Mistähän johtuu ,että joka emännällä on vähän erillainen leivän juuri. 
Nyt sain sellaisen juuren ,että toimii. Kyllä se on hyvän emännän merkki jotta on hyvä leivänjuuri. Mistähän net sen oikeen hommaa. onkohan se jotain salatiedettä. 
Joka talossa on aikoinaan ollu omansa jota vaalittin huolella ja harkiten eikä päästetty vanhenemaan piloille. Vanhimmat taikinajuuret kulkeneet suvuilla jo satoja vuosia.
Meilläkin taikina juuri oli kotoisin 1700 luvun lopulta ja väittivät kymmenkunta vuotta sitten paikallisen hapanleipäprojektin tutkimuksissa sen olevan saman tyyppinen kuin joskus muinoin TURUUn linnasa.
Se onki ainoo kelvollinen asia mitä turusta koskaan on tullu.
Valitettavasti on päässy viime vuosina juuri kuoleen käytön puutteeseen!