Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
  • Tavallinen aihe

Aihe Hc  (Luettu 7160 kertaa)

emo-heikki

  • Vieras
Vs: Hc
Kiitos. Faktatietoa jota tarvitsin. Tai oikeastaan... sellaista faktaa jota tarvitsen  ;D


Joo, eihän tiedosta mitään haittaa ole, kellekkään ....

mikko9b

  • Konkari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 1159
  • Agronet - epäsosiaalinen media?
Vs: Hc
Meillä syntymäpainot pyörivät 30 kg:n molemmin puolin.

Viimeisin teuraspaino oli 379 kg, mutta lihat on vielä hakematta teurastamolta, joten lihan määrä on vielä laskematta. Tyypillisesti lihaa tulee 70% teuraspainosta ja siitä noin puolet on jauhelihaa - tämä siis siitä syystä, että ruhot ovat olleet rasvattomia. Tuon sonnin ikä oli 2v8kk.

Päiväkasvu 370 g...  :o  No tuon kasvaa pelkällä säilörehulla mikä rotu tahansa... eikä oo rasvasia  :D

Ovat mielestäni olleet terveitä. Eläinlääkäriä ei ole tar***** ainakaan kahteen vuoteen muuta kuin kiinnittämään siitokseen/näyttelyyn lähteville pojille nenärenkaat. Yksi ostettu hieho on kuollut synnynnäiseen sydänsairauteen ja kaikkiaan kahta eläintä on aikojen kuluessa lääkitty hengitystieinfektion takia.

mikä on määrä? että millä elukkamäärällä ei oo tarvinna lääkäriä? Mihin perus emotila tarvitsee elukkalääkäriä normaalin terveydenhuollon lisäksi??
anteeksi, kirotukshärötykset, oikoluku kaipaa selkeästi treeniä :-)

JoHaRa

  • Vieras
Vs: Hc
Emotiloilla lääkäri käy ehkä vain poikimavaikeuksien takia. Perävärkit työntyvät ulos joskus-> niitä tikkaillaan kiinni.

mikko9b

  • Konkari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 1159
  • Agronet - epäsosiaalinen media?
Vs: Hc
Emotiloilla lääkäri käy ehkä vain poikimavaikeuksien takia. Perävärkit työntyvät ulos joskus-> niitä tikkaillaan kiinni.

NIINPÄ ;)
anteeksi, kirotukshärötykset, oikoluku kaipaa selkeästi treeniä :-)

emo-heikki

  • Vieras
Vs: Hc
Meillä syntymäpainot pyörivät 30 kg:n molemmin puolin.

Viimeisin teuraspaino oli 379 kg, mutta lihat on vielä hakematta teurastamolta, joten lihan määrä on vielä laskematta. Tyypillisesti lihaa tulee 70% teuraspainosta ja siitä noin puolet on jauhelihaa - tämä siis siitä syystä, että ruhot ovat olleet rasvattomia. Tuon sonnin ikä oli 2v8kk.

Päiväkasvu 370 g...  :o  No tuon kasvaa pelkällä säilörehulla mikä rotu tahansa... eikä oo rasvasia  :D

Ovat mielestäni olleet terveitä. Eläinlääkäriä ei ole tar***** ainakaan kahteen vuoteen muuta kuin kiinnittämään siitokseen/näyttelyyn lähteville pojille nenärenkaat. Yksi ostettu hieho on kuollut synnynnäiseen sydänsairauteen ja kaikkiaan kahta eläintä on aikojen kuluessa lääkitty hengitystieinfektion takia.

mikä on määrä? että millä elukkamäärällä ei oo tarvinna lääkäriä? Mihin perus emotila tarvitsee elukkalääkäriä normaalin terveydenhuollon lisäksi??

