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 1850
  • This is radio Nowhere!
Vs: sikalan laajennus koskella
Niin...että sitten kun oma sikala on valmis, niin laajennuksista tulee valtakunnallisesti pidättäytyä..
Vapaa kilpailu kunniaan, jos joku ottaa tuollaisen rsikin ja saa sen toimimaan, niin ei kun onnea matkaan!
Hyvää yritetään, mutta priimaa pakkaa tulemaan!

SKN

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 52004
  • Keulamerkki-Erkki ja tähdet
Vs: sikalan laajennus koskella
Niin...että sitten kun oma sikala on valmis, niin laajennuksista tulee valtakunnallisesti pidättäytyä..
Vapaa kilpailu kunniaan, jos joku ottaa tuollaisen rsikin ja saa sen toimimaan, niin ei kun onnea matkaan!
Stiinamaria puhuu asiaa. Pähkähullu idea ja jos se vielä toteutuu ni hallelujaa pottis! ::)
Kotimaisia metsän antimia jo vuodesta nolla.. http://psyvault.net/viewtopic.php?f=8&t=430

https://vimeo.com/31482159

Kattivaara

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Aktiivi
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 391
Vs: sikalan laajennus koskella
Joku eläinaktivisti on näemmä laittanut vastustusadressin:
http://www.adressit.com/farminummela

Strimari

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Konkari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 1850
  • This is radio Nowhere!
Vs: sikalan laajennus koskella
No voi arseen suti,pitäiskö koota oma adressi vapaan yrittämisen ja kateellisten nihilistiviherpipertäjien saunantaakse toimittamisen puolesta?
Hyvää yritetään, mutta priimaa pakkaa tulemaan!