Täälläkin jotkut usein ahneuksissaan puhuvat reilun kaupan maidosta.
Mutta jos kauppaan lanseerattaisiinkin reilun maidon kauppa.
Hinta hieman korkeampi kuin teollisesti tuotettu, mutta....
Samalla taattaisiin, jotta kuluttaja saa myöskin vastinetta.
Eläinten hoito olisi ensiluokkaista, maito tuotettaisiin tiloilta jotka olisvat tyypillisiä suomalaisiin olosuhteisiin sopivia, ei mitään miljoonilla tuettuja maitotehtaita. Reilun kaupan maidolta vaadittaisiin todellista lähiruoka-aatetta, eli tuotettu kuluttajan lähialueilla, ei missään tundran takana satojen kilometrien päässä.
Nämä tilat olisivat tyypillisiä perheen voimin pyöritettäviä, lomittajiin oikeutettuja, ei mitään kaikki työt ulkoistettuja tehtaita missä isäntä leikkii toimitusjohtajaa.
Hieman korkeammalla hinnalla tarjottaisiin kunniallinen loppu elinkelvottomille tiloille, jotka muutoinkin tuotantonsa lopettavat.
Nykyäänhän elinkelvottomien tilojen saattohoito on miljoonia investointeihin, joilla ei ole tulevaisuuden näkymiä pitkässä juoksussa, muutoin kuin kättä toisten taskuun laittamalla.
Viimeksi muokattu: 01.02.10 - klo:06:30 kirjoittanut Eemeli