Eihän se ole ainoa asia mitää pitää katsoa, tuo päiväkasvu, lihantuotannossa pitää seurata myös käytettyä rehuyksikköä yhtä tuotettua lihakiloa kohti, sekä sen hintaa.
Paljonko siihen menee euroja rehussa ja paljonko saadaan lihasta tuloa.

Snowman

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Aktiivi
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 611
Vs: Hc
Meillä syntymäpainot pyörivät 30 kg:n molemmin puolin.

Viimeisin teuraspaino oli 379 kg, mutta lihat on vielä hakematta teurastamolta, joten lihan määrä on vielä laskematta. Tyypillisesti lihaa tulee 70% teuraspainosta ja siitä noin puolet on jauhelihaa - tämä siis siitä syystä, että ruhot ovat olleet rasvattomia. Tuon sonnin ikä oli 2v8kk.

Päiväkasvu 370 g...  :o  No tuon kasvaa pelkällä säilörehulla mikä rotu tahansa... eikä oo rasvasia  :D

Ovat mielestäni olleet terveitä. Eläinlääkäriä ei ole tar***** ainakaan kahteen vuoteen muuta kuin kiinnittämään siitokseen/näyttelyyn lähteville pojille nenärenkaat. Yksi ostettu hieho on kuollut synnynnäiseen sydänsairauteen ja kaikkiaan kahta eläintä on aikojen kuluessa lääkitty hengitystieinfektion takia.

mikä on määrä? että millä elukkamäärällä ei oo tarvinna lääkäriä? Mihin perus emotila tarvitsee elukkalääkäriä normaalin terveydenhuollon lisäksi??

Eihän se ole ainoa asia mitää pitää katsoa, tuo päiväkasvu, lihantuotannossa pitää seurata myös käytettyä rehuyksikköä yhtä tuotettua lihakiloa kohti, sekä sen hintaa.
Paljonko siihen menee euroja rehussa ja paljonko saadaan lihasta tuloa.
Kyllä se tuo päiväkasvu kertoo jo todella paljon, pitää muistaa ylläpitorehun tarvekin... huh huh pitää olla ilmaisia ne emo-heikinkin rehuyksiköt....

MRP

  • Aktiivi
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 219
Vs: Hc
Päiväkasvu 370 g...  :o  No tuon kasvaa pelkällä säilörehulla mikä rotu tahansa... eikä oo rasvasia
Normaalistihan niitä kasvuja tutkitaan faban toimesta  200 ja 365 pv ja niissä tilamme sonnit ovat kasvaneet +- 900g/pv. Mitään muuta virallista painoa ei ole saatavilla, koska teurastamot eivät niitä anna (ulkopuolisille)
Ota nyt toki huomioon, että kukaan - ei siis kukaan - väitä, että HC kisaisi kasvunopeudessa varsinkaan mannermaisten rotujen kanssa. Muista myös sekin, että ei kukaan - ei siis kukaan - pakota meitä pitämään tätä rotua. Toisaalta ei se, että meillä on HC-rotua ole keneltäkään muun rodun/risteytysten kasvattajalta pois - eihän? Naudanlihaa tuodaan edelleenkin miljoonia kiloja vuodessa. Tämä pääosin sademetsätuhoja aiheuttaen Brasiliasta. Yhteisellä asialla tässä ollaan.

Muuten, mikäli ne muutkin rodut kasvavat pelkällä säilörehulla, niin miksi niin ei toimita? Ai niin, vilja on halpaa. Samalla vain tullaan pilatuksi naudalle luontaisesti sopimattomalla rehulla esim. lihan omega-rasvahappojen koostumus
Emotiloilla lääkäri käy ehkä vain poikimavaikeuksien takia. Perävärkit työntyvät ulos joskus-> niitä tikkaillaan kiinni.
Vai niin. Enpä ole ikinä kuullut moisesta HC tilalla, niin, että on tuosta alhaisesta syntymäpainosta näköjään sekin etu. Auttakaa, vetäkää, elvyttäkää ja tikkailkaa vain ihan rauhassa. Siitä ei ole HC väelle mitään haittaa.

