Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
  • Tavallinen aihe

Aihe Maitoluokat  (Luettu 4860 kertaa)

1cowman

  • Tulokas
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 85
Maitoluokat
Arlan markkinointipomo ennustaa suomeen kööpenhaminan kaltaista maitomarkkinaa jossa olisi paljon erilaatuisia maitoja.Pitäisköhän Valion lanseerata oma halpamaitoluokka viron,tanskan ja ruotsin laatuvaatimuksilla,niihin käytettäisiin noita huonompia laatueriä jotka vastais noita tuontituotteita ;)

mah

  • Vieras
Vs: Maitoluokat
Miten eroaa viron,tanskan ja ruotsin maidon laatuluokat suomalaisesta?

Tapani

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 4372
Vs: Maitoluokat
Miten eroaa viron,tanskan ja ruotsin maidon laatuluokat suomalaisesta?
http://www.maitohygienialiitto.fi/Pohjoism_baktmaara_03.html


http://www.maitohygienialiitto.fi/Pohjoism_solumaara_03.html

Suomalaisessa maidossa vähemmän bakteereita ja soluja.

Viimeksi muokattu: 06.03.10 - klo:20:43 kirjoittanut Tapani

Imme

  • Aktiivi
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 775
  • "Lasten tekemät lahjat on rakkaimpia" Apple
Vs: Maitoluokat
Niinkuin toveri MTKTapani kertoi, ei ole oleellisia laatueroja. Ei prosessuaalisestikkaan. Maito on ikävä kyllä siinämielessä yksi sama, tuotetta kun ei suomessa myydä käsittelemättömänä jolloin noinkin pienillä eroilla olisi aistittavaa merkitystä.
Jos kyseessä on asia, jonka voi ratkaista rahalla, niin ei ole kyse ongelmasta vaan rahasta.

Tapani

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 4372
Vs: Maitoluokat
Niinkuin toveri MTKTapani kertoi, ei ole oleellisia laatueroja. Ei prosessuaalisestikkaan. Maito on ikävä kyllä siinämielessä yksi sama, tuotetta kun ei suomessa myydä käsittelemättömänä jolloin noinkin pienillä eroilla olisi aistittavaa merkitystä.
No on toi aika iso ero, jos ruotsalaisessa on 18 000 bakteereita ja suomalaisessa 9000. No jokainen saa tulkita taulukoita omien mieltymysten mukaan.

KJL

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 4084
  • "Aja millä ajat ja Flieglillä loput"
Vs: Maitoluokat
Miten eroaa viron,tanskan ja ruotsin maidon laatuluokat suomalaisesta?
http://www.maitohygienialiitto.fi/Pohjoism_baktmaara_03.html


http://www.maitohygienialiitto.fi/Pohjoism_solumaara_03.html

Suomalaisessa maidossa vähemmän bakteereita ja soluja.

Ja lisää...
http://www.valio.fi/maitojame/laatu09/teema2.htm

Vaikka tokihan tuokin tyrmätään valiolaiseksi propagandaksi joidenkin toimesta... Sattuu vaan olemaan pohjoismaista tiedonkeruuta.


Juu tyrmääjiä löytyi jo, eikä mikään yllätys...

tethering holes to their concave windings

Imme

  • Aktiivi
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 775
  • "Lasten tekemät lahjat on rakkaimpia" Apple
Vs: Maitoluokat
Niinkuin toveri MTKTapani kertoi, ei ole oleellisia laatueroja. Ei prosessuaalisestikkaan. Maito on ikävä kyllä siinämielessä yksi sama, tuotetta kun ei suomessa myydä käsittelemättömänä jolloin noinkin pienillä eroilla olisi aistittavaa merkitystä.
No on toi aika iso ero, jos ruotsalaisessa on 18 000 bakteereita ja suomalaisessa 9000. No jokainen saa tulkita taulukoita omien mieltymysten mukaan.
Mitää merkitystä, kunhan on alle 75000. Enempi on merkitystä mitä bakteerei siellä on. Maitopuolen allergia yms ongelmian valossa suomi MAAAilman kärkeä, olisko syy noissa vääris bakturois?
Jos kyseessä on asia, jonka voi ratkaista rahalla, niin ei ole kyse ongelmasta vaan rahasta.

Imme

  • Aktiivi
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 775
  • "Lasten tekemät lahjat on rakkaimpia" Apple
Vs: Maitoluokat
Tilityshinnallekaan ole merkitystä, kunhan on alle 50...tuo 75 oli meijeriprosessin kannalta, eräiden juustojen maaailmanmestruuskisoissa vähän menestyneen mestarin suusta.
Jos kyseessä on asia, jonka voi ratkaista rahalla, niin ei ole kyse ongelmasta vaan rahasta.

