Muuten, tyhmä kysymys, jääkö kaikki viljan valkuainen tähän jäljelle jäävään "rojuun" vai "hukkuuko" siitä prosessissa?
Hävikistä en ole varma mutta ei sitä ainakaan etanoliin siirry, sehän muodostuu hiilivedyistä. Sokerit käytetään hiivan ravinnoksi, joten kaipa mäski on kohtuullisen valkuaispitoista.
EDIT: Tutkin hieman rehutaulukoita. Päätelmä on se ettei valkuainen mihinkään katoa, kuiva-aineen valkuaispitoisuus jopa kasvaa.
Mäski, tuore, KA 22 %, OIV 119 g/kg KA, RV 230 g/kg KA
vrt. Ohra hlp yli 62
OIV 105, RV 126, nämäkin kuiva-aineesta.
Mäski on panimon sivutuote. Etanolitislamosta tulee tällaisia:
Rehutuotanto jakautuu neljään osaprosessiin, jotka muodostavat toiminnallisen kokonaisuuden:
1. Rankinkäsittely, jossa muodostuvat jakeet johdetaan märän ohravalkuaisrehun
(OVR) ja tiivistetyn tärkkelysrankin (TTR) valmistukseen.
2. Märän ohravalkuaisrehuseoksen valmistus (OVR)
3. Tiivistetyn tärkkelysrankin valmistus (TTR). Osa tuotteesta ohjataan ohrarehun
(OR) valmistukseen.
4. Ohrarehun valmistus (OR).
Lähde sivu 26:
http://www.ymparisto.fi/download.asp?contentid=58167&lan=fiItse olen muinoin käyttänyt Altialta tullutta ohrankuorta emolehmien täytteenä. Se oli kyllä peräisin tärkkelystuotannosta, joka loppui Rajamäellä Neuvostoliiton jälkeen ja vuoksi .