On se kumma, kun näin PIENI rotu saa aikaan AINA jokaisessa sitä koskevassa Agronetin viestiketjussa hillitöntä V....lua.
Onko seuraava vaihe se, että kun HC tilojen määrä on kasvanut siihen luokkaan, että viimeisinkin erikoisuus sen ympäriltä on kadonnut, niin ponteva kommentointi vaihtuu vaikka Jakutiankarjan osalle.....

Viimeksi muokattu: 06.03.10 - klo:21:23 kirjoittanut MRP

Snowman

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Aktiivi
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 611
Vs: Hc
Hyvä että sinäkin oot MRP noin sitkee niin pysyy jutut hyvin yllä... Juu ei ainakaan mulla oo mitään teidän touhuja vastaan, se on hienoa jos saat lihaa suoramyyntiin periaatteessahan se tukee tätä pihvikarjapuolta kun kuluttajat saa laadukasta tavaraa, joten heijastuu myös meihiin muihin emotilallisiin kysyntänä lihalle, itse en ole rodusta innostunut koska en näe sitä vain niin hyvänä pisneksenä...

MRP

  • Aktiivi
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 219
Vs: Hc
Hyvä että sinäkin oot MRP noin sitkee niin pysyy jutut hyvin yllä.
Tunnustan. Johtunee ehkä siitä, että paappa tappeli Kannaksella -44 niin pirusti. Verenperintöä ;D
itse en ole rodusta innostunut koska en näe sitä vain niin hyvänä pisneksenä...
Tämä on asiallinen ja oleellinen pointti! En ikinä olisi väkisin tuputtamassa rotuamme kaikille ja kaikkiin olosuhteisiin. Se EI sovi automaattisesti kaikille, mutta joillekin ja joihinkin tilanteisiin se on suorastaan erinomainen vaihtehto. Olen esim. maatalousnäyttelyissä tiskin takana suosiolla ohjannut ihmisiä muiden rotujen pariin, kun olen kuullut heidän ajatuksiaan ja tavoitteitaan. Faktaa kuitenkin on sekin, etä rotumme parissa on monta onnistujaa ja tiloilta löytyy mitä erikoisimpia menetelmiä ja kanavia lihan markkinointiin.
Sellainen loppukommentti vielä, että Highland-lihaa saa vain kasvattamalla HC rotua. Liha on maultaan täysin poikkeavaa tavallisesta naudanlihasta ja monet kuluttajat haluavat nimenomaan sitä - osa arkeen ja osa juhlaan pitopöydän herkuksi.

mikko9b

  • Konkari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 1159
  • Agronet - epäsosiaalinen media?
Vs: Hc
Hyvä että sinäkin oot MRP noin sitkee niin pysyy jutut hyvin yllä.
Tunnustan. Johtunee ehkä siitä, että paappa tappeli Kannaksella -44 niin pirusti. Verenperintöä ;D
itse en ole rodusta innostunut koska en näe sitä vain niin hyvänä pisneksenä...
Tämä on asiallinen ja oleellinen pointti! En ikinä olisi väkisin tuputtamassa rotuamme kaikille ja kaikkiin olosuhteisiin. Se EI sovi automaattisesti kaikille, mutta joillekin ja joihinkin tilanteisiin se on suorastaan erinomainen vaihtehto. Olen esim. maatalousnäyttelyissä tiskin takana suosiolla ohjannut ihmisiä muiden rotujen pariin, kun olen kuullut heidän ajatuksiaan ja tavoitteitaan. Faktaa kuitenkin on sekin, etä rotumme parissa on monta onnistujaa ja tiloilta löytyy mitä erikoisimpia menetelmiä ja kanavia lihan markkinointiin.
Sellainen loppukommentti vielä, että Highland-lihaa saa vain kasvattamalla HC rotua. Liha on maultaan täysin poikkeavaa tavallisesta naudanlihasta ja monet kuluttajat haluavat nimenomaan sitä - osa arkeen ja osa juhlaan pitopöydän herkuksi.