KJL

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 4084
  • "Aja millä ajat ja Flieglillä loput"
Vs: Maitoluokat
Niinkuin toveri MTKTapani kertoi, ei ole oleellisia laatueroja. Ei prosessuaalisestikkaan. Maito on ikävä kyllä siinämielessä yksi sama, tuotetta kun ei suomessa myydä käsittelemättömänä jolloin noinkin pienillä eroilla olisi aistittavaa merkitystä.
No on toi aika iso ero, jos ruotsalaisessa on 18 000 bakteereita ja suomalaisessa 9000. No jokainen saa tulkita taulukoita omien mieltymysten mukaan.
Mitää merkitystä, kunhan on alle 75000. Enempi on merkitystä mitä bakteerei siellä on. Maitopuolen allergia yms ongelmian valossa suomi MAAAilman kärkeä, olisko syy noissa vääris bakturois?

Tiesitkö, ettei ole tervettä ihmistä? On vain ihmisiä, joita ei ole tutkittu riittävän tarkasti...
tethering holes to their concave windings

Kloppi

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Konkari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 1019
Vs: Maitoluokat
tuo 75 oli meijeriprosessin kannalta, eräiden juustojen maaailmanmestruuskisoissa vähän menestyneen mestarin suusta.

Homejuustojen?  ;D

Wejjo

  • Luomumaitoklubi
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 2232
Vs: Maitoluokat
Mitää merkitystä, kunhan on alle 75000. Enempi on merkitystä mitä bakteerei siellä on. Maitopuolen allergia yms ongelmian valossa suomi MAAAilman kärkeä, olisko syy noissa vääris bakturois?

!!!  ::) !!!

Ohoh, kyllä suomalainen maito nykyisillä laatukriteereillä on ollut tähän asti aivan kärjessä, toivottavasti tämä asenne ei ole leviämässä laajemmin tuottajatasolla. Bakteeritasojen nousu yli 10000 kertoo kuitenkin aina jonkinlaisista ongelmista maitohygieniassa, ihan perustason toiminnalla pitäisi pysyä alle.

Kyllä tuollaisella tilatason bakteeritasolla on nimenomaan nestemaitotuotteiden laatuun ja makuun merkitystä, ja aiheuttaa meijeriprosesseissakin riskin laatuvirheille.

Kontuveikko

  • Aktiivi
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 434
Vs: Maitoluokat
Tilityshinnallekaan ole merkitystä, kunhan on alle 50...tuo 75 oli meijeriprosessin kannalta, eräiden juustojen maaailmanmestruuskisoissa vähän menestyneen mestarin suusta.

Siinä on immellä asennetta, arlan homejuustojen tuottaja :)

Nimim. bakteerit aina alle 3000 :o

rookie

  • Vieras
Vs: Maitoluokat
Tiedä sit mut kyllä oon huomannu että valion maidot säilyvät oikein säilytettynä todella pitkään yli viimeisten käyttöpäivien..saattaa olla noilla bakteereilla vaikutuksensa tuohon säilyvyyteen jos ei nyt makuun niinkään? Ja hinnasta vielä..meillä perheessä menee noin 20l maitoa viikossa eli noin 1000l vuodessa, paikallisen s-marketin 2 sentin erolla se tekee huimat 20 e vuositasolla...HUH HUH mikä säästö..ostaskohan sillä rahalla vaikka pari litraa pullovettä ja lakupötkön! :)

KJL

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 4084
  • "Aja millä ajat ja Flieglillä loput"
Vs: Maitoluokat
Viimeks kun tuli "pitkä lappu", oli solut 66000, bakteerit 2000. Geometriset keskiarvot 90000 ja 2000. Pakkohan se on käsittelyn jälkeenkin säilyä, kun nuo loputkin 2000 pöpöä tapetaan...
tethering holes to their concave windings

Maalaispoika

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 2644
  • Nothing runs like a deere
Vs: Maitoluokat
Viimeks kun tuli "pitkä lappu", oli solut 66000, bakteerit 2000. Geometriset keskiarvot 90000 ja 2000. Pakkohan se on käsittelyn jälkeenkin säilyä, kun nuo loputkin 2000 pöpöä tapetaan...

Karehrittavia lukuja. On tairettu lettupannua pyörittää ahkerasti? ;D
Sääliä saa pyytämättäki, kateus pitää ansaata.