Laskelma menee kyllä hiukka uusiks kun laitetaan rehuvehnän hinnaksi esim. 102€/tn minkä saa
Naantalista. 85kg N/ha ja satoa n 5000kg/ha. Ei peittausta eikä tautientorjuntaa, yks mcpa ruiskutus, puintikosteus 16%, lako 0%
Mahtaako kannattaa pyrkiä kalliilla panostuksilla "laatuvehnään" ?
Mulle eräs varsinais-suomalainen eturivin viljanviljelijä soitti ja kertoi, että leipomoihin ei kelpaa
esim. Anniina vehnä vaikka valkuainen olis 15%
Mikä lienee totuus tuossa vehnän valkuaistasovaatimuksessa?
![Huh ???](https://uusi.keskustelukanava.agronet.fi/agronet/Smileys/default/huh.gif)
Kyllä tää anniina leipomolle kelpaa vaikkei ihan leipureiden suosikki olekaan
alhaisesta jauhosaannista ym vioista johtuen.
Jos jonakin vuonna tulee myöhäisemmistä lajikkeista korkea valk. pitoisuus,
niin anniinan markkinat pienenevät.
Viljelijälle anniinassa on jo isommat riskit.
Satopotentiaali on niin pieni, että runsassatoisemmat lajikkeet tuottavat
rehunakin paremmin.
Toiseksi anniinan sakoluku romahtaa korjuun viivästyessä.