Eipä tässä ketjussa pahemmin v*ttuilua ole kyllä tiettävästi esiintynyt, muutamia eriäviä mielipide eroja vain esitetty. faktat tiettävästi ovat numero tietoa silloin kun jokin asia on mitattavissa, tietty lukuja voi jokainen tulkita mieleisekseen...

Saahan jokainen tottahan toki pitää mitä haluaa, ei sillä...

Mut esim. tuohon eläinlääkärin tarpeeseen/ per poikinut elukka ei vastausta vaan kuulunut. Naapurin haikkutila ainakin sai viime keväänä poikima-apua antaa siinä missä muutkin, eli jos MRP:n elukat poikii ilman apua se ei välttämättä ole täysin rotu vaan myös sukulinja ominaisuus...

PS. miten haikun pa*ka ei saastuta, kun useimmilla elukat maapohjilla kesät talvet ilman ongelmaa,mulla ei 15 elukkaa saa joloitella edes satunnaisesti pellolla, pitäs betonoida 50m2 navetan ovensuusta tuota peltoa... ???
anteeksi, kirotukshärötykset, oikoluku kaipaa selkeästi treeniä :-)

JoHaRa

  • Vieras
Vs: Hc
Perävärkin pullistelu ei ole vasikan syntymäpainosta kiinni. Ongelma on perinnöllinen rakenneongelma.

mikko9b

  • Konkari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 1159
  • Agronet - epäsosiaalinen media?
Vs: Hc
Perävärkin pullistelu ei ole vasikan syntymäpainosta kiinni. Ongelma on perinnöllinen rakenneongelma.

Jep hands freella näyttäs periytyvän melko vahvasti keskisestä suomesta pohjautuvalla sukulinjalla >:(
anteeksi, kirotukshärötykset, oikoluku kaipaa selkeästi treeniä :-)

Paalinpyörittäjä

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 6908
Vs: Hc
Perävärkin pullistelu ei ole vasikan syntymäpainosta kiinni. Ongelma on perinnöllinen rakenneongelma.

Jep hands freella näyttäs periytyvän melko vahvasti keskisestä suomesta pohjautuvalla sukulinjalla >:(
Juu meillä ei periydy enää, kun kaikki händs freet on Honkajoella ;) :(

Haikkujen etu on ainoastaan pitkän karvan ja sarvien tuoma illuusio lihan paremmuudesta, joka helpottaa suoramyyntiä ja näyttää se myös väljentävän ympäristötuki-, eläintenhoito, ja nitraattidirektiivin ehtoja. Kaikki rodut kasvavat vaikka oljilla samaa tahtia haikkujen kanssa ja riistan maku syntyy niukasta nurmidieetistä ;)

JoHaRa

  • Vieras
Vs: Hc
Perävärkin pullistelu ei ole vasikan syntymäpainosta kiinni. Ongelma on perinnöllinen rakenneongelma.

Jep hands freella näyttäs periytyvän melko vahvasti keskisestä suomesta pohjautuvalla sukulinjalla >:(

Ihan uusi termi tämä "hands free". Minkä rodun linjalla? Herefordin vai?

mikko9b

  • Konkari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 1159
  • Agronet - epäsosiaalinen media?
Vs: Hc
Perävärkin pullistelu ei ole vasikan syntymäpainosta kiinni. Ongelma on perinnöllinen rakenneongelma.

Jep hands freella näyttäs periytyvän melko vahvasti keskisestä suomesta pohjautuvalla sukulinjalla >:(

Ihan uusi termi tämä "hands free". Minkä rodun linjalla? Herefordin vai?


HF pakkohan on ihan laissa  ;D 8) ;D
anteeksi, kirotukshärötykset, oikoluku kaipaa selkeästi treeniä :-)